Recepty na xkuchtik.cz

POLÉVKA ZELENINOVÁ | ŠPENÁTOVÁ POLÉVKA II

INGREDIENCE: 2 l vody, 1 kostka masoxu, 3 balíčku zmrazeného špenátu, 20 g tuku, 20 g hladké mouky, 1 1 l smetany, 1 žloutek, 2 stroužky česneku, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou, přidáme masox a povaříme. Do připraveného polévkového základu vložíme zmrazený špenát, osolíme a znovu povaříme. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme do polévky Nakonec polévku zjemníme smetanou a rozmíchaným žloutkem. ..

NÁPOJE | RYBÍZOVÉ VÍNO

INGREDIENCE: 1,3 l vylisované šťávy z rybízu, 1,3 l vody, 1 kg cukru, kvasinky a živná sůl pro kvasinky, 3 l láhev od okurek. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybízovou šťávu smícháme s vodou, v níž jsme rozpustili cukr. Přidáme oživlé kvasinky, živnou sůl a naplněnou láhev uzavřeme nejlépe kvasnou rourkou. Necháme 2 měsíce na teple kvasit. Nejdříve víno kvasí bouřlivě, pak se zklidní, a tak dolijeme šťávu. Po 2 měsících víno stočíme, necháme ustát a stočíme znovu. To můžeme ještě několikr ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | ROSTBÍF II

INGREDIENCE: 1 kg rostbífu, jednu čajovou lžičku soli a stejné množství sušeného tymiánu, půl čajové lžičky sušené šalvěje, 5 až 6 lžiček dobrého oleje, tři polévkové lžíce vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Upravené maso omyjeme studenou vodou, pak do něho vhněteme sůl, tymián a šalvěj. Takto připravenou pečeni vložíme do vhodné nádoby s vřícím olejem a necháme při 250 stupních Celsia opékat asi půl hodiny. Nezapomínáme na časté polévání pečínky. Hotovou pečeni necháme přikrytou na předehřáté podložce as ..

ZELENINA | SMAŽENÉ FAZOLKY.

INGREDIENCE: 800 g sterilovaných fazolových lusků, sklenka vína, 3 vejce, hladká mouka, tuk na smažení, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazolky scedíme a necháme okapat. Potom je namočíme do těstíčka, které připravíme z vajec, mouky a vína. Dobře ušlehané těstíčko osolíme a opepříme. Obalené fazolky smažíme v rozpáleném oleji a podáváme s bramborovou kaší. ..

OMÁČKY | ŠÍPKOVÁ OMÁČKA

INGREDIENCE: 3 lžíce sušených šípků, 2 hřebíčky, citrónová kůra, vývar, máslo a mouka na jíšku, 4 lžíce červeného vína, l lžíce citrónové šťávy, cukr, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Sušené šípky vypereme v teplé vodě a vaříme s hřebíčky a citrónovou kůrou. Rozvařené šípky prolisujeme, ke šťávě přilijeme vývar a podle chuti osolíme, osladíme, ochutíme vínem a okyselíme citrónovou šťávou. Pak omáčku zahustíme jíškou z másla a mouky. Povaříme dohladka a podáváme, nejlépe ke zvěřině. ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | ROŠTĚNKY S PŘEKVAPENÍM

INGREDIENCE: 4 plátky roštěnky (asi 600 g), sůl, Vegeta speciál, l50 g sýra Hermelín, 3 lžíce oleje, 4 lžíce pikantního kečupu, 2 lžíce pikantní hořčice, trochu sladké smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky masa naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, posypeme špetkou Vegety, na polovinu roštěnky poklademe plátky Hermelínu, přehneme, okraje sklepneme nebo sepneme párátkem a na horkém oleji opečeme ze všech stran. Podlijeme vodou nebo vývarem a podusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, do výpeku přidáme ke ..

RYBY CANDÁT | CANDÁT S JEMNOU PETRŽELKOVOU OMÁČKOU

INGREDIENCE: 4 porce ryby, 1/2 svazku petrželky, 2 lžíce oleje, sůl omáčka: 4 žloutky, l lžíce másla, citrónová šťáva, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné porce candáta dáme do vařící vody, přidáme pokrájenou petrželku a Zakapeme olejem. Rybí maso uvaříme doměkka. Mezitím v kastrůlku na mírném ohni šleháme až do zhoustnutí 4 žloutky s máslem a citrónovou šťávou. Pak omáčku zředíme vývarem z candáta a podle chuti dosolíme. Porce ryby urovnáme na talíře a přelijeme. Podáváme s krajíčky bílé veky. ..

MOUČNÍKY SLANÉ | ĎÁBELSKÁ PIZZA

INGREDIENCE: 300 g mletého vepřového masa, 50 g slaniny, 150 g sýra (eidam), 50 ml piva (vína), 200 g kečupu, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 2 feferonky, paprika, oregano, tuk na vymazání plechu, mleté pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAV: Připravíme si těsto. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme, feferonky umyjeme a oboje nadrobno nakrájíme. Spolu se slaninou dáme na pánev a za stálého míchání dozlatova upražíme. Přidáme maso a prudko ho opražíme. Směs podlijeme pivem a po chvíli přidáme 3 ..

SEKANÁ | KULIČKY Z MLETÉHO MASA PO ORIENTÁLSKU

INGREDIENCE: 600 g hovězího a skopového masa, 1 žemle, 4 stroužky česneku, sůl, 1 lžička drceného kmínu a koriandru, koření chilli, tuk na opečení, 1 cibule, 1 lžíce koření kari, 1 kelímek zakysané smetany, 1 lžíce polohrubé mouky, sůl, cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na kousky. Žemli rozlámeme a zalijeme vodou. Pak maso jemně umeleme s namočenou žemlí, kterou jsme vymačkali a promícháme s prolisovaným česnekem a kořením. Masovou hmotu rozdělíme na stejné kousky, k ..

POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ | POLÉVKA S JÁTÁTROVÝMI NOČKY

INGREDIENCE: 3 l vývaru z vepřového masa a drobů (ze zabijačky), 300 g vepřových jater, 3 žemle, 1 cibule, hladká mouka, strouhanka, 1 vejce, sůl, mletý pepř, třený česnek, drcený kmín, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřová játra a žemle, které zvlhčíme studeným zabijačkovým vývarem, jemně umeleme. Přidáme celé vejce, podle potřeby mírně zahustíme strouhankou a hladkou moukou v poměru 1:1. Dochutíme kořením a solí a dobře promícháme. Lžičkou tvoříme malé nočky, které zaválíme v osolené vaří ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz