INGREDIENCE: 3 vepřové nožičky, 2 vepřová kolena, 2 větší cibule, 8 sterilovaných okurek,10 kuliček pepře, 4 vařené mrkve, 2 bobkové listy, 8 kuliček nového koření, 3 lžíce octa, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové nožičky a vepřová kolena dobře očistíme, opláchneme a vykostíme. Potom je vložíme do nádoby a zalijeme studenou vodou tak, aby maso bylo zcela ponořeno. Vodu mírně osolíme, přidáme pepř, nové koření a bobkový list, přivedeme do varu a pomalu vaříme. Doměkka vařená kolena a nožičky vyjmeme ..
INGREDIENCE: 700 g drobných mořských ryb, 500 g brambor, 100 mrkve, 2 větší cibule, 40 g másla, rajčatový protlak, sladká i pálivá mletá paprika, 1 bobkový list, ocet, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybám odřízneme hlavy, vykucháme je a rozkrájíme na větší kousky; vaříme je v osolené a okyselené vodě několik minut. Potom rybí maso vyjmeme, zbavíme kůže a vykostíme. Kůži a kosti vrátíme do vývaru a ještě asi 1 hodiny necháme vařit. Rozkrájenou cibuli zpěníme na másle, přisypeme mletou papriku a zamíchám ..
INGREDIENCE: 500 g vepřového masa, sůl, vývar, kmín, 1 cibule. Nádivka: 1 cibule, 4 párky, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso rozklepeme na plát, který okmínujeme a osolíme. Pak jej posypeme nadrobno nakrájenou cibulí, na ni rozložíme párky a maso zavineme. Pečeme v troubě za stálého podlévání a přelévání vypečenou šťávou. Po vyjmutí měkkého masa vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem, povaříme a podle chuti dosolíme. ..
INGREDIENCE: 750 g vepřové pečínky s kůží a s kostí z mladého kusu, sůl, kmín, podle chuti česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso omyjeme, osušíme, posolíme ( stranu s kůží zatím nesolíme), pokmínujeme a dáme do pekáče kůží dolů. Pekáč dáme do trouby a maso pečeme asi 1 hodinu za občasného podlévání nejdříve vlastní šťávou a potom horkým vývarem nebo vodou. Pak je obrátíme nahoru, kůži osušíme a ostrým nožem ji nakrájíme na jemné proužky nebo čtverečky, silně ji osolíme a maso opečeme bez polévání do č ..
INGREDIENCE: 1 kuře, 2 plátky veky, sůl, pepř, snítka petrželky, snítka rozmarýnu, 3 řapíky celeru, ½ zelené a červené papriky, lžíce oleje, 3 lžíce cukrové kukuřice, 70 ml vývaru z kuřete, 3 lžíce másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře dobře omyjeme a osušíme, poté osolíme a opeříme. Plátky veky nakrájíme na malé kostičky. Papriky nakrájíme nadrobno, celer na plátky. Bylinky nasekáme nadrobno. Rozpálíme olej a na něm opečeme nakrájené veky. Vyjmeme je a na oleji podusíme zeleninu. Kukuřici smíchám ..
INGREDIENCE: 400 g brambor, 250 g drůbežího masa, 150 g tvrdého sýra, 150 g hladké mouky, 5 žloutků, 150 g sýra na posypání, muškátový oříšek, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené brambory prolisujeme, smícháme s drobně rozkrájeným masem, strouhaným sýrem, žloutky, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a dobře vypracujeme. Z těsta vyválíme váleček, nakrájíme na malé nočky a zavaříme do slané vody. Asi po 5 minutách scedíme a necháme okapat. Podáváme s rajskou omáčkou a povrch sypeme sýrem. ..
INGREDIENCE: 800 g rybího filé, l šálek rajčatové šťávy, 50 g oleje, 20 g hladké mouky, l šálek smetany, l cibule, 50 g strouhaného sýra, 20 g strouhanky, citrón, 4 vejce, sůl, petrželka POSTUP PŘÍPRAVY: Rybí filé rozkrájíme na plátky, osolíme a zakapeme citrónovou šťávou. Asi čtvrt hodiny necháme v chladnu rozležet. Pak maso poprášíme moukou a v oleji po obou stranách opečeme. Mezitím nasekáme cibuli nadrobno, přidáme ji k rozmíchaným vajíčkům, přilijeme smetanu a rajčatovou šťávu. Směs nechá ..
INGREDIENCE: 500 g roštěnce, 4 lžíce oleje, 2 cibule, mletá sladká paprika, feferonky, 8 lžic sterilovaného leča bez uzeniny, mletý pepř, sůl, 8 lžic vývaru z kostí nebo vody, 160 g strouhaného sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněný, přes vlákna na hranolky nakrájený roštěnec opečeme zprudka na oleji, přidáme drobně nakrájenou cibuli, po zpěnění sladkou papriku, potom rozsekané feferonky, lečo, pepř, sůl, horký vývar a krátce podusíme. Guláš vložíme na nahřáté talíře, posypeme strouhaným sýrem a pod ..
INGREDIENCE: 250 g hub, 60 g sádla, 250 g makarónů, sůl ,100g pražské šunky, l,5dl kysané smeteny, 2 žloutky, 80g tvrdého sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné a na plátky pokrájené houby podusíme na sádle. Makaróny rozlámeme na kratší kousky a uvaříme ve slané vodě téměř doměkka, propláchneme je ve studené vodě a necháme odkapat. Drobné pokrájenou šunku promícháme s dušenými houbami, smetanou, žloutky, solí a makaróny. Směs rozložíme do nádoby z jenského skla, posypeme strouhaným sýrem, v horké tro ..
INGREDIENCE: 400 g zadního hovězího masa, 80 g libové šunky, 20 g tuku, 1 vejce natvrdo, 80g cibule, 40 g syrových brambor, 40 g sladkokyselé okurky, trocha hl. mouky, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe osolenou směsí nudliček brambor, kostiček šunky, okurky a vejce. Hovězí plátky srolujeme jako závitky, ovážeme nití a zaprášíme hladkou moukou. Na tuku zpěníme cibuli, opečeme na ní závitky , podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Pak šťá ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA