INGREDIENCE: 2 kg vepřové hlavy, 200g vepřového kolena 100g vepřové kůže, 300g vepřových plic, 150g vepřových jater, 200g plecka, tenká střeva, kořenová zelenina, cibule, pepř, nové koření, sůl, třený česnek, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěné a omyté maso uvaříme spolu se zeleninou, celým kořením a soli do měkka. Kůže uvaříme zvlášť, nebo můžeme kůže svázat provázkem a uvařit spolu s masem a včas je z vývaru vyndat. Maso z plece, hlavy a kolena nakrájíme na kostičky. Ostatní suroviny sem ..
INGREDIENCE: 2 kg vepřové hlavy, 200g vepřového kolena 100g vepřové kůže, 300g vepřových plic, 150g vepřových jater, 200g plecka, tenká střeva, kořenová zelenina, cibule, pepř, nové koření, sůl, třený česnek, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěné a omyté maso uvaříme spolu se zeleninou, celým kořením a soli do měkka. Kůže uvaříme zvlášť, nebo můžeme kůže svázat provázkem a uvařit spolu s masem a včas je z vývaru vyndat. Maso z plece, hlavy a kolena nakrájíme na kostičky. Ostatní suroviny sem ..
INGREDIENCE: 1,2 kg velkých krup (10), 1,5 kg čerstvé vepřové krve (1,5 l), 800g vnitřního sádla, 3 velké cibule, 500g vařených vepřových plic, 500g vařeného masa (drobné kousky, které nebyly použity do tlačenky), slezinku, sůl, mletý pepř, třený česnek, majoránka, silná vepřová střeva nebo umělá salámová (tlačenková střívka), špejle.POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy uvaříme v mírně osolené vodě do měkka ve větším množství vody. Vaříme-li kroupy v hrnci z litiny nebo se zabroušeným dnem na plotně, nemíchá ..
INGREDIENCE: 1,2 kg velkých krup (10), 1,5 kg čerstvé vepřové krve (1,5 l), 800g vnitřního sádla, 3 velké cibule, 500g vařených vepřových plic, 500g vařeného masa (drobné kousky, které nebyly použity do tlačenky), slezinku, sůl, mletý pepř, třený česnek, majoránka, silná vepřová střeva nebo umělá salámová (tlačenková střívka), špejle.POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy uvaříme v mírně osolené vodě do měkka ve větším množství vody. Vaříme-li kroupy v hrnci z litiny nebo se zabroušeným dnem na plotně, nemíchá ..
INGREDIENCE: 1 kg velkých krup, 5 d1 vepřové krve, 150g cibule, 1 kg vepřové hlavy, 300g vnitřního sádla, třený česnek, mletý pepř, majoránka, nové koření mleté, vepřová hlava nešlemovaná, špejle.POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Vepřovou hlavu uvaříme samostatně v osolené vodě můžeme přidat kořenovou zeleninu a celé koření. Vařené prochladlé kroupy zalijeme krví a necháme asi 30 minut ustát aby byly dobře probarvené. Vnitřní sádlo nakrájíme a rozškvaříme. Tekuté sád ..
INGREDIENCE: 1 kg velkých krup, 5 d1 vepřové krve, 150g cibule, 1 kg vepřové hlavy, 300g vnitřního sádla, třený česnek, mletý pepř, majoránka, nové koření mleté, vepřová hlava nešlemovaná, špejle.POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Vepřovou hlavu uvaříme samostatně v osolené vodě můžeme přidat kořenovou zeleninu a celé koření. Vařené prochladlé kroupy zalijeme krví a necháme asi 30 minut ustát aby byly dobře probarvené. Vnitřní sádlo nakrájíme a rozškvaříme. Tekuté sád ..
INGREDIENCE: 1 vepřové hlavy, půl kořínku, 1 velká cibule, několik kuliček pepře a nového koření, 100-150g vepřových jater, sůl, ml. pepř, ml. nové koření, zázvor, majoránka, 2 stroužky česneku, 4 žemle, sádlo na pekáček.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou hlavu a kořínek vložíme do vroucí osolené vody, přidáme oloupanou celou cibuli, pepř a nové koření a uvaříme doměkka. Měkké maso obereme z hlavy a spolu se srdcem nadrobno rozsekáme. Uvařený kořínek, syrová játra a ve vývaru namočené a vymačkané žemle ..
INGREDIENCE: 1 vepřové hlavy, půl kořínku, 1 velká cibule, několik kuliček pepře a nového koření, 100-150g vepřových jater, sůl, ml. pepř, ml. nové koření, zázvor, majoránka, 2 stroužky česneku, 4 žemle, sádlo na pekáček.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou hlavu a kořínek vložíme do vroucí osolené vody, přidáme oloupanou celou cibuli, pepř a nové koření a uvaříme doměkka. Měkké maso obereme z hlavy a spolu se srdcem nadrobno rozsekáme. Uvařený kořínek, syrová játra a ve vývaru namočené a vymačkané žemle ..
INGREDIENCE: 3 jitrnice, cibule, 1 vejce, strouhanka, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Obsah jitrnic vytlačíme do misky, přidáme drobně pokrájenou cibuli, vejce a zahustíme strouhankou. Důkladně promícháme a tvarujeme placičky, které na oleji prudce opékáme po obou stranách. Hotové můžeme posypat strouhaným křenem nebo pokapat kečupem nebo hořčicí. Podáváme s chlebem nebo bramborovou kaší. ..
INGREDIENCE: 3 jitrnice, cibule, 1 vejce, strouhanka, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Obsah jitrnic vytlačíme do misky, přidáme drobně pokrájenou cibuli, vejce a zahustíme strouhankou. Důkladně promícháme a tvarujeme placičky, které na oleji prudce opékáme po obou stranách. Hotové můžeme posypat strouhaným křenem nebo pokapat kečupem nebo hořčicí. Podáváme s chlebem nebo bramborovou kaší. ..
			B
			
		BRAMBORY
		
		
			D
			
		DOBRÁ RADA
		
		
		DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
		
		
		DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
		
		
		DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
		
		
		DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
		
		
		DRŮBEŽ
		
		
		DRŮBEŽ DROBY
		
		
		DRŮBEŽ HUSA
		
		
		DRŮBEŽ KACHNA
		
		
		DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
		
		
		DRŮBEŽ KUŘE
		
		
		DRŮBEŽ SLEPICE
		
		
			G
			
		GULÁŠ
		
		
		GULÁŠ HOVĚZÍ
		
		
		GULÁŠ RŮZNÝ
		
		
		GULÁŠ SKOPOVÝ
		
		
		GULÁŠ VEPŘOVÝ
		
		
		GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
		
		
			H
			
		HOUBY
		
		
		HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
		
		
		HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
		
		
		HOVĚZÍ RŮZNÉ
		
		
		HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
		
		
		HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
		
		
			J
			
		JITRNICE JELITA A PREJT
		
		
			K
			
		KNEDLÍKY
		
		
		KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
		
		
		KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
		
		
		KNEDLÍKY KYNUTÉ
		
		
		KNEDLÍKY OVOCNÉ
		
		
		KNEDLÍKY RŮZNÉ
		
		
		KOŘENÍ
		
		
		KRÁLÍK
		
		
			L
			
		LÉČIVÉ ROSTLINY
		
		
		LUŠTĚNINY
		
		
			M
			
		MASO HOVĚZÍ
		
		
		MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		MASO TELECÍ
		
		
		MASO UZENÉ
		
		
		MASO VEPŘOVÉ
		
		
		MOUČNÍKY
		
		
		MOUČNÍKY DORTY
		
		
		MOUČNÍKY KYNUTÉ
		
		
		MOUČNÍKY SLANÉ
		
		
		MOUČNÍKY TŘENÉ
		
		
		MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
		
		
			N
			
		NÁPOJE
		
		
		NÁPOJE KOKTEJLY
		
		
		NÁPOJE LIKÉRY
		
		
		NÁPOJE POHÁRY
		
		
		NÁPOJE ŠŤÁVY
		
		
			O
			
		OD BABIČKY
		
		
		OMÁČKY
		
		
		OVOCE
		
		
			P
			
		POLÉVKA DRŮBEŽÍ
		
		
		POLÉVKA HOUBOVÁ
		
		
		POLÉVKA HOVĚZÍ
		
		
		POLÉVKA RŮZNÁ
		
		
		POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
		
		
		POLÉVKA ZELENINOVÁ
		
		
		POLÉVKY
		
		
		POMAZÁNKY
		
		
		PŘEDKRMY
		
		
		PŘÍLOHY
		
		
			R
			
		RECEPTY
		
		
		RYBY
		
		
		RYBY CANDÁT
		
		
		RYBY FILÉ
		
		
		RYBY KAPR
		
		
		RYBY LOSOS EXOTICKÉ
		
		
		RYBY MAKRELA
		
		
		RYBY PSTRUH
		
		
		RYBY RŮZNÉ
		
		
		RYBY ŠTIKÁ
		
		
		RYBY TRESKA
		
		
		RYBY ÚHOŘ
		
		
		RÝŽE
		
		
			S
			
		SALÁTY
		
		
		SEKANÁ
		
		
		SÓJA
		
		
		SPECIALITY
		
		
		SPECIALITY DRŮBEŽ
		
		
		SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
		
		
		SPECIALITY RŮZNÉ
		
		
		SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		SPECIALITY VEPŘOVÉ
		
		
		SPECIALITY VNITŘNOSTI
		
		
		SPECIALITY ZELENINA
		
		
		SPECIALITY ZVĚŘINA
		
		
		STARÉ RECEPY
		
		
		SÝRY
		
		
			T
			
		TĚSTOVINY
		
		
			V
			
		VEPŘOVÉ RŮZNÉ
		
		
		VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
		
		
		VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
		
		
		VEPŘOVÉ ŽEBRO
		
		
		VNITŘNOSTI
		
		
			Z
			
		ZABIJAČKA  ASPIKY A HUSPENINY
		
		
		ZABIJAČKA DOMÁCÍ
		
		
		ZABIJAČKA GULÁŠ
		
		
		ZABIJAČKA MASO
		
		
		ZABIJAČKA OMÁČKA
		
		
		ZABIJAČKA PAŠTIKY
		
		
		ZABIJAČKA POLÉVKA
		
		
		ZABIJAČKA PŘÍLOHY
		
		
		ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
		
		
		ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
		
		
		ZABIJAČKA UZENÉ
		
		
		ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
		
		
		ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
		
		
		ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
		
		
		ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
		
		
		ZELENINA
		
		
		ZVĚŘINA