INGREDIENCE: 1 kuře, 100 g uzeného sýra, 4 lžíce plnotučné hořčice, 100 g anglické slaniny, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, sůl, bílý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykostěné kuře rozložíme na plát, osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Na připravený plát rozložíme uzený sýr, slaninu a svineme. Připravenou roládu svážeme nití, dáme do pekáčku, osolíme, poklademe máslem, podlijeme trochou vody a pečeme asi hodinu. Výpek zahustíme moukou a podáváme s petrželovými bramborami. ..
INGREDIENCE: Větší brambory nakrájené na silnější plátky, česnek, citronová štáva, olivový olej, kmín, voda a trochu soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Na pečící plech rozložíme plátky brambor těsně vedle sebe a zalijeme opatrně vodou, nesmí přesahovat přes brambory. Mašlovačkou potřeme plátky směsí z rozetřenéno česneku, citronové štávy, olivového oleje a trocha soli a nakonec posypeme kmínem. Zvolna upečeme do zlatova. ..
INGREDIENCE: 2 lžíce sádla, 400 g cibule, 400 g vepřového masa, 200 g laloku, 250 g směsi (ledvina, slezina, kousek jazyka, srdce, játra, mozeček), mletý pepř, mletá paprika, kmín, 4 stroužky česneku, 1 lžíce hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobrý zabijačkový guláš je skutečnou pochoutkou. Připravuje se, jakmile se vepř zavěsí a vyjmou se vnitřnosti. Hned se vyjmou potřebné části, omyjí a nakrájí na kousky. Na sádle zpěníme oloupanou a nakrájenou cibuli, vložíme nakrájené maso a pod pokličk ..
INGREDIENCE: 8 plátků sýra z Moravského bochníku asi 1 cm silné, 2 sterilované kapie, 4 sardinky, sůl, 3 vejce. hladká mouka, strouhanka na obalení. olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Vždy mezi dva plátky sýra dáme sardinku a plátek kapie. Osolíme, spíchneme párátkem, obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci a strouhance. Osmažíme po obou stranách v rozpáleném oleji. Podáváme s bramborovou kaší nebo hranolky. ..
INGREDIENCE: 250 g polohrubé mouky, 125 g Hery, l bílý jogurt, l kg jablk, pískový cukr, strouhanka osmažená na másle, skořice, vejce na potření závinu. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku rozdrobíme se změklou Herou a zaděláme jogurtem. Vypracujeme těsto, rozdělíme ho na poloviny, podsypeme ho moukou a vyválíme do obdélníku, jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Rozehřejeme máslo, přidáme trochu oleje a strouhanku osmažíme. Polovinu dávky jablk rozprostřeme na vyválené těsto, jablka posypeme smaženou str ..
INGREDIENCE: 50 g rostlinného tuku, 1 vejce, 3 dl mléka, 25 g tvrdého tvarohu, citrónovou kůru, 50 g zavařeniny (švestky), 250 g hladké mouky, 15 g jemného pískového cukru, sůl trochu mleté skořice, 10 g droždí, 15 g práškového cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a přimícháme vejce, sůl, strouhanou citrónovou kůru a malinko cukru. Vše dostatečně rozšleháme a za stálého míchání zasypeme moukou, až nám vznikne řídké těstíčko, které necháme přikryté ubrouskem v teplé místn ..
INGREDIENCE: 4 jarní cibulky, 2 lžíce přepuštěného másla, 4 vepřové kotlety, sůl, pepř, špetka mletého kmínu, 2 dl piva, 4 lžíce smetany ke šlehání. POSTUP PŘÍPRAVY: Omytým cibulkám odkrojíme zelenou nať, nakrájíme ji na tenká kolečka a bílý konec podélně rozpůlíme. Vepřová žebírka opečeme na rozehřátém másle po každé straně asi 2-3 minuty. Přidáme rozpůlenou cibulku a krátce osmahneme. Žebírka osolíme, opepříme, posypeme kmínem a přendáme na talíř. Na pánev vlijeme pivo a necháme ho jednou vz ..
INGREDIENCE: 80 g brambor, 50 g mléka, 20 g šunky, 30 g smetany (mléka), 1 žloutku, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané, nakrájené brambory uvaříme doměkka, vodu slijeme a z brambor a mléka vymícháme kaši. Pak přilijeme vývar z brambor, přidáme jemně nasekanou šunku, smetanu (mléko) se žloutkem a sekanou petrželku. Podáváme s nakrájenou, nasucho opraženou houskou. ..
INGREDIENCE: 150g brambor uvařených a oloupaných, 15g másla, 2 žloutky, 20g strouhanky, 1/16 l mléka, 25g strouhaného eidamu, 2 bílky, sůl, máslo a strouhanka na vymazání misky. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo utřeme se žloutky, přidáme strouhanku zvlhčenou mlékem, uvařené nastrouhané brambory a strouhaný sýr. Těsto opatrně rozmícháme se sněhem z bílků a dáme do misky z jenského skla péci asi na 20 min. Misku musíme vymazat máslem a vysypat strouhankou. ..
INGREDIENCE: 2 lžíce sádla, l velká cibule, větší špetka pepře, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1/2 lžičky papriky, 400 s vepřových jater, 2 lžíce hladké mouky, 7 dl vývaru z bujónové kostky, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Na lžíci sádla a lžíci oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme žlutou jíšku. Zalijeme ji vývarem z kostky, rozšleháme a vaříme půl hodiny za občasného promíchání na mírném plameni. Na druhé lžíci rozehřátého sádla smažíme opepřená játra zbavená blanek a ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA