Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA MASO | VEPŘOVÉ MASO V ŠOULETU.

INGREDIENCE: 1 kg vepřového ořezu z plecka nebo kotlety, 300g hrachu, 300 g velkých krup, lžíce sádla, 2 cibule, sůl, pepř, majoránka, česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové vykostěné maso nakrájíme na plátky paličkou naklepeme, osolíme a na sádle opečeme. Hrách přebereme, propláchneme, alespoň na 6 hodin namočíme a pak uvaříme do měkka. Kroupy propláchneme a za občasného promíchání vaříme do měkka. Vaříme každé samostatně. Cibuli drobně nakrájíme a na zbývajícím sádle usmažíme do zlatova. Osmaženou ..

ZABIJAČKA MASO | PLNĚNÉ VEPŘOVÉ KOLENO.

INGREDIENCE: 1 vepřové koleno zadní, 50g hřbetního sádla 1 vejce, 150g vepřové plece, 1 cibule, třený česnek, sůl, mletý pepř strouhaný muškátový oříšek. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové koleno vykostíme a uvnitř vytřeme soli a třeným česnekem. Maso z části kolena a vepřové plece spolu s cibuli umeleme. Přidáme vejce a na kostičky nakrájené hřbetní sádlo. Ochutíme a vymícháme s trochou studené vody( směs se musí lepit na prsty). Koleno naplníme připravenou fáší, zašijeme, zabalíme do alobalu a pomalu p ..

ZABIJAČKA MASO | VEPŘOVÉ MASO V ŠOULETU.

INGREDIENCE: 1 kg vepřového ořezu z plecka nebo kotlety, 300g hrachu, 300 g velkých krup, lžíce sádla, 2 cibule, sůl, pepř, majoránka, česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové vykostěné maso nakrájíme na plátky paličkou naklepeme, osolíme a na sádle opečeme. Hrách přebereme, propláchneme, alespoň na 6 hodin namočíme a pak uvaříme do měkka. Kroupy propláchneme a za občasného promíchání vaříme do měkka. Vaříme každé samostatně. Cibuli drobně nakrájíme a na zbývajícím sádle usmažíme do zlatova. Osmaženou ..

ZABIJAČKA MASO | PEČENÉ VEPŘOVÉ VÝPEČKY.

INGREDIENCE: 1 kg vepřového ořezu, česnek, cibule, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Větší kousky ořezu nakrájíme na kostky po 5-6 dkg. Cibuli nakrájíme na hrubo a spolu s třeným česnekem, soli a pepřem vmícháme do masa. Takto upravené maso dáme na pekáč, mírně podlijeme a pečeme v horké troubě. Během pečení občas promícháme, aby se maso nepřipálilo. Podáváme horké s přílohou kysaného zeli a brambory. Můžeme podávat i studené, trochu zalité sádlem s chlebem. ..

ZABIJAČKA MASO | PEČENÉ VEPŘOVÉ VÝPEČKY.

INGREDIENCE: 1 kg vepřového ořezu, česnek, cibule, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Větší kousky ořezu nakrájíme na kostky po 5-6 dkg. Cibuli nakrájíme na hrubo a spolu s třeným česnekem, soli a pepřem vmícháme do masa. Takto upravené maso dáme na pekáč, mírně podlijeme a pečeme v horké troubě. Během pečení občas promícháme, aby se maso nepřipálilo. Podáváme horké s přílohou kysaného zeli a brambory. Můžeme podávat i studené, trochu zalité sádlem s chlebem. ..

ZABIJAČKA MASO | PEČENÉ VEPŘOVÉ KOLENO.

INGREDIENCE: vepřové koleno sůl, kmín, česnek, cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové koleno zbavíme štětin a důkladně v teplé vodě omyjeme. Nejlépe je použít i kartáč. Osolíme, potřeme třeným česnekem, dáme na pekáč, okmínujeme a přidáme na hrubo nakrájenou cibuli. Mírně podlijeme vodou a v troubě pečeme. Během pečení koleno otáčíme a přeléváme výpekem. Musíme dbát, aby byla vždy ve výpeku voda, aby kůže při pečení byla měkká. Asi hodinu pečeme koleno při nižší teplotě. Po hodině teplotu zvýšíme a ..

ZABIJAČKA MASO | PEČENÉ VEPŘOVÉ KOLENO.

INGREDIENCE: vepřové koleno sůl, kmín, česnek, cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové koleno zbavíme štětin a důkladně v teplé vodě omyjeme. Nejlépe je použít i kartáč. Osolíme, potřeme třeným česnekem, dáme na pekáč, okmínujeme a přidáme na hrubo nakrájenou cibuli. Mírně podlijeme vodou a v troubě pečeme. Během pečení koleno otáčíme a přeléváme výpekem. Musíme dbát, aby byla vždy ve výpeku voda, aby kůže při pečení byla měkká. Asi hodinu pečeme koleno při nižší teplotě. Po hodině teplotu zvýšíme a ..

ZABIJAČKA MASO | PLNĚNÉ VEPŘOVÉ KOLENO.

INGREDIENCE: 1 vepřové koleno zadní, 50g hřbetního sádla 1 vejce, 150g vepřové plece, 1 cibule, třený česnek, sůl, mletý pepř strouhaný muškátový oříšek. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové koleno vykostíme a uvnitř vytřeme soli a třeným česnekem. Maso z části kolena a vepřové plece spolu s cibuli umeleme. Přidáme vejce a na kostičky nakrájené hřbetní sádlo. Ochutíme a vymícháme s trochou studené vody( směs se musí lepit na prsty). Koleno naplníme připravenou fáší, zašijeme, zabalíme do alobalu a pomalu p ..

ZABIJAČKA MASO | HANÁCKÉ ZABIJAČKOVÉ KOSKY.

INGREDIENCE: 1 kg vepřového ořezu (bůček, plec, kýta), 100g sádla, 50g hladké mouky, 1 cibule, sůl, kmín, mletý pepř, třený česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle osmažíme na drobno nakrájenou cibuli s kmínem, vložíme ořez, osolíme a za občasného míchání dusíme ve vlastní šťávě, než se odpaří. Pak přidáme mlety pepř, podle potřeby kmín sůl, třeny česnek, podlijeme mírně. vývarem nebo vodou a pod pokličkou dusíme do polotuha. Pak vysmahneme do tuku, zaprášíme moukou, opražíme, zalijeme vývarem, opatr ..

ZABIJAČKA MASO | HANÁCKÉ ZABIJAČKOVÉ KOSKY.

INGREDIENCE: 1 kg vepřového ořezu (bůček, plec, kýta), 100g sádla, 50g hladké mouky, 1 cibule, sůl, kmín, mletý pepř, třený česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle osmažíme na drobno nakrájenou cibuli s kmínem, vložíme ořez, osolíme a za občasného míchání dusíme ve vlastní šťávě, než se odpaří. Pak přidáme mlety pepř, podle potřeby kmín sůl, třeny česnek, podlijeme mírně. vývarem nebo vodou a pod pokličkou dusíme do polotuha. Pak vysmahneme do tuku, zaprášíme moukou, opražíme, zalijeme vývarem, opatr ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz