POSTUP PŘÍPRAVY: Na hliněném kastrole se rozpustí 200 g dobrého másla, vsype se do něj 250 g strouhaného tvrdého tvarohu a nechá na kraji plotny, až se to spojí. Předtím se rozmíchá na misce 450 g měkkého tvarohu se 3 lžícemi mléka, osolí se to, okmínuje a vařený tvaroh do toho přidá. Dobře se to promíchá, udělá podlouhlý bochánek a dá uležet do suché spíže. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: SE SMETANOU - Ohnivzdorný porcelánový pekáček se vymaž máslem, poklade řízky žemlí, jež se pokropí kyselou smetanou. Na to se rozbije několik vajec, pokladou se sardelovým máslem, pokapou zase kyselou smetanou, posypou parmazánem a v troubě to zapeče. S EMENTÁLEM - Ohnivzdorný pekáček se vymaže máslem, vyloží dvěma na plátky krájenými žemlemi, taktéž máslem potřenými. Na ně se položí asi 100 g na plátky krájeného uzeného masa nebo šunky, stejné množství tence krájeného ementálu, ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Mozeček se odblaní, nechá přejít varem a ve slané vodě s trochou octa, cibule a bobkovým listem. Osušený se nakrájí na dílky, obalují v těstíčku jako na kapání a usmaží. Podává se s chlebem. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Aby závin dobře táhl a netrhal se, udělá se těsto z 250 g hladké mouky, asi 20 g másla a hrnečku vlažné vody, špetky soli bez vajíčka. Těsto má být vláčné, ne tuhé jako na nudle. Vytlouká a vypracovává se na vále nejméně 20 minut, až je tak pružné, že se důlek do něj udělaný ihned vyrovná. Čím déle se zpracovává, tím lépe se těsto táhne. Bochánek se přikryje na vále rozehřátým hrnkem, který se několikrát vymění a nechá hodinu odpočinout. Na pomoučněném ubruse na stole se těsto n ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Velká kapusta se rozkrájí, spaří a ve slané vodě jen do poloměkka uvaří. Vychladlá kapusta se useká (nemele, neboť by byla příliš kašovitá), přidají se umleté zbytky vařeného i pečeného masa, nebo tučného uzeného, též stačí něco škvarků nebo sekaných dušených hříbků, osmažená krájená cibulka, 1 vejce, kousek nakrájené slaniny, kmín, pepř, sůl a dle potřeby strouhané housky. Z promíchané sekaniny se dělají karbenátky, obalí buď jako řízky, nebo jen v housce a smaží. Podávají se s ..
INGREDIENCE: 5 kuřecích (krůtích) řízků, sůl, mletý zázvor, Knorr Kořenicí mix Gyros, česnek, 1 lžíce chilli omáčky, asi 2 lžíce sojová omáčka, asi 2 lžíce worcestrové omáčky, hladká mouka, dle potřeby Knorr Hotová jíška tmavá, 1/4 - 1/2 Rama Cremefine na vaření. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, posypeme mletým zázvorem, gyros kořením a propasírovaným česnekem, to celé obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme. Přidáme chilli omáčku, sójovou omáčku a worcestrovou omáčku, a zali ..
INGREDIENCE: 3 lilky, 1 červená paprika, 3 rajčata, 1 cibule, stroužek česneku, půl šálku vařené rýže, Parmezán, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Baklažány rozřízneme podélně na půlky a vydlabeme vnitřek, který nakrájíme na kostky a osmahneme na oleji. Zvlášť osmažíme nasekanou cibuli, česnek, oloupaná nakrájená rajčata a rýži. Osolíme, opepříme. Baklažány naplníme směsí, navrch dáme osmahnutý vnitřek baklažánů, rajský protlak, posypeme parmazánem, opepříme a vložíme do trouby na 15 minut. ..
INGREDIENCE: Nakrájené špekáčky nebo kabanos, nakrájená cibule na kolečka, 15 lžic vody, 5 lžic octa, 4 lžíce worcesteru, 4 lžíce oleje, 2 lžíce hořčice, 1 bobkový list, mletý pepř, 2 kuličky nového koření, chilli koření, sůl, 4 lžíce kečupu POSTUP PŘÍPRAVY: Do sklenice narovnáme na kolečka nakrájenou uzeninu, prokládáme na kolečka nakrájenou cibuli. Smícháme 15 lžic vody, 5 lžic octa, 4 lžíce worcesteru, 4 lžíce oleje, 2 lžíce hořčice a přidáme 1 bobkový list, mletý pepř, 2 kuličky nového koř ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 3 žloutky se utřou se 3 lžícemi cukru, pak se přidá ¼ l dobrého mléka a mouky tolik, aby bylo těsto řídké jako na kapání, naposled ze 3 bílků sníh a n pánvičce pekou se omelety, které se plní chutně upraveným tvarohem, sbalené se v půli rozkrojí, urovnají na pekáč, podlijí mlékem a dají do trouby vypéci. Pak se urovnají na mísu a posypou vanilkovým cukrem. Někdo má raději těsto bez sněhu jako na palačinky, že omelety jsou tak měkké. Může se k nim podávat marmeláda. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: ½ l mléka se dá vařit, osolí, dle chuti osladí, může se přidat i kousek másla a do vařícího se nasype za stálého míchání asi 150 g krupičky, která se míchá, až zhoustne, pak za občasného pomíchání ještě nejméně ¼ hodiny vaří. Je důležité, aby zrna krupičná byla úplně rozvařená. Na míse se sype cukrem se skořicí nebo čokoládou a mastí horkým máslem. Pro děti se mohou v másle rozvařit 2 lžičky medu. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA