Recepty na xkuchtik.cz

RYBY LOSOS EXOTICKÉ | LOSOS S KORIANDROVOU OMÁČKOU

INGREDIENCE: 600 g filé z lososa, 50 ml olivového oleje, sůl, bílý pepř. Omáčka: 100 g čerstvého koriandru, 6 stroužků česneku, 50 g piniových jader, 80 g strouhaného parmazánu, 100 ml olivového oleje, sůl, bílý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve připravíme omáčku. Všechny suroviny dáme do mixéru a chvíli mixujeme, postupně přidáváme olivový olej, tak aby se vytvořila hustá omáčka. Porce lososa osolíme, opepříme, potřeme olejem a grilujeme nebo opékáme na pánvi po každé straně asi 3 minuty. ..

POLÉVKY | PLNĚNÉ VEPŘOVÉ KOLENO

INGREDIENCE: 1 vepřové koleno zadní, 50g hřbetního sádla 1 vejce, 150g vepřové plece, 1 cibule, třený česnek, sůl, mletý pepř strouhaný muškátový oříšek. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové koleno vykostíme a uvnitř vytřeme soli a třeným česnekem. Maso z části kolena a vepřové plece spolu s cibuli umeleme. Přidáme vejce a na kostičky nakrájené hřbetní sádlo. Ochutíme a vymícháme s trochou studené vody( směs se musí lepit na prsty). Koleno naplníme připravenou haší, zašijeme, zabalíme do alobalu a pomalu ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | DALMATSKÝ ZÁVITEK

INGREDIENCE: 80 g hovězího zadního masa, sůl, pepř, 1 J4 vejce, 20 g šunky, petrželka, 10 g oleje, 10 g cibule, 70 g kořenové zeleniny, 30 g rajčat, bobkový list, tymián, celý pepř, 3 g hladké mouky, 1 lžíce vína. citrónová kůra a šťáva, sardelová pasta. POSTUP PŘÍPRAVY: Okraje roštěnky několikrát nařízneme, osolíme, opepříme a naklepeme, potřeme sardelovou pastou a umíchaným vajíčkem se šunkou a petrželkou. Zavineme, zachytíme párátkem a dáme na zpěněnou cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu a ..

POLÉVKA HOVĚZÍ | POLÉVKA FRANCOUZSKÁ

INGREDIENCE: 40 g hovězího nebo telecího masa, 40 g zeleniny (mrkev, celer hrášek fazolka, květák, kedlubna), sůl, 1 žloutku, máslo, pažitka nebo petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně nakrájené maso uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Pak přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a vše dovaříme. Do hotové polévky přidáme natvrdo uvařené, jemně rozsekané vejce, máslo a sekanou petrželku. ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | SZÉKELSKÝ GULÁŠ

INGREDIENCE: 600g vepřového masa z plece, 50g sádla, 600g cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžička sladké mleté papriky, 1/2 lžičky kmínu, 600g kysaného zelí, 1 lžíce hladké mouky, 1 kelímek kysané smetany, sůl, kopr. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso pokrájené na malé kostky vložíme do kastrolu na rozehřáté sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme. Vmícháme česnek rozetřený se solí, mletou sladkou papriku a roztlučený kmín a dusíme pod pokličkou ve vlastní šťávě; později mírně podlijeme vodo ..

RYBY FILÉ | RYBÍ PAPRIKÁŠ

INGREDIENCE: 800 g rybího filé, 0,2 l smetany, lžíci hladké mouky, cibuli, lžíci mleté sladké papriky, 2 lžíce másla, pepř, sůl, citrónovou šťávu. POSTUP PŘÍPRAVY: Filé pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a dáme asi na hodinu odležet do chladna. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přimícháme papriku a krátce zamícháme. Mírně podléváme a dusíme. Na tento základ vložíme rybu a po 10 minutách ji zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku. Rybu dodusíme na mírném ohni doměkka, om ..

ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY | HUSPENINA II

INGREDIENCE: 1 vepřové koleno, 1 vepřový jazyk, 1 vepřová nožička, vývar, 1/4 celeru, 1 mrkev,1 petrželka, 1 cibule, hrst sušených hub, trochu celerové a petrželové natě, celý pepř, jalovec, bobkový list, tymián, 3 lžíce octa, 2 lžíce cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné kolínko, nožičku a jazyk vložíme do studené vody a vaříme skoro doměkka. Pak přidáme všechnu zeleninu, houby i koření, přilijeme vývar a znovu asi 20 minut vaříme. Maso vyjmeme, polévku procedíme a necháme vychladnout. Pak lž ..

POLÉVKA RŮZNÁ | NEJJEDNODUŠŠÍ POLÉVKA

INGREDINCE: Kroupy, sůl, omastek, voda. POSTUP PŘÍPRAVY: Když už doma nic nebylo, opražil jsem kroupy na stopovém množství tuku dozlatova. Rozvařil ve vodě a přisolil. Zkuste to a poznáte, že je to dobré. Kimbo ..

OMÁČKY | ŠVÉDSKÁ OMÁČKA I

INGREDIENCE: 200 g majolky, 4 vrchovaté lžíce dobře ušlehané šlehačky, l pečené jablko, 2 lžíce nakyslého bílého vína, l lžíce citrónové šťávy, l lžíce nastrouhaného křenu, l lžička worcesterské omáčky, sůl, cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Majonézu vložíme do misky, zředíme ji vínem a citrónovou šťávou, přidáme dřeň z pečeného jablka, křen, dochutíme cukrem a solí, nakonec zlehčíme dohusta ušlehanou neslazenou šlehačkou. Švédskou omáčku podáváme k vařenému hovězímu masu nebo k pečenému vepřovému či tel ..

BRAMBORY | BRAMBORY PLNĚNÉ MLETÝM MASEM

INGREDIENCE: 12 větších brambor, 250 g mletého masa, 1-2 žemle, 1/2 šálku mléka, l vejce, tuk na vymaštění pekáčku, 2 stroužky česneku, majoránka, pepř, sůl POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme a 7 minut vaříme v osolené vodě. Pak je vyjmeme, vršky seřízneme a vnitřky brambory vydlabeme ostrou lžičkou. Mleté maso osolíme, opepříme a 20 minut opékáme na pánvi. Pak přidáme žemle namočené v mléce, nastrouhané nebo umleté vnitřky brambor a vejce, dochutíme česnekem utřeným s majoránkou a naplníme do ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz