Recepty na xkuchtik.cz

KRÁLÍK | KRÁLÍK PEČENÝ S BŮČKEM NA CIBULI.

INGREDIENCE: 400 g králičí kýty, 300 g vepřového bůčku, 20 g oleje, 100 g cibule, sůl, mlety kmín, 20 g hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Králíka a bůček dáme na pekáček s olejem a na plátky pokrájenou cibulí, osolíme a posypeme kmínem. V průběhu pečení maso obracíme a přeléváme šťávou. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme a zalijeme teplou vodou, rozmícháme a ovaříme. Maso naporcujeme, zvlášť králíka a bůček. Šťávu na maso procedíme a společně v troubě povaříme ..

RÝŽE | JÁTROVÁ KARI RÝŽE PO INDICKÉM ZPŮSOBU

INGREDIENCE: 300 g rýže, 1 lžička kari, 50 g tuku, 400 g jater, 2 cibule, 3 lžíce sladké smetany, sekané ořechy, petrželka, rajčata, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, rozebereme na proužky a na tuku osmahneme. Přidáme odblaněná a na menší kousky nakrájená játra, která chvíli na všech stranách opékáme. Potom přidáme spařenou rýži smíchanou s kari kořením, zalijeme vroucím vývarem nebo vodou a dusíme doměkka. Během dušení přidáme nasekané ořechy Když je maso měkké, vmíc ..

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘE S KOPŘIVOVOU NÁDIVKOU

INGREDIENCE: 1 kuře, sůl, grilovací koření, l lžíce másla nádivka: 2 žemle, l lžíce mléka, hrst kopřiv, 2 žloutky, l lžíce másla, špetka muškátového kvetu, sůl, strouhanka, sníh ze 2 bílků. POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté kuře osolíme. Kůži směrem od volete k tělu prsty uvolníme, aby se do volete vešlo hodně nádivky. Nakrájíme žemli na kostičky a navlhčíme ji mlékem. Kopřivy krátce povaříme v horké vodě, scedíme, necháme okapat a nasekáme na kousky. V misce utřeme máslo se žloutky do pěny, přidáme navl ..

BRAMBORY | ZAPEČENÉ BRAMBORY SE ZELENINOU

INGREDIENCE: 300 g brambor, 50 g na kostičky nakrájené zeleniny (mrkev, kedluben, květák, sterilovaný hrášek, sterilovaná fazolka), 10 g másla, 3 lžíce mléka, sůl, 1 vejce, 40 g eidamu, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené, oloupané prochladlé brambory nakrájíme na plátky, zeleninu podusíme. Brambory promícháme se zeleninou, dáme do máslem vymazané ohnivzdorné misky, zalijeme omáčkou a upečeme. Upečené posypeme petrželkou. Omáčka: V mléce rozvaříme nastrouhaný sýr, podle chuti přisolíme a vmích ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | RAGÚ Z HOVĚZÍHO MASA

INGREDIENCE: 130 g hovězího masa, sůl, pepř, sladká paprika, 20 g cibule, 10 g oleje, 10 g rajčatového protlaku, 3 g hladké mouky, 20 g žampiónů, 20 g kapie, 20 g hrášku, 20 g mrkve, 1 lžíce červeného vína, pažitka. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji zapěníme cibuli a přidáme na kostky nakrájené, se solí, pepřem, sladkou paprikou promíchané hovězí maso. Necháme osmahnout, přidáme rajčatový protlak a šťávu vydusíme. Pak zaprášíme hladkou moukou, rozředíme netučným vývarem a promícháme. Přidáme ještě na ..

ZELENINA | KVĚTÁK V OMÁČCE

INGREDIENCE: 1 velký květák sůl. Omáčka: 50 g másla, 120 g hladké mouky, 300 g rajčat nebo 2 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 cibule, 100 g čerstvých nebo 15 g sušených hub, 2 lžíce červeného vína, citrónová šťáva, 2 stroužky česneku, petrželka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný květák uvaříme doměkka v osolené vodě, vyjmeme, necháme okapat a rozdělíme na porce, které na talířích přelijeme připravenou omáčkou. Na másle zpěníme nasekanou cibuli, osmahneme plátky hub a přidáme kolečka raj ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | KRÉMOVÁ POLÉVKA S CHŘESTEM

INGREDIENCE: 250 g bílého chřestu, 1 lžičky soli, 1 lžíce másla nebo margarínu, 1 lžička Solamylu, 140 g sladké smetany, mletý bílý pepř, 4 lístky bazalky. POSTUP PŘÍPRAVY: Chřest oloupeme a příčně rozpůlíme. Špičky chřestu vaříme asi 1/2 hodiny přibližně v 1 litru vody se solí a trochou tuku tak, aby byl chřest pevný na skus. Slijeme a vodu, ve které se chřest vařil, si schováme. Syrové konce chřestu pokrájíme na malé kousky. Zbývající tuk rozehřejeme v hrnci a chřest v něm necháme zpěnit. Za ..

OMÁČKY | ORIENTÁLNÍ OMÁČKA II

POSTUP PŘÍPRAVY: Se dá velmi dobře připravit z fazolového vývaru smíchaného s rajčatovým protlakem, špetkou cukru a několika kapkami polévkového koření. Hodí se k rychlým jídlům. Výraznější chuti docílíme, spojíme-li vývar z fazolí a worcesterem, trochou masoxu a špetkou zázvoru. ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | KOTLETY KAZACHSTAN

INGREDIENCE: 4 kotlety, 3 lžíce oleje, 14 sušených švestek, namočených přes noc v octě, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 stroužek česneku, 3 lžíce čerstvě nasekané petrželky, sůl, hrubě mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety osmahneme na rozehřátém oleji. Mezitím švestky vyndáme z octa a dáme do vody. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Švestky i s vodou dáme do elektrického mixéru, přidáme česnek a petrželku a dobře rozmixujeme. Směs nalijeme do pánve, přidáme sůl s pepřem, přivedeme k varu, příkon sn ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | HOŘČICOVÁ PEČENĚ

INGREDIENCE: 800 g hovězího zadního, 50 g pomerančového džemu, 50 g jablečného džemu, 50 g polotučné hořčice, 50 ml jablečného octa, 2 cibule, 1 mrkev, 100 g celeru, 200 ml bílého vína, 250 ml masového vývaru, 100 ml smetany, sůl, pepř, tymián, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: V misce smícháme pomerančový džem, jablečný džem, hořčici, jablečný ocet a tymián. Maso osolíme, opepříme a potřeme připravenou směsí. Zeleninu a cibuli nakrájíme na kostičky, orestujeme na pekáčku, přidáme maso, podlijeme jednou ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz