Recepty na xkuchtik.cz

DRŮBEŽ KACHNA | DOMÁCÍ GULÁŠ II

INGREDIENCE: 600g libového hovězího masa, 60g sádla, 3 větší cibule, 3 stroužek česneku, 3 rajčata, strouhaný chléb, 4 dl vývaru (z masoxu), sůl, mletý pepř, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky a na rozehřátém sádle po všech stranách opečeme. Pak vsypeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme utřený česnek a krátce s masem podusíme. Přidáme rajčata, která jsme oloupali a nakrájeli na čtvrtky, trochu strouhaného chleba, okořeníme, osolíme, přiklopíme pokličkou a dusíme nejprve ve ..

ZABIJAČKA PAŠTIKY | JÁTROVÁ PAŠTIKA III

INGREDIENCE: 500 g vepřových jater, 500g vepřové plece, 1 kg vepřového bůčku (můžeme použít i výřez, pokud je tučný), 1 cibule, sádlo, sůl, paštikové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na kousky, prosolíme solí (nebo rychlosolí - na 1 kg masa 20 g soli) a necháme 12 až 24 hodin proležet. Pak dáme do kastrolu, mírně podlijeme vodou a pod poklicí dusíme nebo pečeme v troubě spolu s na sádle osmaženou cibuli do měkka. Necháme vychladnout, pak jemně dvakrát až třikrát umeleme spolu s ..

ZABIJAČKA PAŠTIKY | JÁTROVÁ PAŠTIKA III

INGREDIENCE: 500 g vepřových jater, 500g vepřové plece, 1 kg vepřového bůčku (můžeme použít i výřez, pokud je tučný), 1 cibule, sádlo, sůl, paštikové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na kousky, prosolíme solí (nebo rychlosolí - na 1 kg masa 20 g soli) a necháme 12 až 24 hodin proležet. Pak dáme do kastrolu, mírně podlijeme vodou a pod poklicí dusíme nebo pečeme v troubě spolu s na sádle osmaženou cibuli do měkka. Necháme vychladnout, pak jemně dvakrát až třikrát umeleme spolu s ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | VÍDEŇSKÉ HOUSKOVÉ KNEDLÍKY

INGREDIENCE: 5 včerejších housek nebo rohlíků, 3 lžíce hr. mouky, 3 lžíce strouhanky, 2 syrová vejce, 2 syrové žloutky, 120g másla, 2 lžíce syrového mléka, 1 lžíce nadrobno nakrájené petrželové natě, 1 lžíce soli, 1 lžička soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si drobné nakrájené housky pokropíme mlékem, aby zvlhly. Pak spojíme utřené máslo se dvěma celými vejci a oběma žloutky. Nyní všechno, i zvláčněné kostičky housek, promícháme s moukou, strouhankou a petrželkou, osolíme čajovou lžičkou soli a d ..

VEJCE | VEJCE V RAJSKÉ OMÁČCE

INGREDEINC: 8 vajec, 1 plechovka (850 ml) loupaných rajčat, sůl, pepř, chilli, špetku cukru, 500g rostlinného tuku, čerstvou petrželku na zdobení. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce uvaříme natvrdo, namočíme je na chvíli do studené vody. Oloupeme je a osušíme. Rajčata rozkrájíme na nadrobno, dáme do větší nádoby, podlijeme je trochou vody a pomalu na mírném ohni uvedeme do varu. Vaříme asi 10 minut. Poté je osolíme, opeříme přidáme chilli a cukr. Na pánvi rozehřejeme tuk, ve kterém vejce postupně a velmi ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | KEŽMARSKÁ ROŠTĚNÁ

INGREDIENCE: 4 roštěnky, 1 střední cibule, 2 rajčata, 2 lžíce oleje, 2 dl smetany, 1 lžíce hladké mouky, paprika, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Okraje roštěnek na několika místech nařízneme, aby se maso při úpravě nekroutilo, naklepeme, posolíme a popepříme. Jemně nasekanou cibuli zpěníme na oleji, přisypeme mletou papriku a zamícháme. Na zpěněnou cibuli s paprikou položíme roštěnky a krátce po obou stranách osmahneme. Potom podlijeme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a dusíme. K téměř měkkému ..

POMAZÁNKY | VAJÍČKOVÁ POMAZÁNKA

INGREDIENCE: 5 vajec, 1 cibule, 1 lžíce rostlinného másla, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce kečupu, l snítka petrželové natí, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené vejce natvrdo rozpůlíme a vyjmeme z nich žloutky, které rozmačkáme v misce vidličkou a utřeme spolu s rostlinným máslem dohladka. Přidáme nadrobno nakrájené bílky, cibuli, petrželovou nať, hořčici a kečup. Vše dobře promícháme a dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Tip: Místo cibule a kečupu můžeme použít sardelovou pastu. ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | OLEJOVÁ BUCHTA

POSTUP PŘÍPRAVY: 1 větší hrnek cukru, 3 celá vejce. Utřeme cukr s vejci do pěny, přidáme půl malého hrnku oleje a 1 větší hrnek mléka. Dobře zamícháme. Vmícháme polohrubou mouku- 1 hrnek, a půl prášku do pečiva. Těsto má být lité, hustší. Příchutě: budˇkakao- hodně, aspoň půl pytlíku, nebo vařená mokka káva, citrónová kůra a trochu citrónové šťávy. Po upečení případně polijeme čokoládovou nebo citrónovou polevou. Nebo: do mixeru dáme všechny výše vyjmenované přísady, řádně rozmixujeme, můžeme př ..

KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ | BRAMBOROVÉ SMAŽENÉ KNEDLÍČKY

POSTUP PŘÍPRAVY: Utřeme 50 g másla, 4 žloutky, sůl, 600 g vařených prolisovaných bramborů, na špičku nože strouhaného muškátového oříšku, sekanou zelenou petrželku, ze 3 bílků sníh, na špičku nože prášku do pečiva a strouhané housky tolik, aby těsto drželo pohromadě. Děláme knedlíčky asi jako ořech veliké, obalujeme je ve vajíčku a asi v 100 g strouhané housky. Pak je v 150 g rozpáleného sádla usmažíme a podáváme se špenátem nebo hlávkovým salátem. ..

OMÁČKY | SÝROVÁ OMÁČKA K TĚSTOVINÁM

INGREDIENCE: 50 g másla, 40 g hladké mouky, 250 ml mléka, 250 ml vývaru, 100 g taveného sýra, sůl, citrónová šťáva. POSTUP PŘÍPRAVY: Z tuku a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem a vývarem a za stálého míchání povaříme. Přidáme sýr a mícháme, dokud se nerozpustí. Omáčku dochutíme solí a citrónovou šťávou. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz