INGREDIENCE: 250 g poloh. mouky, 250 g másla, 175 g cukru, l balíček vanilkového cukru, 4 vejce, 200 g mletých lískových oříšků, 2 lžíce mandlového likéru, 2 rovné lžičky prášku do pečiva, 100 g čokoládové polevy, několik jader lískových ořechu, máslo a trochu strouhanky na vymazání formy.POSTUP PŘÍPRAVY: Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Máslo necháme změknout. Potom přidáme cukr, vanilkový cukr a našleháme do pěny. Postupně zašleháváme vejce. Dále vmícháme oříšky a likér a nakonec ..
INGREDIENCE: 300g těstovin, 16g soli, 40g másla, 40g sekané pažitky nebo petrželky.POSTUP PŘÍPRAVY: Těstoviny uvaříme podle návodu výrobce, scedíme, přisolíme, promícháme s máslem a sekanou pažitkou nebo petrželkou. ..
INGREDIENCE: 5 vajec, 1/8 (125 g) másla nebo Hery, 250 g cukru, 420 g polohrubé mouky, l prášek do pečiva, strouhaná kůra z citrónu, šálek mléka, l lžíce kakaa, 2 lžíce rumu, tuk a hrubá mouka na formu.POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky oddělíme od bílků, žloutky vložíme do šlehače, přidáme cukr a po částech změklé máslo a ušleháme za občasného přidání vlažného mléka do pěny. Pak přidáme strouhanou citrónovou kůru, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh ušlehaný z bílků. Třetinu těsta vlijeme do m ..
INGREDIECE: 100g másla, 150g cukru, 100g hladké mouky, 100g čokolády, 2 sáčky vanilkového cukru, 5 vajec, 50g rozinek, trochu rumu, 6 dl mléka.POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo, cukr, čokoládu, mléko, vanilkový cukr a hladkou mouku dáme do kotlíku a nad párou šleháme, až nám mléko zhoustne. Necháme zchladnout, zašleháme žloutky a na konec zamícháme tuhý sníh z bílků. Takto připravené těsto dáme do pudinkové formy, posypeme rozinkami a v horké troubě pečeme asi patnáct minut. Hotový pudink vyklopíme na mísu ..
INGREDIENCE: 80 g másla nebo rostlinného tuku, 150 g pískového cukru, l vanilkový cukr, 5 vajec, 100 g mletého máku, 200 g polohrubé mouky, lžička prášku do pečiva, podle chuti rozinky, nadrobno nakrájené kandované ovoce, hrubě nasekané ořechy, 1/2 lžičky skořice, tuk a hrubá mouka na formu. POSTUP PŘÍPRAVY: Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky, přidáme trochu horké vody a směs Ušleháme dohusta. Pak přidáme mák, rozinky, ovoce a ořechy, hustý sníh ušlehaný z bílků a mouku s práškem. Pokud je t ..
INGREDIENCE: 5 vajec, 5 lžic pískového cukru, l lžíce kakaa, 3 lžíce polohrubé mouky, rybízová nebo meruňková zavařenina, balíček smetanového krému v prášku Siesta, 2 dl studeného mléka.POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme hustý sníh, přidáme do něj cukr, dobře zašleháme, přidáme žloutky a šleháme dál. Nakonec vmícháme mouku s kakaem, opět dobře zašleháme a těsto vlijeme na silněji vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. Pak nec ..
INGREDIENCE: 250 g mouky, 150 g cukru, 125 g tuku, 3 vařené žloutky, 1 celé syrové vejce, citrónová kůra, 1/2 prášku do pečiva, lžíce rumu.POSTUP PŘÍPRAVY: Vyjmenované suroviny zpracujeme v hladké těsto. Toto rozválíme a vykrajujeme z něj kolečka, vždy jedno s otvorem uprostřed a jedno plné. Pečeme při střední teplotě. Vychladlé slepíme máslovým krémem s rumovou příchutí a poléváme rumovou polevou.Příprava rumové polevy: 250 g moučkového cukru třeme s 3 lžícemi horké vody a lžící rumu tak dlouho ..
INGREDIENCE: 2 cukety, 3 vejce, 4 dl moučkového cukru, 2 dl oleje, lžička jedlé sody, lžička skořice, hrst sušených švestek, 2 dl sekaných ořechů, 6 dl polohrubé mouky, vanilkový cukr, prášek do pečiva, lžíce kakaa, čokoláda na vaření.POSTUP PŘÍPRAVY: Cukety jemně nastrouháme, švestky nakrájíme na malé kostičky, smícháme s ostatními přísadami, vlijeme do vymazaných a vysypaných bábovkových forem a upečeme. Nakonec polijeme čokoládou a necháme ztuhnout. ..
INGREDIECE: 1 sklenka nemletého máku, 2 sklenky práškového cukru, 1 sklenka oleje, 3 sklenky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2 celá vejce.POSTUP PŘÍPRAVY: Vše smícháme dohromady. a nalijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Já peču i na plechu. Můžeme polít citrónovou polevou. ..
INGREDIENCE: 3 bílky, špetka soli, citrónová šťáva, 3 tabletky sacharinu, l žloutek, l lžíce proseté strouhanky, 4 lžíce mletých vlašských ořechů, tuk a mouka na plech, šlehačka a několik ořechových jader.Krém: 100 g másla, 2 žloutky, 6 tabletek sacharinu, 2 lžíce mléka, l lžíce kakaa, l lžička rumu, l lžíce mletých ořechů.POSTUP PŘÍPRAVY: Čerstvé bílky vyklepneme do misky, přisolíme a šleháme. Mezi šleháním přidáme pár kapele citrónové šťávy a sacharin rozpuštěný ve lžičce horké vody. Do hustéh ..
			B
			
		BRAMBORY
		
		
			D
			
		DOBRÁ RADA
		
		
		DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
		
		
		DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
		
		
		DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
		
		
		DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
		
		
		DRŮBEŽ
		
		
		DRŮBEŽ DROBY
		
		
		DRŮBEŽ HUSA
		
		
		DRŮBEŽ KACHNA
		
		
		DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
		
		
		DRŮBEŽ KUŘE
		
		
		DRŮBEŽ SLEPICE
		
		
			G
			
		GULÁŠ
		
		
		GULÁŠ HOVĚZÍ
		
		
		GULÁŠ RŮZNÝ
		
		
		GULÁŠ SKOPOVÝ
		
		
		GULÁŠ VEPŘOVÝ
		
		
		GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
		
		
			H
			
		HOUBY
		
		
		HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
		
		
		HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
		
		
		HOVĚZÍ RŮZNÉ
		
		
		HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
		
		
		HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
		
		
			J
			
		JITRNICE JELITA A PREJT
		
		
			K
			
		KNEDLÍKY
		
		
		KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
		
		
		KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
		
		
		KNEDLÍKY KYNUTÉ
		
		
		KNEDLÍKY OVOCNÉ
		
		
		KNEDLÍKY RŮZNÉ
		
		
		KOŘENÍ
		
		
		KRÁLÍK
		
		
			L
			
		LÉČIVÉ ROSTLINY
		
		
		LUŠTĚNINY
		
		
			M
			
		MASO HOVĚZÍ
		
		
		MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		MASO TELECÍ
		
		
		MASO UZENÉ
		
		
		MASO VEPŘOVÉ
		
		
		MOUČNÍKY
		
		
		MOUČNÍKY DORTY
		
		
		MOUČNÍKY KYNUTÉ
		
		
		MOUČNÍKY SLANÉ
		
		
		MOUČNÍKY TŘENÉ
		
		
		MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
		
		
			N
			
		NÁPOJE
		
		
		NÁPOJE KOKTEJLY
		
		
		NÁPOJE LIKÉRY
		
		
		NÁPOJE POHÁRY
		
		
		NÁPOJE ŠŤÁVY
		
		
			O
			
		OD BABIČKY
		
		
		OMÁČKY
		
		
		OVOCE
		
		
			P
			
		POLÉVKA DRŮBEŽÍ
		
		
		POLÉVKA HOUBOVÁ
		
		
		POLÉVKA HOVĚZÍ
		
		
		POLÉVKA RŮZNÁ
		
		
		POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
		
		
		POLÉVKA ZELENINOVÁ
		
		
		POLÉVKY
		
		
		POMAZÁNKY
		
		
		PŘEDKRMY
		
		
		PŘÍLOHY
		
		
			R
			
		RECEPTY
		
		
		RYBY
		
		
		RYBY CANDÁT
		
		
		RYBY FILÉ
		
		
		RYBY KAPR
		
		
		RYBY LOSOS EXOTICKÉ
		
		
		RYBY MAKRELA
		
		
		RYBY PSTRUH
		
		
		RYBY RŮZNÉ
		
		
		RYBY ŠTIKÁ
		
		
		RYBY TRESKA
		
		
		RYBY ÚHOŘ
		
		
		RÝŽE
		
		
			S
			
		SALÁTY
		
		
		SEKANÁ
		
		
		SÓJA
		
		
		SPECIALITY
		
		
		SPECIALITY DRŮBEŽ
		
		
		SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
		
		
		SPECIALITY RŮZNÉ
		
		
		SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		SPECIALITY VEPŘOVÉ
		
		
		SPECIALITY VNITŘNOSTI
		
		
		SPECIALITY ZELENINA
		
		
		SPECIALITY ZVĚŘINA
		
		
		STARÉ RECEPY
		
		
		SÝRY
		
		
			T
			
		TĚSTOVINY
		
		
			V
			
		VEPŘOVÉ RŮZNÉ
		
		
		VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
		
		
		VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
		
		
		VEPŘOVÉ ŽEBRO
		
		
		VNITŘNOSTI
		
		
			Z
			
		ZABIJAČKA  ASPIKY A HUSPENINY
		
		
		ZABIJAČKA DOMÁCÍ
		
		
		ZABIJAČKA GULÁŠ
		
		
		ZABIJAČKA MASO
		
		
		ZABIJAČKA OMÁČKA
		
		
		ZABIJAČKA PAŠTIKY
		
		
		ZABIJAČKA POLÉVKA
		
		
		ZABIJAČKA PŘÍLOHY
		
		
		ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
		
		
		ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
		
		
		ZABIJAČKA UZENÉ
		
		
		ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
		
		
		ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
		
		
		ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
		
		
		ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
		
		
		ZELENINA
		
		
		ZVĚŘINA