Recepty na xkuchtik.cz

MOUČNÍKY KYNUTÉ | VELIKONOČNÍ ŠÁTEČKOVÉ KOLÁČE

INGREDIENCE: 300 g polohrubé mouky, 180 g másla, l žloutek, špetka soli, kvásek z l dl mléka, 2 lžiček cukru a 42 g droždí, rum, moučkový cukr na obalení. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku smícháme s rozehřátým máslem, žloutkem a špetkou soli, přidáme vzešlý kvásek a zaděláme tužší těsto. Hned je rozválíme na vále do čtverce, rádýlkem nakrájíme čtverečky, naplníme je tvarohovou, makovou, jablečnou nebo povidlovou nádivkou, protilehlé rohy spojíme, ničím nepotíráme a dáme na vymaštěném plechu do horké tro ..

SEKANÁ | KAPUSTOVÁ SEKANÁ S BROKOLICÍ

INGREDIENCE: 1 raná kapusta, 2 růžice brokolice, 2 rohlíky rozmočené v troše mléka, 500 g mletého masa, 3 žloutky a 3 bílky, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, pepř, sůl, 3 žampióny, 1 párek, sádlo a strouhanka na formu, 5 rajčat, strouhány sýr. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustu vaříme v osolené vodě asi 15 minut, pak přidáme brokolici a ještě asi 10 minut vaříme. Zeleninu vyjmeme a necháme okapat. Mleté maso vhodíme na osmaženou cibulku, na níž jsme opekli plátky žampiónů, promícháme, ..

POLÉVKA HOVĚZÍ | HOVĚZÍ POLÉVKA S JÁTROVOU RÝŽÍ

INGREDIENCE: 1 1/2 l hovězího vývaru z masa a zeleniny (nebo z masoxu a zeleniny), 1/2 sáčku zmrazené zeleniny na polévku. Játrová rýže: 200 g jater, 1 vejce, 1 malá cibulka, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička másla nebo oleje, špetka soli, špetka pepře, 1 stroužek rozdrceného česneku, několik snítek jemně nasekané petrželky (nebo trochu sušené), podle chuti špetka majoránky, strouhanka na zahuštění. POSTUP PŘÍPRAVY: Játra umeleme nebo umixujeme, přidáme vejce, nadrobno nakrájenou cibulku, mouku, ..

KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ | HOUSKOVÉ BOSÁKY SE ŠKVARKY A ZELÍM

INGREDIENCE:  4 oloupané syrové brambory, 6 lžic hrubé mouky, 1 vejce, sůl, l rohlík, mouka na posypání. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané, očištěné brambory rozstrouháme na křenovém struhadle a šťávu z nich slijeme. Brambory osolíme, přidáme celé vejce, mouku a na malé kostičky rozkrájený rohlík. Vše spojíme v těsto jako na knedlíky. Na pomoučeném prkénku z něho utvoříme dva válečky a pak je vložíme do vroucí vody. Vaříme 20 minut. Potom je opatrně vyndáme, nití rozkrájíme na kolečka a na talíři ..

RYBY FILÉ | ZAPEČENÉ FILÉ S PAPRIKOU

INGREDIENCE: 6 paprik (žlutá, zelená a červená), 2 cibule, 10 lžic másla, 2 lžičky sladké papriky, sůl, pepř, 4 lžičky mouky, 1/2 l mléka, 200 g taveného smetanového sýra, 2 lžíce strouhaného ementálu, špetka strouhaného muškátového oříšku, 4 lžíce citrónové šťávy, 600 g rybího filé, tuk na vymaštění formy. POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky zbavíme jader, propláchneme vlažnou vodou a nakrájíme na tenké proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Na pánvi rozehřejeme 4 lžíce másla a cibuli s p ..

BRAMBORY | SLOVENSKÉ BRAMBORY

INGREDIENCE: 750 g syrových brambor, 125 g másla, 250 g brynzy, drcený kmín, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané a umyté brambory pokrájíme na kolečka a uvaříme v osolené vodě. Brynzu nastrouháme a smícháme s kmínem a pepřem. Uvařené brambory scedíme a na talíři polijeme rozpuštěným máslem a posypeme brynzou. ..

VEPŘOVÉ BŮČEK | GRILOVANÝ BŮČEK S PŘÍLOHOU

INGREDIENCE: 400g libového bůčku, sůl, ml. pepř, 4 str. česneku, 4 cibulky, 4 středně velké brambory, 4 rajčata, hořčice, tymián. POSTUP PŘÍPRAVY: Z bůčku ukrojíme osm plátků ( na každou porci dva), naklepeme je, osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem. Brambory a cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, přidáme sůl, zalijeme šálkem vody a čtvrt hodiny dusíme. Potom ocedíme a necháme okapat. Bůček srovnáme pod gril, přidáme brambory a cibuli a grilujeme. Asi za čtvrt hodiny maso obrátíme a ..

VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI | LEDVINKOVÉ KARI

INGREDIENCE: 8 vepřových ledvinek, 2 cibule, 5 prolisovaných stroužků česneku, 4 rajčata, máslo, 2 lžičky kari koření, čerstvý zázvor, 1 lžičky chilli, sůl, pepř, 200g zakysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Ledvinky pečlivě očistíme, rozřízneme na půlky, odřízneme bílé cévky a stáhneme povrchovou blánu. Pečlivě je omyjeme, nakrájíme na větší kousky a spaříme horkou vodou. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na másle. Přidáme ledvinky, česnek a dusíme doměkka. Když jsou ledvinky měkké a voda vyr ..

RYBY PSTRUH | PSTRUH S MANDLEMI

INGREDIENCE: 4 pstruzi (á 250 g) sůl, pepř, 2 vejce, 3 lžíce mléka, 1 šálku oleje, 1 šálku loupaných mandlí, 1 šálku rozpuštěného másla, 2 lžíce citrónové šťávy. POSTUP PŘÍPRAVY: Pstruhy vcelku vykostíme a vykucháme hřbetem, osolíme je a opepříme. Potom ryby obalíme v mouce, ve směsi rozšlehaných vajec a mléka a dozlatova usmažíme po obou stranách na oleji. Mandle vložíme do horkého másla, osmažíme je dohněda, odstavíme s ohně a přidáme citrónovou šťávu. Ryby dáme na nahřátý talíř a přelijeme ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | ROŠŤÁCI IV

INGREDIENCE: 4 větší vepřové kotlety, sůl, pepř. Marináda: 2 vejce, 1 lžička soli, 1 lžičky pepře, 4 stroužky česneku, 2 lžíce sójové omáčky (nebo 1 lžíce maggi a 1 lžíce worcesteru), 2 lžíce kremžské a 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce jemného škrobu (Solamyl nebo Maizena), olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety naklepeme paličkou, osolíme a opepříme a namočíme do marinády tak, aby byly z obou stran omočeny Marinádu připravíme tak, že všechny přísady smícháme, česnek buď prolisujeme nebo nastrouháme ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz