Recepty na xkuchtik.cz

MOUČNÍKY KYNUTÉ | KYNUTÉ VÁČKY S OŘECHOVOU NÁPLNÍ

INGREDINCE: 125g lískových jader, 2 vejce, špetku soli, 75g cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžička skořice, 300 ml kynutého těsta (recept najedeme v každé dobré kuchařce), mouku n vál, papír na pečení. POSTUP PŘÍPRAVY: Oříšky pražíme asi 10 minut v troubě na plechu a pak necháme vychladnout oddělíme bílky od žloutků. Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. Oříšky usekáme, smícháme s cukrem a skořicí a opatrně vmícháme do sněhu. Z kynutého těsta vyválíme na lehce pomoučněném válu čtverec 42 x 42 ..

DRŮBEŽ KACHNA | PEČENÁ KACHNA NA JABLEČNÉM MOŠTU.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu osolíme, pokmínujme a pečeme ve vlastním sádlovém výpeku, během pečení poléváme jablečným moštem. Můžeme také plnit jablky, rýži a kořením, během pečení poléváme voňavým koňakem nebo Calvadosem. ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | HOVĚZÍ MASO NA HOUBÁCH

INGREDIENCE: 600 g hovězí kližky nebo předního masa bez kosti, 200 g čerstvých hub ( nejlépe směs ), 2 cibule, 1 menší celer, 1 petržel, 1 bobkový list, 50 g hladké mouky, 50 g tuku, 10 celých pepřů, 1 hlavička česneku nebo třený česnek se solí, 2 dl vařící vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostičky jako na guláš, očištěné houby na plátky. Do tlakového hrnce vložíme maso, osmaženou cibuli, na kolečka nakrájenou petržel, celer, koření, osolíme, zalijeme vroucí vodou a dusíme asi půl hodi ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | ZAHRADNICKÁ POLÉVKA

INGREDIENCE: 2 trojúhelníčky taveného ementálu, 2 šálky zmrazeného hrášku, 120 g mletého masa, hovězí vývar nebo kostka hovězího bujónu. POSTUP PŘÍPRAVY: Tavený sýr rozkrájíme nadrobno, vložíme do vařícího vývaru a drátěnou metlou šleháme, až se sýr rozpustí. Přidáme zmrazený hrášek a malé knedlíčky z mletého masa (knedlíčky tvarujeme lžící namočenou v horké vodě). Vaříme asi 4 minuty mírným varem. ..

VEPŘOVÉ KÝTA | VEPŘOVÉ ZÁVITKY PO ITALSKU

INGREDIENCE: 4 vepřové řízky, 4 plátky šunky, 2 velké žampióny, 2 polévkové lžíce strouhaného parmezánu, 1 lžička šalvěje, mouka na obalení, 2 polévkové lžíce olivového oleje, 1 najemno nakrájená malá cibule, celerová nať, 1 utřený stroužek česneku, 3 lžíce vývaru, 70 ml suchého bílého vína, 60g malých sterilovaných rajčat bez šťávy (šťávu si uschováme), 1 lžička rajského protlaku, sůl, pepř, 3 lžíce suchého vína Marsala. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové řízky naklepeme a na každý položíme plátek šunk ..

SALÁTY | BROKOLICOVÝ SALÁT

INGREDIENCE: 1 hlávka brokolice, sůl, kelímek bílého jogurtu, lžíce oleje, svazek pažitky, l lžíce citrónové stavy, l lžička cukru, l paprika, l vejce vařené natvrdo. POSTUP PŘÍPRAVY: Brokolici očistíme, vložíme do vody tak, aby byla potopena, přidáme větší špetku soli a vaříme pět minut. Pak brokolici vyjmeme, necháme okapat a ochladit. Rozebereme ji na růžičky a košťál sloupneme a rovněž pokrájíme na kousky. Nadrobno pokrájíme l papriku, jogurt rozmícháme s olejem, citrónovou šťávou a cukrem ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | BÁBOVKA S JABLKY BEZ TUKU

INGREDIENCE: 4 celá vejce, 200 g cukru, 200 g hrubé mouky, 200 g jemně strouhaných jablk, l balíček vanilkového cukru, l balíček prášku do pečiva, trochu rozinek, tuk na vymazání a mouku na vysypání formy POSTUP PŘÍPRAVY: V míse třeme vejce, cukr a vanilkový cukr. Do utřené směsi vmícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva, nastrouhaná jablka a rozinky. Směsí naplníme tukem vymazanou formu a zvolna pečeme. ..

ZELENINA | DUŠENÁ KAPUSTA S JABLKY

INGREDIENCE: 1 menší hlávka kapusty, 2 velká kyselá jablka, 50 g kachního sádla, vývar, 1 cibule, 30 g hladké mouky, lžička cukru, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kapustu ovaříme v osolené vodě, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Jemně pokrájenou cibuli osmahneme na sádle, pak k ní přidáme nudličky kapusty a nudličky oloupaných jablk (můžeme je také nastrouhat). Osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Pak pokrm zaprášíme moukou, osmahneme. Ještě trochu podlijeme a pod ..

OMÁČKY | OMÁČKA SUPREMÉ

INGREDIENCE: 2 lžíce másla, 2 lžíce mouky, 1/4 l vody, 1/4 l mléka, l žloutek, lžíce citrónové stavy, sůl, pepř, šálek drůbežího bujónu, 100 g žampionů, 6 lžic smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrole osmažíme na rozehřátém másle mouku do světle žlutá, zalijeme ji vodou a mlékem, osolíme a opepříme a vaříme asi 20 minut. Pak ji zředíme šálkem bujónu z drůbeže, přidáme na plátky nakrájené žampiony a opět zvolna vaříme asi 15 minut. Pokud je omáčka příliš hustá, zředíme ji ještě drůbežím bujónem. Pa ..

BRAMBORY | BRAMBORY PLNĚNÉ EMENTÁLEM

INGREDIENCE: 1,5 kg brambor, 100 g másla, 2 žloutky, 150 g strouhaného ementálu, 125 ml zakysané smetany, petrželka, sladká mletá paprika, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, po vychladnutí je oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme vnitřky. Máslo a žloutky utřeme do pěny, přidáme sýr a vnitřek z brambor, sůl, koření a smetanu. Směs dobře promícháme a naplníme jí vydlabané půlky brambor. Posypeme sýrem a petrželkou a dáme zápeci do trouby. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz