Recepty na xkuchtik.cz

PŘEDKRMY | RAJČATA PLNĚNÁ KRABÍM MASEM

INGREDIENCE: 1 konzerva krabího masa, 8 větších rajčat, 1 dl šlehačky, 100 g majolky, 1 bílý jogurt, citr. šťáva, cukr, petrželka, 50 g strouhaného sýra (nejlépe ementálu.) POSTUP PŘÍPRAVY: Jemné krabí maso necháme okapat, vmícháme do něj majolku, jogurt a hustě ušlehanou šlehačku. Směs mírně přisladíme a okyselíme citrónem. Rajčatům seřízneme vršky, ostrou lžičkou vybereme vnitřky, naplníme je krabí směsí, povrch posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme snítkou petrželky. Podáváme na talířku s pl ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | ZELENINOVÁ POLÉVKA

INGREDIENCE: 80 g másla, 100 g cibule, 200 g brambor, 100 g mrkve, 100 g čerstvé papriky, 100 g květáku, 20 g sušených nebo přiměřené množství čerstvých hub, 100 g uzeného libového masa, drcený kmín, třený česnek, vývar z drůbežího masoxu, brokolice a sekaná petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozpustíme v hrnci máslo, na něj dáme zpěnit nakrájenou a oloupanou cibulku, pak přidáme mrkev, papriku, květák ( skladba zeleniny může být i jiná, ale aby byla co nejbohatší ), dále houby, jemně nakrájené uzené ..

PŘEDKRMY | PLNĚNÉ ŽAMPIÓNY NA SMETANĚ

INGREDIENCE: 500 g velkých žampiónů, 80 g másla, 1 malá cibule, 120 g rýže, 3 dl kyselé smetany, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme okapat. Z očištěných žampiónů odkrojíme třeně. Na lžíci másla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme jemně usekané třeně, pepř, sůl a osmažíme. Pak vmícháme rýži, naplníme kloboučky žampiónů, urovnáme je do máslem vymaštěného pekáčku, pokapeme rozehřátým máslem a upečeme v mírně vyhřáté troubě, až žampióny změknou. Krátce ..

ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE | ŠVESTKOVÁ POVIDLA IV

INGREDIENCE: 2,5 kg vyzrálých švestek, 500 g pískového cukru, 2 hřebíčky, šťáva ze 2 citrónů. POSTUP PŘÍPRAVY: Umyté švestky vypeckujeme a umeleme na masovém strojku. Přidáme cukr, citrónovou šťávu, drcený hřebíček a vše důkladně promícháme. Vaříme v kastrolu za stálého míchání, dokud povidla nezhoustnou. Poté povidla odstavíme, necháme částečně vychladnout a plníme do nahřátých sklenic, uzavřeme a sterilujeme asi 15 minut. ..

ZELENINA | ZAPÉKANÉ CUKETY S RAJČATY

INGREDIENCE:  2 cukety nakrájené na plátky, sůl, pepř, 3–4 větší rajčata nakrájená na plátky, nasekaný tymián. Bílá omáčka: 60 g másla, 60 g hl. mouky, 300 ml mléka, špetka muškátového oříšku, 3 lžíce zakysané smetany, 250 g eidamu. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájené cukety narovnáme na dno ohnivzdorné mísy. Osolíme a opepříme. Na cukety poklademe vrstvu rajčat, okořeníme a posypeme nastrouhaným sýrem. Takto pokračujeme do spotřebování surovin. Bílá omáčka: Rozpustíme v kastrolku máslo. Přid ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | HOVĚZÍ MASO S RAJSKOU OMÁČKOU

INGREDIENCE: 500 g hovězího předního masa, 1 l vody, kostka masoxu, pepř, 2 lžíce másla nebo rostlinného tuku, 1 cibule, sklenka kečupu, 2 lžíce hl. mouky, po špetce tymiánu, dobromysli a majoránky, trochu citr. kůry, 1 lžíce cukru, sůl, 1 lžičky polévkového koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Vodu s kostkou masoxu přivedeme k varu, vložíme maso, opepříme a vaříme (nejlépe v tlakovém hrnci) doměkka (v tlakovém hrnci 50 minut). Na másle osmahneme velmi jemně nakrájenou cibuli, vmícháme mouku a osmahneme j ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | KEDLUBNOVÁ POLÉVKA S RÝŽÍ

INGREDIENCE: 400 g kedluben, 100 g karotky, 40 g cibule, 2 lžíce rostlinného tuku, 2 lžíce hladké mouky, 100 g rýže, pažitka. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, přidáme nastrouhané kedlubny a karotku, zasypeme moukou, opražíme a po podlití vodou zakryté dusíme. Osolíme a přidáme zvlášť uvařenou rýži. Podáváme s posekanou pažitkou. ..

HOUBY | HOUBY ZAPEČENÉ V NOVÝCH BRAMBORÁCH

INGREDIENCE: 600 g vařených vychladlých brambor, 400 g hub, 100 g slaniny, trochu kmínu, sůl, 1/4 l mléka, 2 vejce, část tuku z rozpuštěné slaniny na vymazání pekáčku a omaštění brambor. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Očištěné houby rozkrájíme na kostičky a dáme je na část rozpuštěné slaniny. Pak přidáme kmín, sůl a drobně nasekanou cibulku a dusíme asi deset minut. Kastrol vymažeme tukem z rozpuštěné slaniny, na jeho dno klademe kolečka brambor, trochu posol ..

ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY | ASPIK II.

INGREDIENCE: 1 telecí noha, 1 vepřová noha, 500g vepřových kůží, 150g hovězí kližky, 3 l vody, sůl, 100g cibule, 100g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 150g zrnek celého pepře, 3 zrnka nového koření, bobkový list, tymián, citrónová kůra, 1 dl octa, 3 bílky. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozsekanou telecí nohu, vepřovou nohu, vepřové kůžičky a hovězí kližky vypereme, zalijeme studenou vodou a zvolna vaříme 2 hodiny. Pak přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, sůl, koření, kousek citrónové k ..

PŘEDKRMY | ZAPEČENÉ KEDLUBNY

INGREDIENCE: 4 kedlubny, 1 lžíce másla, 1 dl smetany, 1 cibule 1/2 lžíce Vegety kari, 2 vejce, 100 g sýra na strouhání. POSTUP PŘÍPRAVY: Kedlubny oloupeme a nakrájíme na plátky. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kedlubny, orestujeme je, podlijeme smetanou a dusíme doměkka. Měkké kedlubny ochutíme Vegetou, zalijeme je rozšlehanými vejci, posypeme sýrem a zapečeme. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz