POSTUP PÍPRAVY: Asi ½ - ¾ kg vepřového masa umeleme s 1 v mléce máčenou houskou a 2 většími vařenými brambory. Přidá se sůl, sekaná zelená petrželka, osmažená cibulka a 1 vejce. Placaté karbenátky se obalují pouze v mouce a smaží po obou stranách do zlatova. Podávají se salátem. ..
INGREDIENCE: 4 hovězí plátky, 40 g uzeného bůčku, 50g nastrouhaného křenu, 1 cibule, 2 lžíce sádla, 1 lžíce mouky, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe plátky uzeného bůčku a posypeme nastrouhaným křenem. Maso stočíme do závitku, upevníme jehlicemi nebo obvážeme nití a opečeme po všech stranách na rozehřátém tuku s osmaženou cibulí. Podlijeme vodou (nebo vínem) a za občasného obracení, přelití a podlití dusíme doměkka. Závitky vyjmeme, odstraníme je ..
INGREDIENCE: 300 g mletého masa (polovina hovězího a polovina vepřového), 80 g cibule, 60 g rostlinného tuku, 2 dl červeného vína, 4 lžíce rajčatového protlaku, 300 g širokých nudlí nebo špaget, 2 dl kysané smetany, 80 g tvrdého sýra, mletá paprika, špetka tymiánu, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně rozkrájenou cibuli zpěníme na části tuku, přidáme mleté maso a krátce osmahneme. Potom zalijeme červeným vínem, osolíme, okořeníme, vmícháme rajčatový protlak a podusíme. Těstoviny uvaříme v osolen ..
INGREDIENCE: 800 g sterilovaných fazolových lusků, 60 g slaniny, 30 g másla, 40 g hladké mouky, 1/8 l smetany, petrželka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazolky scedíme a necháme okapat. Mezitím nakrájíme na kostičky slaninu, rozškvaříme, přisypeme mouku a upražíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem z fazolek. Rozšleháme a dohladka povaříme. Pak do omáčky vložíme fazolky, osolíme, opepříme, okořeníme posekanou petrželkou a zjemníme smetanou. Prohřejeme a podáváme s brambory. ..
INGREDIENCE: 4 krůtí stehenní řízky, 4 plátky slaniny, 2 nožičky párku, 1 pórek, 1 kyselou okurku, 1 papriku, sůl, pepř, 2 lžíce Rama Classic. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý řízek položíme 1 plátek slaniny, 1/2 nožičky párku, plátek pórku, 1/4 kyselé okurky, proužek papriky - zavineme a omotáme nití. Závitky dáme do Ramou vymazané zapékací mísy. Maso průběžně podléváme vodou, aby se vytvořil dostatek šťávy. Podáváme s bramborami nebo houskovým knedlíkem. ..
INGREDIENCE: Bílé papriky ,rajčata ,libové párky nebo točený salám , sýr eidam , anglická slanina. POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky seříznu vršek a vydlabu vnitřky , po omytí dám na talíř a dám je na 5 minut do mikrovlnky aby trošku změkly a pak se nemusí dělat tak dlouho.Mezitím si nakrájím na špalíčky salám nebo párky a na špalíky i eidam.Vyndám papriky z mikrovlnky a začnu do nich dávat špalíky eidamu a salámu až jsou úplně vycpané. Naplněné papriky naskládám do pekáčku nebo zapékací misky a překry ..
INGREDIENCE: Brambory, vejce, polohrubá mouka, česnek, majoránka, uzenina, sůl, pepř, rajčata, paprika, sýr na strouhání, popřípadě třeba kukuřice nebo olivy. POSTUP PŘÍPRAVY: Udělat normální bramborákové těsto, můžete přidat nějakou uzeninu.Vodu s těsta hodně slít. Dát na vymaštěný plech-já dávám pečící papír, nechám péct,až bramborák zezlátne naskládáte na něj na kolečka nakrájené rajčata a papriku a posypete kukuřicí nebo olivami a dáte zapéct, těsně před dopečením posypat nastrouhaným sýre ..
INGREDIENCE: 60 dkg skopové kýty, 5 dkg slaniny, 4 dkg oleje, 1 středně velká cibule, 10 dkg kořeněné zeleniny, 2 sardele, lžička hořčice, 5 lžic rajského protlaku, 2 kávové lžičky hladké mouky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso omyjeme, na pekáči rozpálíme omastek, osmažíme na něm kořenovou zeleninu a cibuli, vložíme maso a dáme dusit. Při dušení maso potíráme utřenými sardelemi a hořčicí. Když je maso měkké, přidáme do šťávy protlak a mouku rozkvedlanou v trošce studené vody. Dobře povaříme, maso v ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Mladý vepřový tenký podbřišek se naklepe, vrchní kůže nařízne se lehce na pruty, aby se pečeně lépe krájela, a spodem rozřízne se otvor na nádivku. Maso se dobře nadije, dobře zašije a položí nasolené kůžičkou nahoru do horkého pekáče. Podleje se vařící vodou, posype kmínem a peče asi 2 hodiny. Upečené se nechá dobře vystydnout, nakrájí na plátky a podává s celerovým nebo bramborovým salátem. Nádivka 1: Rozmíchá se asi 60 g másla s 3 žloutky, přidají se 2 v mléce máčené žemle, s ..
INGREDIENCE: 1 balíček zmrazených kuřecích drůbků, kousek cibule, 2 zrnka pepře, 1 zrnko nového koření, nať libečku a celeru, 50 g mrkve, 40 g celeru, 40 petržele, 30 g másla, 40 hladké mouky, 1,5 dl smetany (12 %), koření kari a masox nebo trochu Vegety kari, 4 lžíce zmrazeného hrášku, sůl, asi 1,5 l vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Drůbky zalijeme vodou, přidáme cibuli, pepř, nové koření nať libečku a celeru a sůl a vaříme pod pokličkou asi 3 hodiny. Přidáme mrkev, celer, petržel a vaříme ještě 1 hodi ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA