INGREDIENCE: 800 g žampionů, 2 citróny, l hlávkový salát, 2 silnější plátky šunky, 40 v cibule, 50 g sekaných vlašských ořechů, 150 g ušlehané šlehačky, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Na salátovou mísu rozložíme omyté a okapané listy salátu. Očištěné žampiony nakrájíme a pokapeme citrónovou šťávou, šunku a cibuli pokrájíme najemno. Houby promícháme se šlehačkou, přidáme šunku, cibuli a ořechy, podle chuti osolíme a okořeníme. Směs rozložíme do mísy na listy salátu a ozdobíme jádry vlašských ořech ..
INGREDIENCE: 2,5 dl bílého jogurtu, 2 lžíce oleje, 1,5 lžíce citrónové šťávy, 1 sterilovaná okurka, 1 lžíce pokrájené cibule, 1 lžíce hořčice, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny výše uvedené suroviny důkladně smícháme, nejlépe elektrickým šlehačem. ..
INGREDIENCE: Základní těsto na pizzu, strouhaný sýr parmezán, 120 g tence nakrájené šunky, 2 oloupaná rajčata bez semínek, nakrájená nahrubo, 60 g na kostičky nakrájeného sýra Mozzarella, l polévková lžíce čerstvé petržele, 1 polévková lžíce čerstvé bazalky, 2 lehce šlehaná vejce, 5 polévkových lžic smetany, 60 g najemno nastrouhaného tvrdého sýra, špetka muškátového oříšku, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Do kulaté vymazané formy rozložíme těsto tak, aby okraje byly lehce zvednuté. Těsto posypeme ..
INGREDIENCE: 7 vajec, 200g majonézy, 200g kořenové zeleniny (větší mrkev a čtvrt celeru), 120g sterilovaného hrášku, 200g kapie, 20g práškové želatiny, 2 kyselé okurky, po špetce bílého pepře a soli, 2 lžíce octa. POSTUP PŘÍRPAVY: Zeleninu očistíme a uvaříme doměkka v mírně osolené vodě. Necháme vychladnout a pak ji nakrájíme na kostičky, spolu s okurkami. Přidáme polovinu nakrájené kapie a 2/3 sterilovaného hrášku. Osolíme a opepříme. Želatinu připravíme podle návodu a smícháme s majonézou. S ..
INGREDIENCE: 1,20 kg vepřového masa z krkovice, plece nebo z libového bůčku, sůl, 4 stroužky česneku, kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Opláchnuté a osušené maso potřeme česnekem utřeným se solí, posypeme drceným kmínem, vložíme do pekáče a podlijeme sběračkou vody Pečeme za občasného podlití, otočení a přelití vypečenou šťávou. Když je tučnější část masa (zvlášť u bučku) dostatečně propečená, sádlo nařízneme nožem do čtverečků, aby se lepe vypekl tuk a maso bylo chutnější. Libové maso častěji přeléváme ..
INGREDIENCE: 600 g kuřecích prsou a stehen, 120 g uzeného drůbežího masa, 80 g kuřecích jater, 120 g uzeného sýra, l feferonka, 30 g cibule, 50 g hladké mouky, 130 g oleje, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Z vykostěného kuřecího masa upravíme 4 řízky, které opatrně rozklepeme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme kostičky kuřecích jater a uzeného drůbežího masa, kostičky sýra, pokrájenou feferonku a vše osmahneme. Připravenou náplň urovnáme do polov ..
INGREDIENCE: 150 g másla nebo Hery, 4 vejce, 250 g moučkového cukru, 100 g mletých ořechu, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 250 g polohrubé mouky, 50 g nasekané čokolády na vaření, l šálek mléka, 2 lžíce rumu, růžová poleva. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme žloutky a třeme dohusta. Do směsi přidáme mouku s mletými ořechy a práškem do pečiva, po lžících mléko a na kousky nasekanou čokoládu. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme do vymaštěné a moukou vysypané báb ..
INGREDIENCE: 750 g vařených brambor, 500 g rajčat, 250 g mletého syrového masa nebo zbytek pečeného masa, l velká cibule, 100 g másla, 5 vajec, strouhaná houska, sůl, pepř, citrón, 1/4 l sladké smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Na polovině másla osmažíme dorůžova jemně pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osmahneme je a udusíme doměkka (použijeme-li zbytek pečeného masa, pouze jej prohřejeme). Osolíme, opepříme, zakapeme citrónem, vmícháme 3 rozšlehaná vejce a přidáme trochu strouhané housky. Předem ..
INGREDIENCE: 1 l vody, 1 kostka masoxu, 2 lžíce másla nebo oleje, 2 lžíce hladké mouky, 150 g rajského protlaku nebo kečupu, 1 lžičky papriky, 1 lžíce cukru, 1 větší bobkový list, 3 lžíce rýže nebo strouhání, 1 lžička polévkového koření Vitana, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme mouku a usmažíme žlutou jíšku. Ke konci přidáme papriku, promícháme a hned zalijeme vodou a rozšleháme. Přidáme masox, rajský protlak nebo kečup, cukr, bobkový list a polévku vaříme asi půl ..
INGREDIENCE: 4 roštěnky, olej, drcený pepř, sůl, česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěně, při okrajích naříznuté a naklepané roštěnky osolíme, potřeme olejem, srovnáme do skleněné nebo porcelánové misky a ještě olejem zalijeme. Necháme v chladničce dva dny odležet. Před úpravou okapané roštěnky opepříme a na roštu potřeném olejem grilujeme tři až čtyři minuty. Měkké roštěnky potřeme česnekem utřeným se solí. Podáváme s hranolky a s pikantní oblohou. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA