INGREDIENCE: 4 pstruzi, sůl, pepř, mletý kmín, citrónová šťáva, trochu hladké mouky na obalení, 4 plátky másla, 50 g posekaných mandlí předem opražených na másle. POSTUP PŘÍPRAVY: Umyté a osušené pstruhy osolíme, opepříme, posypeme mletým kmínem a důkladně pokapeme citrónovou šťávou. Dovnitř každého pstruha dáme tenký plátek másla a obalíme v hladké mouce, kterou můžeme smíchat s mletou paprikou. Pstruhy opečeme na troše oleje nebo je grilujeme. Podáváme s posekanými a na másle opraženými mand ..
INGREDIENCE: 1 kg kysané zelí, 500 g vařená rýže, 500 g mleté maso, cibulka, slanina, sladká i ostrá paprika, pepř, sůl, majoránka, kmín, mouka, 3 vajíčka, rajče, paprika, kysaná smetana pro zjemnění, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Na slanině zpěníme cibulku, na to dáme kysané zelí, zalijeme vodou. Na druhé pánvi si uděláme také cibulku se slaninou, přidáme mleté maso a orestujeme. Okořeníme ho ostrou paprikou, kterou jsme přidali i do zelí, osolíme, opepříme a promícháme, můžeme zjemnit smetanou. Do ..
INGREDIENCE: Základní těsto na pizzu, 300 g mletého masa, l lžíce tuku, 2 lžíce hladké mouky, 300 ml mléka, l lžička soli, l lžička majoránky, l malý pórek, 150 g tvrdého sýra, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku opečeme mleté maso, zaprášíme ho moukou, zalijeme mlékem a podusíme na hustou kaši. Osolíme a okořeníme. Těsto rozložíme do vymazané kulaté formy, potřeme náplní a poklademe kolečky pórku. Po krátkém zapečení posypeme sýrem a pečeme dozlatova. Před podáváním posypeme petrželkou. ..
INGREDIENCE: 200 g fazolových lusků (nejlépe mražených), česnek, 3 cibule, 100 g anglické slaniny, 125 g rajského protlaku, 1 dl ostrého kečupu, olej, mletý pepř,sůl, vegeta. POSTUP PŘÍPRAVY: Do kastrolu dáme olej, nakrájenou slaninu, cibuli na kostičky a česnek nakrájený nadrobno. Necháme chvíli podusit, přidáme fazolky a protlak, sůl, pepř, vegetu a dle chuti kečup. Ještě dusíme asi 1/2 hodiny za občasného podlití vodou. Podáváme s chlebem, rýží, výborné jsou ke špagetám, dle chuti sypeme st ..
INGREDIENCE: 4 vepřové řízky, sůl, pepř, 2 větší cibule, 30 g másla, 100 g uzeného sýra, 2 lžičky sladké papriky, 1 kostka masoxu rozpuštěná ve 2 dl bílého vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky naklepeme, případně tučné části vykrojíme, osolíme, opepříme, naskládáme do zapékací misky Na každý řízek dáme hrst na kolečka nakrájené cibule, kousek másla a posypeme strouhaným sýrem. Celé posypeme sladkou paprikou a zalijeme vínem s masoxem. Přikryjeme poklicí nebo alobalem a v předehřáté troubě pečeme 20 mi ..
INGREDIENCE: 4 vejce, 2 lžíce mléka, l lžíce másla, l cibulka, 100g eidamu, 1 lžička citrónové šťávy, pažitka, sul, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Na pánvičce rozehřejeme máslo, vmícháme velmi drobně nakrájenou cibulku a osmahneme ji. Mezitím vyklepneme do hrnku vejce, přidáme mléko a rozšleháme je. Vlijeme na osmahlou cibulku. Mícháme, až vejce ztuhnou. Pak přisypeme nastrouhaný sýr a pažitku, podle chuti přisolíme a opepříme a mícháme, až se sýr taví. Pomazánku použijeme jak za tepla, tak vychlazeno ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, 200 g šunky, 100 g strouhaného sýra, sůl, pepř, muškátový květ, hovězí vývar, máslo, petrželová nať. POSTUP PŘÍPRAVY: Vařené oloupané studené brambory nakrájíme na plátky a dáme na dno vymaštěné zapékací misky nebo pekáče. Posolíme a na ně dáme vrstvu nakrájené šunky, promíchané s nastrouhaným sýrem. Posypeme špetkou muškátového květu a přidáme další vrstvu brambor. Zakapeme rozpuštěným máslem a zapečeme 20 minut v troubě. Pak zalijeme šálkem osoleného a opepřeného v ..
INGREDIENCE: Základní těsto na pizzu, 500 g vařených brambor, škvarky nebo 100 g salámu, 2 vejce, cibule, olej na vymazání, sůl, 100 g slaniny, 100 g sterilizovaného hrášku, vejce na potření. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme těsto. Vařené oloupané brambory nakrájíme na kolečka. Plech vymažeme tukem a poklademe ho pokrájenými brambory, pokapeme tukem, posypeme škvarky nebo na nudličky nakrájeným salámem, pokrájenými natvrdo vařenými vejci, nadrobno posekanou cibulkou. Můžeme ještě přidat rozškvařenou ..
INGREDIENCE: 1 1/2 kg vepřové hlavy, 250 g vepřových plic, 250 g vepřových jater, 250 g vepřového bůčku, 500 g žemlí, 1 l vývaru z masa, třený česnek, mletý pepř, mleté nové koření, majoránka, škvařené sádlo, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: V mírně osolené vodě uvaříme dobře očištěnou a opláchnutou vepřovou hlavu, plíce a bůček. Maso uvaříme tak, aby bylo tužší. Plíce uvaříme zvolna doměkka. Potom vykostíme bůček, vepřovou hlavu a společně s plícemi nadrobno nasekáme. Očištěná a opláchnutá vepřová játra ..
INGREDIENCE: 1 1/2 kg vepřové hlavy, 250 g vepřových plic, 250 g vepřových jater, 250 g vepřového bůčku, 500 g žemlí, 1 l vývaru z masa, třený česnek, mletý pepř, mleté nové koření, majoránka, škvařené sádlo, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: V mírně osolené vodě uvaříme dobře očištěnou a opláchnutou vepřovou hlavu, plíce a bůček. Maso uvaříme tak, aby bylo tužší. Plíce uvaříme zvolna doměkka. Potom vykostíme bůček, vepřovou hlavu a společně s plícemi nadrobno nasekáme. Očištěná a opláchnutá vepřová játra ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA