Recepty na xkuchtik.cz

MASO UZENÉ | UZENÁ PEČENĚ NA ČESNEKU

INGREDIENCE: 500 g uzené krkovičky, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, vývar, 20 g hladké mouky, kmín, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Krkovičku potřeme česnekem utřeným se solím, pokmínujeme a dáme asi na dvě hodiny do chladna. Pak na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, vložíme na ni pečeni a ze všech stran ji osmahneme. Podlijeme vývarem a pečeme ve středně teplé troubě. Přeléváme vypečenou šťávou a obracíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, osmahneme, zředíme zbyt ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | MYSLIVECKÉ ŘÍZKY

INGREDIENCE: 4 velké řízky z hovězí kýty, 50 g slaniny, 30 g hl. mouky, 30 sádla, 40 g,másla, 80 g kořenové zeleniny, 40 g cibule, vývar, cely pepř, nové koření, jalovec, bobkový list, tymián, 20 g mouky, 1 dl červeného vína, šťáva z 1 citrónu, 10 g cukru, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí řízky naklepeme, protáhneme nudličkami slaniny, osolíme, opepříme, zlehka obalíme v mouce a zprudka v sádle z obou stran opečeme. Pak maso dáme do ohnivzdorné misky, kde jsme na másle osmahli nastrouhanou k ..

SEKANÁ | LÁZEŇSKÉ KARBANÁTKY

INGREDIENCE: 500 g hovězího masa z kýty , sůl, pepř, 1 citrón, 2 vejce, šálek bílého vína, 2 lžíce hladké mouky, strouhanka, tuk. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso velmi jemně umeleme, osolíme a opepříme a zakapeme citrónovou šťávou. Přidáme  1/2 lžičky strouhané kůry z citrónu. Vyklepneme vejce, vmícháme víno a hladkou mouku. Směs podle potřeby zahustíme strouhankou. Lžící vykrajujeme kousky, na pomoučeném prkénku je vytvarujeme do placiček a na másle nebo na oleji smažíme po obou stranách do světlehněda ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | CHILLI GULÁŠ

INGREDIENCE: 400 g zadního hovězího masa z kýty, sůl, mletý pepř, mletý koriandr, koření chilli, 8 lžic oleje, 2 cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, 100 ml červeného vína, 150-200 g sterilovaného leča bez uzeniny. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme mletý koriandr a koření chilli, zakapeme olejem, dobře promícháme a necháme odležet. Na rozehřátém oleji dozlatova osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, vmícháme rajčatový protlak, vložíme ..

BRAMBORY | ŠVÝCARSKÉ BRAMBORY

INGREDIENCE: 750 g syrových brambor, 250 ml smetany, 30 g měkkého salámu, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 100 g tvrdého sýra, 2 vejce, 80 g másla, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory a cibuli nakrájíme na plátky, salám na kostičky. Smetanu osolíme, opepříme a vmícháme do ní prolisovaný česnek a vejce. Zapékací mísu vymažeme tukem, na dno položíme ve vrstvách brambory, cibuli a salám. Zalijeme částí smetany a posypeme sýrem. Takto vršíme, dokud vše nespotřebujeme. Poslední vrstvu tvoří brambory, ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | ZIMNÍ FAZOLOVÁ POLÉVKA

INGREDIENCE: 200 g mrkve, 200 g petržele, 400 g pórku, 200 g slaniny, 2 lžíce oleje, 200 g červených fazolí, 1,5 l zeleninového vývaru, 1 lžíce rajčatového pyré, sůl, pepř, šťáva z 1 pomeranče, nastrouhaný sýr na ozdobu. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájíme mrkev. petržel a pórek na kousky, na rozpáleném oleji orestujeme slaninu, přidáme zeleninu, fazole a pyré. Podlijeme vývarem, přidáme koření a vaříme asi 25 minut. Dochutíme pomerančovou šťávou. ..

ZELENINA | LEČO

INGREDIENCE: 500 g paprikových lusků, 50 g rajčat, 75 g cibule, sůl, mletý pepř, 10 vajec, 100 g tuku. POSTUP PŘÍPRAVY: Na dávce tuku osmažíme do růžova drobně krájenou cibulku, přidáme očištěnou, omytou a na nudličky nakrájenou papriku, na kolečka krájená omytá rajčata, sůl, pepř a dusíme ve vlastní šťávě. Při dušení, je-li potřeba, můžeme přidat trochu horké vody nebo vývaru z masa, aby se paprikové lusky lépe udusily do měkka. Do tuku vydušenou zeleninu zalijeme rozšlehanými vejci a za voln ..

RYBY FILÉ | RYBÍ FILÉ PO PLZEŇSKU

INGREDIENCE: 4 porce rybího filé, 150 g žampionů, 6 lžic oleje, 1 žloutek, 1 dl smetany, l menší mrkev, 2 pórky, citrónová šťáva, 20 g hladké mouky, l lžíce mléka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Na menší dávce oleje osmahneme plátky žampionů, přidáme nudličky mrkve a kolečka pórku, opepříme, osolíme, podlijeme 2 lžícemi vody a dusíme doměkka. Mezitím očistíme a osušíme porce filé, osolíme a zprudka z obou stran opečeme v další části oleje. Pak podlijeme horkou vodou a dusíme. Ze zbytku oleje a hl ..

SEKANÁ | KARBANÁTKY S RAJSKOU OMÁČKOU

INGREDIENCE: 500 g mletého masa, 2 lžíce koření do mletého masa nebo sůl, pepř a majoránka, 1 vejce, 1 cibule, 100 g měkkého salámu, strouhanka, tuk. Omáčka: 2 lžíce másla, 1 cibulka, 2 lžíce hladké mouky, 3 dl vody, 1 kostky masoxu, 1 l kečupu nebo protlaku. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso okořeníme, osolíme, přidáme vejce, velmi jemně nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájený nebo umletý či ustrouhaný salám, dobře promícháme a zahustíme trochou strouhanky. Prkénko posypeme hladkou moukou, lžící vykr ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | ROSTBÍF

IGREDIENCE: 1 kg nízkého hovězího roštěnce, 50 g másla, sůl, pepř, 1 cibule, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnec odblaníme, očistíme a přelijeme na pekáči rozehřátým máslem. Necháme jej asi 12 hodin v chladu odležet. Před tepelnou úpravou jej osolíme, opepříme, do pekáčku přidáme trochu oleje a vložíme do horké trouby 15 minut prudce pečeme, pak maso obrátíme a 10 minut pečeme již mírněji. Pote vložíme do pekáče jemně nakrájenou cibuli, podlijeme sběračkou horké vody a pečeme ještě dalších 15 minu ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz