INGREDIENCE: 250 g měkkého tvarohu, 5 žloutků, 250 g moučkového cukru, l balíček vanilkového cukru, 250 g rostlinného tuku Hera, 300 g polohrubé mouky, l prášek do pečiva, citrónová kůra z dobře teplou vodou omytého citrónu, 2 lžíce rozinek, l lžíce citronátu, sníh z 5 bílků, tuk a mouka na formu.POSTUP PŘÍPRAVY: Tvaroh rozdrobíme, smícháme se žloutky, změklým tukem a cukrem, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, mouku smíchanou s práškem do pečiva, horkou vodou promyté rozinky, citronát nebo na ..
POSTUP PŘÍPRAVY: ½ l mléka, 250 g másla Hera, 3 lžíce medu to vše necháme rozpustit v kastrolu. Po vychladnutí přidáme do mléka 1 vejce, rozšleháme a přidáme sekané ořechy. 500 g poloh. mouky, 250 g cukru, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva to vše smícháme a přidáme mléko. Zamícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme asi 45 minut v předehřáté troubě. Po vychladnutí polijeme polevou. ..
INGREDIENCE: 2 hrnky hrubé mouky, l hrnek cukru, l prášek do pečiva, 120 g másla, l kg měkkého tvarohu, 4 vejce, 4 dl mléka, 2 lžíce cukru, rozinky, oříšky, višně nebo meruňky z kompotu, 3 lžíce másla na vymaštění pekáčePOSTUP PŘÍPRAVY: Velký pekáč s okrajem silně vymastíme máslem (nebo rostlinným tukem). V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a cukr a 2 hrnky této směsi nasypeme na dno pekáče. Tvaroh smícháme s mlékem, cukrem, ušlehanými vejci a rozinkami a nalijeme na mouku. Přidáme Okapané o ..
INGREDIENCE: Těsto - 400 g hl.mouky, 250 g cukru, 30 g kakaa, 1 žloutek, 250 g Hery, 1 prášek do pečiva, 1 lžíce mléka. Náplň - 750 g tvarohu, 4 žloutky, 1 lžíce pudinkového prášku, 300 g cukru, ze 4 bílků sníh. POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, cukru, žloutků, Hery, kakaa a mléka vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme je na dvě koule uložíme na ½ hodiny do lednice. Smícháme tvaroh s cukrem, žloutky, pudingem, sněhem a připravíme si náplň. První kouli nastrouháme na vymaštěný plech vysypaný moukou, na ..
INGREDIENCE: 4 vejce, 4 lžíce polohrubé mouky, 4 lžíce cukru, prášek do pečiva, tuk a hrubá mouka na plech náplň: 500 g jahod, 2 dl mléka a balíček smetanového krému Siesta (nebo 300 g hustě ušlehané šlehačky).POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce rozklepneme, žloutky oddělíme od bílků a z bílků ušleháme hustý sníh. Přidáme cukr a šleháme dál. Po lžících střídavě vmícháváme mouku s práškem do pečiva a žloutky. Dobře vyšlehané těsto vlijeme na silně vymaštěný a moukou vysypaný alobal položený na plechu, stěrkou ..
INGREDIENCE: 4 čerstvá vejce, 4 lžíce cukru, 4 lžíce polohrubé mouky, pruh alobalu, máslo na potření a mouka na posypání, ořechy na povrch.Krém: 120 g másla, 150 g mletých ořechů, 70 v moučkového cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Bílky vyklepneme do šlehači nádoby, žloutky dáme zvlášť. Bílky dohusta ušleháme, přidáme cukr a žloutky s moukou. Stále šleháme. Hustou pěnu nalijeme na pomaštěný a moukou vysypaný alobal, položený na plechu. Ihned vložíme do dobře rozehřáté trouby a pečeme 10 minut. Pak vyjmeme, ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Dáme do mísy 80g kandovaného ovoce, pokapeme lžíci rumu, zakryjeme a necháme přes noc odležet. Vyšleháme 450 ml smetany ke šlehání s jedním ztužovaček a 3 lžícemi mouč. cukru. Ve 150 ml ananasové šťávy necháme nabobtnat 15g mleté želatiny. Poté ji ve vodní lázni rozpustíme, odstavíme z ohně a do chladnoucího roztoku všleháme připravenou šlehačku. Přidáme kandované ovoce, 2 lžíce barevné kokosové moučky a 2 lžíce drobně nasekaných ořechů. Formičky vykropíme studenou vodou a rozdě ..
INGREDIENCE: 2 kelímky Ramy Cremefine zakysaného krému, 1 balíček vanilkového cukru, kompotované ovoce, 1 balíček kulatých piškotů, trochu rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: Zakysaný krém smícháme s vanilkovým cukrem. Do dortové formy dáme vrstvu piškotů namočených v rumu (pro děti ovocný sirup)a na ně zakysaný krém, ovoce, piškoty a navrch opět zakysaný krém. Necháme do druhého dne v chladnu. Poté přesuneme na tác a povrch ozdobíme ovocem. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Rozšleháme 4 žloutky, přidáme 1 lžíci cukru a mascarpone. Pak vmícháme ztuhlý sníh z bílků. Cukrářské piškoty namočíme v kávě a pokapeme sherry, naskládáme do dortové formy a potřeme vaječnou hmotou. Celé tiramisu posypeme kakaem a stejným způsobem pak vytvoříme ještě jednu vrstvu. Vršek dezertu můžeme ozdobit čokoládovými proužky. Necháme několik hodin odležet. ..
INGREDIENCE: 4 bílky z čerstvých vajec, 80 g pískového cukru, 40 g polohrubé mouky, 100 g jader vlašských ořechů, tuk na potření alobalu, mouka na posypání, jahodový džem do rolády, 1/2 tabulky čokolády na vaření, 1 lžíce mléka, l lžíce másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Čerstvé bílky ušleháme šlehačem s několika zrnky soli na tuhý sníh. Postupně zašleháváme cukr, potom vmícháme mouku a strouhané ořechy. Těsto vlijeme na pomaštěný a moukou posypaný alobal, který jsme rozložili na plech. Stejnoměrně je rozet ..
			B
			
		BRAMBORY
		
		
			D
			
		DOBRÁ RADA
		
		
		DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
		
		
		DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
		
		
		DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
		
		
		DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
		
		
		DRŮBEŽ
		
		
		DRŮBEŽ DROBY
		
		
		DRŮBEŽ HUSA
		
		
		DRŮBEŽ KACHNA
		
		
		DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
		
		
		DRŮBEŽ KUŘE
		
		
		DRŮBEŽ SLEPICE
		
		
			G
			
		GULÁŠ
		
		
		GULÁŠ HOVĚZÍ
		
		
		GULÁŠ RŮZNÝ
		
		
		GULÁŠ SKOPOVÝ
		
		
		GULÁŠ VEPŘOVÝ
		
		
		GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
		
		
			H
			
		HOUBY
		
		
		HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
		
		
		HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
		
		
		HOVĚZÍ RŮZNÉ
		
		
		HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
		
		
		HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
		
		
			J
			
		JITRNICE JELITA A PREJT
		
		
			K
			
		KNEDLÍKY
		
		
		KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
		
		
		KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
		
		
		KNEDLÍKY KYNUTÉ
		
		
		KNEDLÍKY OVOCNÉ
		
		
		KNEDLÍKY RŮZNÉ
		
		
		KOŘENÍ
		
		
		KRÁLÍK
		
		
			L
			
		LÉČIVÉ ROSTLINY
		
		
		LUŠTĚNINY
		
		
			M
			
		MASO HOVĚZÍ
		
		
		MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		MASO TELECÍ
		
		
		MASO UZENÉ
		
		
		MASO VEPŘOVÉ
		
		
		MOUČNÍKY
		
		
		MOUČNÍKY DORTY
		
		
		MOUČNÍKY KYNUTÉ
		
		
		MOUČNÍKY SLANÉ
		
		
		MOUČNÍKY TŘENÉ
		
		
		MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
		
		
			N
			
		NÁPOJE
		
		
		NÁPOJE KOKTEJLY
		
		
		NÁPOJE LIKÉRY
		
		
		NÁPOJE POHÁRY
		
		
		NÁPOJE ŠŤÁVY
		
		
			O
			
		OD BABIČKY
		
		
		OMÁČKY
		
		
		OVOCE
		
		
			P
			
		POLÉVKA DRŮBEŽÍ
		
		
		POLÉVKA HOUBOVÁ
		
		
		POLÉVKA HOVĚZÍ
		
		
		POLÉVKA RŮZNÁ
		
		
		POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
		
		
		POLÉVKA ZELENINOVÁ
		
		
		POLÉVKY
		
		
		POMAZÁNKY
		
		
		PŘEDKRMY
		
		
		PŘÍLOHY
		
		
			R
			
		RECEPTY
		
		
		RYBY
		
		
		RYBY CANDÁT
		
		
		RYBY FILÉ
		
		
		RYBY KAPR
		
		
		RYBY LOSOS EXOTICKÉ
		
		
		RYBY MAKRELA
		
		
		RYBY PSTRUH
		
		
		RYBY RŮZNÉ
		
		
		RYBY ŠTIKÁ
		
		
		RYBY TRESKA
		
		
		RYBY ÚHOŘ
		
		
		RÝŽE
		
		
			S
			
		SALÁTY
		
		
		SEKANÁ
		
		
		SÓJA
		
		
		SPECIALITY
		
		
		SPECIALITY DRŮBEŽ
		
		
		SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
		
		
		SPECIALITY RŮZNÉ
		
		
		SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		SPECIALITY VEPŘOVÉ
		
		
		SPECIALITY VNITŘNOSTI
		
		
		SPECIALITY ZELENINA
		
		
		SPECIALITY ZVĚŘINA
		
		
		STARÉ RECEPY
		
		
		SÝRY
		
		
			T
			
		TĚSTOVINY
		
		
			V
			
		VEPŘOVÉ RŮZNÉ
		
		
		VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
		
		
		VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
		
		
		VEPŘOVÉ ŽEBRO
		
		
		VNITŘNOSTI
		
		
			Z
			
		ZABIJAČKA  ASPIKY A HUSPENINY
		
		
		ZABIJAČKA DOMÁCÍ
		
		
		ZABIJAČKA GULÁŠ
		
		
		ZABIJAČKA MASO
		
		
		ZABIJAČKA OMÁČKA
		
		
		ZABIJAČKA PAŠTIKY
		
		
		ZABIJAČKA POLÉVKA
		
		
		ZABIJAČKA PŘÍLOHY
		
		
		ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
		
		
		ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
		
		
		ZABIJAČKA UZENÉ
		
		
		ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
		
		
		ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
		
		
		ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
		
		
		ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
		
		
		ZELENINA
		
		
		ZVĚŘINA