Recepty na xkuchtik.cz

RYBY PSTRUH | NADÍVANÍ PSTRUZI.

INGREDIENCE: 4 větší pstruzi, 60 g másla, 200 g čerstvých hub, trochu sardelové pasty, petrželka, 1 lžíce másla, 4 vejce, l v mléce namočená žemle, pepř, sůl, 1 cibule, máslo na vymazání a na polévání, l dl vína, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné pstruhy nasolíme a necháme v chladnu uležet. Vnitřnosti dáme do studené vody. Mezitím rozehřejeme v kastrole lžíci másla, přidáme plátky hub, nasekanou petrželku a trochu sardelové pasty. Přidáme pokrájené vnitřnosti, osolíme a dusíme doměkka. Na misce u ..

BRAMBORY | ŠOLÍČKY S BORŮVKAMI

INGREDIENCE: 1 kg brambor, sůl, 1 vejce, hrubá mouka, olej, borůvky, šlehačka. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce a necháme je odpočinout do příštího dne. Pak je oloupeme, nastrouháme najemno, přidáme špetku soli, vajíčko a tolik mouky, abychom utvořili vláčné, ne moc tuhé těsto. Z něho ukrajujeme kousky, uplácáme placičky a pečeme je v rozpáleném oleji. Nejlepší jsou s rozvařenými nebo kompotovanými borůvkami a se šlehačkou. ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | MAĎARSKÝ PERKELT

INGREDIENCE: 500 g předního hovězího masa, 60 g sádla, 3 cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, 200 ml bílého vína, sůl, worcesterská omáčka. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso nakrájíme na kostky. Na rozehřátém sádle osmahneme dorůžova nadrobno nakrájenou cibuli a poprášíme ji mletou sladkou paprikou. Pak přidáme maso a po všech stranách je lehce osmažíme, zalijeme bílým vínem a dusíme doměkka. Nakonec pokrm osolíme a přichutíme worcesterskou omáčkou. Podáváme s chlebem nebo s bílým pečivem. ..

POLÉVKA RŮZNÁ | BORŮVKOVÁ POLÉVKA

INGREDIENCE: 1 l vody, 1 1 mléka, 500g borůvek, 1 žemle, 2 žloutky, 50g cukru, trochu skořice. POSTUP PŘÍPRAVY: Přebrané borůvky uvaříme ve vodě. V mléce rozmočíme žemli, přidáme borůvky, povaříme a pak vše prolisujeme. Ochladíme, okořeníme skořicí a znovu povaříme. Do polévky přidáme dva ve studeném mléce rozmíchané žloutky, které už jen prohřejeme. ..

ZELENINA | KVĚTÁK SE SLANINOU.

POSTUP PŘÍPRAVY: Dáme rozpustit slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme drobně sekanou cibulku a napolo uvařený květák rozdělený na růžičky. Osolíme a osmažíme. Na talíři je  posypeme jemně nasekanou petrželkou, pažitkou nebo koprem. ..

DRŮBEŽ SLEPICE | SLEPICE V RÝŽI

INGREDIENCE: 1 slepice, sůl, lžička celého pepře, l cibule, 3 lžíce nakrájené kořenové zeleniny, 2 lžíce másla, l lžíce oleje, 2 lžíce hladké mouky, l konzerva chřestu, 200 g žampionů, l žloutek, 1/4 l bílého přírodního vina, šťáva z citrónu, 1/2 lžičky kari koření, l lžička sladké papriky, l lžička grilovacího koření, 1/41 hrnek rýže, sůl, petrželka nebo pažitka. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravenou slepici vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou, přidáme sůl, kořenovou zeleninu, nakrájenou cibuli, p ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | AMERICKÝ KOLÁČ

INGREDIENCE: 250 g hladké mouky, 160 g 100% tuku (Omega), špetka soli, 1/2 šálku ledové vody (z chladničky), 10 jablk, 1/2 lžičky skořice, l citrón, 3 rovné lžíce cukru, l vanilkový pudinkový prášek, 2 lžíce rozinek, l vanilkový cukr, pikantní marmeláda, 2 lžíce sekaných mandlí. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku osolíme a rozdrobíme v ní tuk. Zaděláme ledovou vodou na hustší těsto, na pomoučeném vále vyválíme dva kruhy velikosti formy, ve které budeme koláč péct. Formu vymastíme, vysypeme hrubou moukou a ..

MOUČNÍKY DORTY | DORT Z LÍSKOVÝCH OŘÍŠKŮ

POSTUP PŘÍPRAVY: 6 vajec ušleháme do husté pěny, postupně přidáme 200 g moučkového cukru a jeden vanilkový cukr. 500 g solamylu, 50 g poloh. mouky a prášek do pečiva promícháme s 250 g mletých oříšků. Směs vmícháme do ušlehaných vajec. Těsto upečeme ve vysypané dortové formě, kterou jsme vymazali tukem. Pečeme asi 50 minut. Vychladlý korpus rozkrojíme na 3 díly a plníme marmeládou. Povrch si různě dekorujeme (krémy, šlehačky, ovoce atd.) ..

KNEDLÍKY OVOCNÉ | KNEDLÍKY PLNĚNÉ OVOCEM

INGREDIENCE: 1 mléka, větší špetka soli, 1 lžíce másla, 300 g hrubé mouky, 1 vejce, na naplnění třešně, jahody nebo půlky meruněk, máslo, strouhaný tvrdý tvaroh, moučkový cukr a kelímek bílého jogurtu nebo zakysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Mléko osolíme a ve větším kastrůlku přivedeme k varu. Přidáme máslo, a až se rozpustí, vsypeme najednou všechnu mouku. Mícháme, až vznikne hladké těsto, které se nelepí na vařečku ani na nádobu. Těsto sejmeme z ohně, za častého míchání necháme ochladit a do ..

RÝŽE | HOUBOVÉ RIZOTO

INGREDIENCE: 400 g hub, 50 anglické slaniny, 150 g krůtí šunky,1 lžíce másla, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1/8 l červeného vína, 1/8 l smetany, 500 rýže, vývar, 4 lžíce sterilovaného nebo uvařeného hrášku, 10 g hladké mouky, olej, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Opranou rýži zalijeme vývarem, zakapeme olejem, osolíme a podusíme doměkka. Pak k ní přimícháme okapaný hrášek a směs opepříme. Do máslem vymazané ohnivzdorné misky směs urovnáme a dáme ji zapéci. Mezitím na másle osmahneme drobně pokráje ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz