Recepty na xkuchtik.cz

RYBY PSTRUH | PSTRUH NA MANDLÍCH

INGREDIENCE: 4 pstruzi, sůl, pepř, mletý kmín, citrónová šťáva, trochu hladké mouky na obalení, 4 plátky másla, 50 g posekaných mandlí předem opražených na másle. POSTUP PŘÍPRAVY: Umyté a osušené pstruhy osolíme, opepříme, posypeme mletým kmínem a důkladně pokapeme citrónovou šťávou. Dovnitř každého pstruha dáme tenký plátek másla a obalíme v hladké mouce, kterou můžeme smíchat s mletou paprikou. Pstruhy opečeme na troše oleje nebo je grilujeme. Podáváme s posekanými a na másle opraženými mand ..

SEKANÁ | MASOŽRAVÉ KNEDLÍČKY V ZELÍ

INGREDIENCE: 1 kg kysané zelí, 500 g vařená rýže, 500 g mleté maso, cibulka, slanina, sladká i ostrá paprika, pepř, sůl, majoránka, kmín, mouka, 3 vajíčka, rajče, paprika, kysaná smetana pro zjemnění, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Na slanině zpěníme cibulku, na to dáme kysané zelí, zalijeme vodou. Na druhé pánvi si uděláme také cibulku se slaninou, přidáme mleté maso a orestujeme. Okořeníme ho ostrou paprikou, kterou jsme přidali i do zelí, osolíme, opepříme a promícháme, můžeme zjemnit smetanou. Do ..

MOUČNÍKY SLANÉ | BOLOŇSKÁ PIZZA S MLETÝM MASEM

INGREDIENCE: Základní těsto na pizzu, 300 g mletého masa, l lžíce tuku, 2 lžíce hladké mouky, 300 ml mléka, l lžička soli, l lžička majoránky, l malý pórek, 150 g tvrdého sýra, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku opečeme mleté maso, zaprášíme ho moukou, zalijeme mlékem a podusíme na hustou kaši. Osolíme a okořeníme. Těsto rozložíme do vymazané kulaté formy, potřeme náplní a poklademe kolečky pórku. Po krátkém zapečení posypeme sýrem a pečeme dozlatova. Před podáváním posypeme petrželkou. ..

ZELENINA | PIKANTNÍ FAZOLKY

INGREDIENCE: 200 g fazolových lusků (nejlépe mražených), česnek, 3 cibule, 100 g anglické slaniny, 125 g rajského protlaku, 1 dl ostrého kečupu, olej, mletý pepř,sůl, vegeta. POSTUP PŘÍPRAVY: Do kastrolu dáme olej, nakrájenou slaninu, cibuli na kostičky a česnek nakrájený nadrobno. Necháme chvíli podusit, přidáme fazolky a protlak, sůl, pepř, vegetu a dle chuti kečup. Ještě dusíme asi 1/2 hodiny za občasného podlití vodou. Podáváme s chlebem, rýží, výborné jsou ke špagetám, dle chuti sypeme st ..

VEPŘOVÉ KÝTA | VEPŘOVÉ ŘÍZKY ZAPEČENÉ

INGREDIENCE: 4 vepřové řízky, sůl, pepř, 2 větší cibule, 30 g másla, 100 g uzeného sýra, 2 lžičky sladké papriky, 1 kostka masoxu rozpuštěná ve 2 dl bílého vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky naklepeme, případně tučné části vykrojíme, osolíme, opepříme, naskládáme do zapékací misky Na každý řízek dáme hrst na kolečka nakrájené cibule, kousek másla a posypeme strouhaným sýrem. Celé posypeme sladkou paprikou a zalijeme vínem s masoxem. Přikryjeme poklicí nebo alobalem a v předehřáté troubě pečeme 20 mi ..

POMAZÁNKY | TEPLÁ VAJEČNÁ POMAZÁNKA

INGREDIENCE: 4 vejce, 2 lžíce mléka, l lžíce másla, l cibulka, 100g eidamu, 1 lžička citrónové šťávy, pažitka, sul, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Na pánvičce rozehřejeme máslo, vmícháme velmi drobně nakrájenou cibulku a osmahneme ji. Mezitím vyklepneme do hrnku vejce, přidáme mléko a rozšleháme je. Vlijeme na osmahlou cibulku. Mícháme, až vejce ztuhnou. Pak přisypeme nastrouhaný sýr a pažitku, podle chuti přisolíme a opepříme a mícháme, až se sýr taví. Pomazánku použijeme jak za tepla, tak vychlazeno ..

BRAMBORY | BRAMBORY SE SÝREM A ŠUNKOU

INGREDIENCE: 1 kg brambor, 200 g šunky, 100 g strouhaného sýra, sůl, pepř, muškátový květ, hovězí vývar, máslo, petrželová nať. POSTUP PŘÍPRAVY: Vařené oloupané studené brambory nakrájíme na plátky a dáme na dno vymaštěné zapékací misky nebo pekáče. Posolíme a na ně dáme vrstvu nakrájené šunky, promíchané s nastrouhaným sýrem. Posypeme špetkou muškátového květu a přidáme další vrstvu brambor. Zakapeme rozpuštěným máslem a zapečeme 20 minut v troubě. Pak zalijeme šálkem osoleného a opepřeného v ..

MOUČNÍKY SLANÉ | PIZZA S BRAMBORY

INGREDIENCE: Základní těsto na pizzu, 500 g vařených brambor, škvarky nebo 100 g salámu, 2 vejce, cibule, olej na vymazání, sůl, 100 g slaniny, 100 g sterilizovaného hrášku, vejce na potření. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme těsto. Vařené oloupané brambory nakrájíme na kolečka. Plech vymažeme tukem a poklademe ho pokrájenými brambory, pokapeme tukem, posypeme škvarky nebo na nudličky nakrájeným salámem, pokrájenými natvrdo vařenými vejci, nadrobno posekanou cibulkou. Můžeme ještě přidat rozškvařenou ..

JITRNICE JELITA A PREJT | JATERNICOVÝ PREJT III

INGREDIENCE: 1 1/2 kg vepřové hlavy, 250 g vepřových plic, 250 g vepřových jater, 250 g vepřového bůčku, 500 g žemlí, 1 l vývaru z masa, třený česnek, mletý pepř, mleté nové koření, majoránka, škvařené sádlo, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: V mírně osolené vodě uvaříme dobře očištěnou a opláchnutou vepřovou hlavu, plíce a bůček. Maso uvaříme tak, aby bylo tužší. Plíce uvaříme zvolna doměkka. Potom vykostíme bůček, vepřovou hlavu a společně s plícemi nadrobno nasekáme. Očištěná a opláchnutá vepřová játra ..

Dárky ze skla | JATERNICOVÝ PREJT III

INGREDIENCE: 1 1/2 kg vepřové hlavy, 250 g vepřových plic, 250 g vepřových jater, 250 g vepřového bůčku, 500 g žemlí, 1 l vývaru z masa, třený česnek, mletý pepř, mleté nové koření, majoránka, škvařené sádlo, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: V mírně osolené vodě uvaříme dobře očištěnou a opláchnutou vepřovou hlavu, plíce a bůček. Maso uvaříme tak, aby bylo tužší. Plíce uvaříme zvolna doměkka. Potom vykostíme bůček, vepřovou hlavu a společně s plícemi nadrobno nasekáme. Očištěná a opláchnutá vepřová játra ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz