Recepty na xkuchtik.cz

BRAMBORY | BRAMBORY ZAPEČENÉ S VEJCI

INGREDIENCE: 750 g brambor vařených ve slupce, 6 natvrdo vařených vajec, 2 cibule, 1 lžíce Vegety, sůl, pepř, sladká mletá paprika, 2 dl zakysané smetany, l dl mléka, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory i vejce nakrájíme na kolečka. Posekanou cibuli mírně osmahneme na oleji. Vymažeme zapékací mísu a rozložíme do ní polovinu brambor. Další vrstvy tvoří vajíčka a cibule. Osolíme, opepříme a posypeme Vegetou. Smícháme smetanu s mlékem a polovinou zalijeme brambory. Nakonec navršíme zbylé bra ..

SEKANÁ | NĚMECKÉ BUŘTÍKY

INGREDIENCE: 500 g vepřového masa z plece, 2 rohlíky, šálek mléka, 2 lžíce koření do mletého masa, 2 cibule, 2 lžíce strouhanky, 1 špekáček, sádlo na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně umleté vepřové maso smícháme s rozmočenými rohlíky, přidáme koření, nadrobno nakrájené cibule, vyklepneme vejce, přidáme nadrobno nakrájený, předem sloupnutý špekáček a zahustíme strouhankou. Ze směsi tvoříme válečky velikosti palce, které hned smažíme na sádle (nebo na jiném tuku či oleji). Podáváme horké s chlebe ..

DRŮBEŽ SLEPICE | SLEPICE V ZELENINĚ

INGREDIENCE: 1 slepice, sůl, 3 lžíce oleje, 50 g slaniny, l lžíce másla, l cibule, l mrkev, l petržel a 1/2 celeru, 1/2 lžičky pepře, 4 kuličky nového koření, l bobkový list 1/2 citrónu, 1/4 l zakysané smetany, sklenka vina, 2 lžíce hladké mouky, l kostka masoxu, 1/2 lžičky glutasolu. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou slepici naporcujeme, osolíme a mírně opepříme. Na oleji rozškvaříme slaninu, přidáme porce masa a po obou stranách je opečeme dočervena. Maso vyjmeme a do tuku přidáme máslo, nadrobno n ..

MOUČNÍKY DORTY | KARAMELOVÝ DORT ( OD LOMAČKY )

INGREDIENCE: 6 celých vajec, 240g cukru písek, 240g hrubé mouky. Krém:  1 slazené mléko  SALKO  vařené asi 2 hod. v konzervě a 1 1/4 kostky másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce a cukr ušleháme do pěny a přidáme mouku. Dáme péci  40-45min. na 180°C. Necháme vystydnout. Máslo a salko vyšleháme na jemný krém a můžem zdobit. Fantasii se meze nekladou. ..

POLÉVKA HOVĚZÍ | HOVĚZÍ POLÉVKA S KNEDLÍČKY

INGREDIENCE: 300g předního hovězího masa, 1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, sůl, pepř, petrželová nať. Na knedlíčky: vrchovatá lžíce másla, 1 vejce, 1 houska, 5 lžic mléka, trochu strouhanky, několik snítek petrželky, špetka muškátu, špetka pepře, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso omyjeme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme zeleninu, pepř a sůl, zalijeme studenou vodou a uvaříme doměkka. Mezitím si připravíme knedlíčky Máslo umícháme se žloutkem, přisolíme, přidáme koření, pokrájenou ho ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÝ TŘESENEC

INGREDIENCE: 1 kg vařených brambor ve slupce, 3 lžíce polohrubé mouky, 50 g másla, 300 g měkkého salámu, pažitka, sůl, tuk na vymazání, l hlávkový salát. POSTUP PŘÍPRAVY: Studené brambory oloupeme. Nastrouháme na pomoučenou utěrku a dobře protřeseme. Do vymaštěného kastrole dáme vrstvu brambor, osolíme, pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme nakrájenou uzeninou promíchanou s pažitkou a přikryjeme další vrstvou brambor. Pokapeme máslem a zapečeme. ..

SEKANÁ | ZNOJEMSKÁ SEKANÁ

INGREDIENCE: 500 g mletého masa (vepřové a hovězí), 2 housky rozmočené v mléce, 50g slaniny, 1 cibule, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, 2 vejce, 1 lžíce hl. mouky, 2 párky, 4 sladkokyselé okurky. POSTUP PŘÍPRAVY: Na slanině rozkrájené na kostičky osmáhneme nadrobno nakrájenou cibuli. Vmícháme do mletého masa, přidáme česnek nastrouhaný nebo pokrájený na tenké plátky, sůl, pepř, vejce a mouku. Pokud je třeba, přidáme trochu strouhanky. Na pomoučeném prkénku vytvarujeme plát, vložíme do něj podéln ..

VEJCE | VEJCE S KAPUSTOU A S UZENÝM MASEM

INGREDIENCE: 2 lžíce oleje, 100 g cibule, 500 g kapusty, 100 g uzeného masa, 2 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli osmažíme dozlatova na oleji a přidáme nakrájenou kapustu, sůl kmín, podlijeme vodou a necháme 15 minut podusit. Pak přidáme rozšlehaná vejce a doplníme uzeným masem (uvařeným zvlášť a nakrájeným na drobné kostky). Promícháme, dokořeníme a podáváme. ..

OMÁČKY | HOUBOVÁ OMÁČKA ZE SUŠENÝCH HUB II

POSTUP PŘÍPRAVY: Z másla a mouky připravíme jíšku, rozmícháme ji v 1/8 1 vody a za stálého míchání povaříme. Sušené houby, které jsme den předtím namočili do mléka, jemně usekáme, přidáme do omáčky a chvíli povaříme. Nakonec vmícháme kyselou smetanu, ale už nevaříme, aby se nesrazila. ..

VEPŘOVÉ KÝTA | KATŮV ŠLEH (od Lomačky)

INGREDIENCE: 2 cibule,1 feferonka, 500 g vepřového masa, 2 kyselé okurky, 3 lžíce kečupu, 2-3 lžíce oleje, pepř, sůl, 3 nakládané kapie. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso si nakrájíme na nudličky a na oleji opečeme.Cibuli nakrájíme na menší dílky a přidáme k masu. Orestujeme, podlijeme trochou vody, dáme pokrájenou feferonku, kapii, okurky a zalijeme kečupem., chvíli podusíme a máme hotovo. Příloha: Chléb, brambory, rýže nebo hranolky. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz