Recepty na xkuchtik.cz

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | LASKONKY 4

INGREDIENCE: 4 bílky, 100 g mouč. cukru, 80 g strouhaných ořechů, 40 g polohrubé mouky, 20 g másla. Náplň: 250 ml mléka, 1 kakaový pudingový prášek, 200 g másla, 1 žloutek, trochu kakaa, 120 g práškového cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Bílky vyšlaháme dotuha, vmícháme do nich cukr, promícháme s ořechy a moukou a po malých dávkách přidáváme rozpuštěné vlažné máslo. Na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech děláme z těsta malé placičky, plech vložíme do mírně vyhřáté trouby a pomalu upečeme. Hotové vyc ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | OŘECHY

INGREDIENCE: 280 g hl. mouky, 200 g mouč. cukru, 250 g ztuženého tuku, 140 g mletých ořechů, 1 vejce, vanilkový cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny přísady zpracujeme v těsto, které necháme přes noc v ledničce. Potom vtlačujeme do formiček vymazaných a vysypaných moukou a upečeme (ve formičkách), vychladnuté plníme krémem až den před spotřebou. Krém: 140 g másla, 150 g mouč. cukru, 1 žloutek, 2 lžíce rumu, 2 lžíce kakaa. ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | MEDVĚDÍ TLAPKY V

INGREDIENCE: 150 g mandlí nebo ořechů, 270 g hladké mouky, 150 g cukru moučky, 180 g másla, citr. kůra, skořice mletá, vanilkový cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Suroviny zpracujeme, necháme těsto půl hodiny odpočnout. Naplníme do poloviny formičky a dáme péct do dobře vyhřáté trouby. Po upečení horké vyklepneme z formiček a obalujeme v cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | OŘECHOVÉ SRDÍČKA

INGREDIENCE: 250 g másla, 70 g mouč. cukru, 2 žloutky, 100 g mletých vlašských ořechů, 200 g hl. mouky, trocha mleté skořice, máslo na plech, čokoláda na vaření. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny. Vmícháme ořechy, mouku a skořici. Vypracujeme těsto a vložíme ho do sáčku s hvězdicovou trubičkou. Na plech vymazaný máslem nastříkáme srdíčka. Upečené a vychladlé srdíčka namáčíme z poloviny do rozpuštěné čokolády. ..

KRÁLÍK | Pečený králík s kedlubnami na víně

INGREDIENCE: Rozporcovaného králíka,slaninu,nebo uzené maso, šalvěj, dvě kedlubny, bobkové listy, kmín, med, bílé víno, zakysanou smetanu a sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce králíka posolíme a prošpikujeme slaninou nebo uzeným masem a šalvějí. Na dno pekáčku dáme zbytek slaniny nakrájené na kostičky, rozložíme porce králíka, polijeme medem a okmínujeme. Mezi porce vložíme oloupané a na plátky nakrájené kedlubny, bobkové listy a podlijeme bílým vínem a pečeme přikryté. Během pečení poléváme výpekem a ..

SALÁTY | SALÁT

INGREDIENCE: 1 oloupaná salátová okurka, 1 malá neloupaná cuketa, 200 g čínského zelí, 1 sáček oliv i s nálevem, 1 červená paprika, 100 g tvrdého sýra, 2 lžíce vinného octa nebo citronové štávy, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička grilovacího koření na ryby, 1 lžička sušeného česneku, špetka sušené saturejky, 1dcl vody, hrubě mletý barevný pepř, sůl, 1lžíce sladké sojové omáčky. POSTUP PŘÍRAVY: Okurku a cuketu podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka, čínské zelí a papriku na hrubší nudličk ..

KNEDLÍKY OVOCNÉ | TVROHOVÉ KNEDLÍKY

INGREDIENCE: 2 měkké tvarohy, 1 strouhaný tvaroh, 20 jahod, 20 lžic polohrubé mouky, 2 vajíčka, jemný bramborový škrob, špetka soli, máslo, 5 lžic cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Z tvarohů, mouky a vajíček připravíme těsto. Uhněteme ho v míse a poté rozválíme do čtverců. Ty naplníme ovocem, zabalíme a zavaříme ve vroucí vodě. Když vyplavou nahoru, jsou hotové. Scedíme je, necháme okapat a podáváme se strouhaným tvarohem, cukrem a rozpuštěným máslem. ..

SEKANÁ | SEKANÁ OD FRANTY

INGREDIENCE: 1 kg mletého předního hovězího, klobása, 30 g másla, 2 cibule, 1 mrkev, kousek celeru, 1 paprika, 2 stroužky česneku, černý pepř, římský kmín, muškátový ořech, 3 vejce, 125 ml ostrého kečupu, 125 ml mléka, 100 g strouhanky. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozpustíme máslo, přidáme zeleninu, česnek a vše orestujeme až do změknutí. Směs dáme zchladit. Do mletého masa s klobásou přidáme mléko, vejce s kořením, kečup a strouhanku. Přidáme zeleninovou směs a promícháme. Hmotu dáme do pekáče a pečeme ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | OŘECHOVÁ BÁBOVKA III

INGREDIENCE: ¼ l šlehačky, ¼ l cukru krupice a vanilkový cukr, 4 celá vejce, 50 g rozpuštěného másla, polohrubá mouka, prášek do pečiva, vlašské ořechy (nasekané), máslo na vymazání, 2 lžíce kakaa. POSTUP PŘÍPRAVY: ¼ l šlehačky promícháme se ¼ l cukru krupice a vanilkovým cukrem, přidáme 4 celá vejce a 5 dkg rozpuštěného másla. Vše ušleháme, přidáme polohrubou mouku (množství dle konzistence – mírně tekuté) a prášek do pečiva, vmícháme ještě hrst nasekaných vlašských ořechů ..

SÝRY | PLNĚNÝ HERMELÍN

INGREDIENCE: 4 hermelíny, brusinky, 100 g žampionů, 100 g dušené vepřové šunky, malá bílá cibulka, Sůl, muškátový oříšek, bílý pepř, petrželka, kondenzované mléko, 50 ml světlého piva, mouka, 1 vejce, Strouhanka, olej na smažení, brambory. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji necháme zesklovatět drobně nasekanou cibulku a promícháme s jemně pokrájenými žampiony. Krátce podusíme a přidáme pokrájenou šunku. Nakonec do směsi vmícháme lžíci brusinek a necháme vychladnout. Takto připravenou směsí plníme herme ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz