INGREDIENCE: 300g hl. mouky, 2 lžíce hrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, špetka soli, 125 g měkkého tvarohu, 125 g másla nebo Hery, 1 vejce, 1 vejce na potření. Náplň: 10 meruněk, na másle osmažená strouhanka nebo nastrouhané piškoty, podle chuti cukr a spařené rozinky. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku smícháme se solí a práškem do pečiva, rozdrobíme tuk, přidáme tvaroh a vejce a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme 2 obdélníkové pláty, posypeme strouhankou nebo piškoty, rozložíme plátky meruněk a posyp ..
INGREDIENCE: 1 hrnek (2 dl) poloh. mouky, 1 hrnek hl. mouky, 1 hrnek pískového cukru, 1 hrnek podmáslí nebo kefíru, ½ hrnku oleje, 1 vejce, 1 prášek do pečiva, čerstvé nebo kompotované ovoce. Drobenka: 4 lžíce hrubé mouky, 3 lžíce pískového cukru, vrchovatá lžíce másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mísy vsypeme mouku s práškem do pečiva a cukr, přidáme podmáslí, olej a rozšlehané vejce, vše dobře prošleháme. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, urovnáme a poklademe ovoce. Povrch koláče ..
INGREDIENCE: 5 vajec, 5 lžic cukru, 5 lžic poloh. mouky, 1 rovná lžička prášku do pečiva, špetka soli, 1 lžička citrónové šťávy. Na náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 1 ztužovč šlehačky, cukr podle chuti, miska drobného ovoce nebo míchané kompotované ovoce nakrájené na kousky. POSTUP PŘÍPRAVY: Bílky oddělíme od žloutků a šleháme dohusta. Přidáme špetku soli a ke konci šlehání lžičku citrónové šťávy. Do hustého sněhu pomalu zašleháme cukr, žloutky a mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijeme na plec ..
INGREDIENCE: 8 vajec, 150 g moučkového cukru, 3 lžíce oleje, 2 lžíce horké vody, 200 g mletých vlašských ořechů, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva. Náplň: 250 g másla, 2 žloutky, 4 lžíce moučkového cukru, 100 g nastrouhané čokolády, 1/2 balíčku sušenek Koka nebo jiných kakaových sušenek, trochu rumu (nebo několik lžiček silné černé kávy). POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky vyklepneme do šlehače, bílky necháme v jiné, vyšší nádobě. K žloutkům postupně přimícháme cukr, olej, horkou vodu, oře ..
INGREDIENCE: 120 g másla nebo rostlinného tuku, 200 g pískového cukru, 1 vanilkový cukr, 4 vejce, 200 g mléka, 300 g poloh. mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 1lžíce kakaa, tuk na vymazání formy, hrubá mouka n vysypání formy, mouč. cukr na posypání, mandle nebo rozinky na ozdobu.POSTUP PŘÍPRAVY: Změklé máslo utřeme s pískovým a vanilkovým cukrem a žloutky do pěny. Přidáme vlažné mléko a část proseté mouky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a se zbylou moukou smícháme s práškem do pečiva a zlehka vmíchám ..
INGREDIENCE: 500g tučného měkkého tvarohu, 500g polohrubé mouky, 1 vejce, 150g cukru, 150g másla, 2 lžíce rumu, 2 sáčky kypřícího prášku do pečiva, hrst rozinek namočených v rumu, hrst nakrájeného kandovaného ovoce, strouhaná citrónová kůra, vanilka, vejce na potření, tuk na plech. POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, tvarohu, cukru, másla, vejce, kypřícího prášku a rumu vypracujeme hladké těsto, které ochutíme vanilkou a citrónovou kůrou a necháme chvíli odpočinout. Pak do něj zapracujeme rozinky, které j ..
INGREDIENCE: 250 g Hery, 250 g polohrubé mouky, 180 g moučkového cukru, 250 g tvarohu, 100 ml mléka, 50 g vlašských ořechů, 50 g rozinek, 3 vejce, ½ balíčku kypřícího prášku, ½ balíčku vanilkového cukru, 150 g tmavé polevy, 150 g světlé polevy. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozpočet je na dva beránky o váze 300 g! Heru nakrájíme na větší kousky a necháme změknout při pokojové teplotě. Potom ji třeme s cukrem a postupně přidáváme celá vejce. Tvaroh rozředíme mlékem a obě hmoty spojíme. Nakonec přidá ..
INGREDIENCE: 5 vajec, 8 lžic hrubé mouky, 2 lžíce vody, 5 lžic cukru, kůru1 citrónu, 1 vanilkový cukr, tuk a mouka na vysypání formy. POSTUP PŘÍPRAVY: 6loutky s cukrem utřeme do pěny. Přidáme horkou vodu a po částech vmícháme mouku, strouhanou citrónovou kůru a vanilkový cukr. Bílky vyšleháme ve vodní lázni na tuhý sníh a vmícháme do těsta. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy na beránka a upečeme ve středně vyhřáté troubě. ..
INGREDIENCE: 190 g másla, 230 g mouč. Cukru, 3 vejce, 250 g měkkého tvarohu, 6 lžic mléka, 300 g poloh. Mouky, 1 balíček prášku do pečiva, ztužený tuk na vymazání a hrubou mouku na vysypání formy na beránka. Poleva na beránka: 1 bílek, 100 g pískového cukru, a 3 lžíce citrónové šťávy. POSTUP PŘÍPRAVY: Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Změklý tuk v míse utřeme s cukrem. Postupně vmícháme žloutky. Do vyšlehaného základu vmícháme tvaroh a vlažné mléko. Nakonec přidáme prosetou mouku s práškem ..
INGREDIENCE: 300 g poloh. mouky, 280 g másla, 280 g mouč. cukru, 6 vajec, 1 prášek do pečiva, ¼ l smetany, citrón, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce mletých ořechů. POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky utřeme s máslem a cukrem, přidáme mouku s práškem do pečiva, vanilkový cukr, ořechy, nastrouhanou kůru z citrónu, přilijeme smetanu a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy a upečeme. ..
			B
			
		BRAMBORY
		
		
			D
			
		DOBRÁ RADA
		
		
		DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
		
		
		DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
		
		
		DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
		
		
		DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
		
		
		DRŮBEŽ
		
		
		DRŮBEŽ DROBY
		
		
		DRŮBEŽ HUSA
		
		
		DRŮBEŽ KACHNA
		
		
		DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
		
		
		DRŮBEŽ KUŘE
		
		
		DRŮBEŽ SLEPICE
		
		
			G
			
		GULÁŠ
		
		
		GULÁŠ HOVĚZÍ
		
		
		GULÁŠ RŮZNÝ
		
		
		GULÁŠ SKOPOVÝ
		
		
		GULÁŠ VEPŘOVÝ
		
		
		GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
		
		
			H
			
		HOUBY
		
		
		HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
		
		
		HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
		
		
		HOVĚZÍ RŮZNÉ
		
		
		HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
		
		
		HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
		
		
			J
			
		JITRNICE JELITA A PREJT
		
		
			K
			
		KNEDLÍKY
		
		
		KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
		
		
		KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
		
		
		KNEDLÍKY KYNUTÉ
		
		
		KNEDLÍKY OVOCNÉ
		
		
		KNEDLÍKY RŮZNÉ
		
		
		KOŘENÍ
		
		
		KRÁLÍK
		
		
			L
			
		LÉČIVÉ ROSTLINY
		
		
		LUŠTĚNINY
		
		
			M
			
		MASO HOVĚZÍ
		
		
		MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		MASO TELECÍ
		
		
		MASO UZENÉ
		
		
		MASO VEPŘOVÉ
		
		
		MOUČNÍKY
		
		
		MOUČNÍKY DORTY
		
		
		MOUČNÍKY KYNUTÉ
		
		
		MOUČNÍKY SLANÉ
		
		
		MOUČNÍKY TŘENÉ
		
		
		MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
		
		
			N
			
		NÁPOJE
		
		
		NÁPOJE KOKTEJLY
		
		
		NÁPOJE LIKÉRY
		
		
		NÁPOJE POHÁRY
		
		
		NÁPOJE ŠŤÁVY
		
		
			O
			
		OD BABIČKY
		
		
		OMÁČKY
		
		
		OVOCE
		
		
			P
			
		POLÉVKA DRŮBEŽÍ
		
		
		POLÉVKA HOUBOVÁ
		
		
		POLÉVKA HOVĚZÍ
		
		
		POLÉVKA RŮZNÁ
		
		
		POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
		
		
		POLÉVKA ZELENINOVÁ
		
		
		POLÉVKY
		
		
		POMAZÁNKY
		
		
		PŘEDKRMY
		
		
		PŘÍLOHY
		
		
			R
			
		RECEPTY
		
		
		RYBY
		
		
		RYBY CANDÁT
		
		
		RYBY FILÉ
		
		
		RYBY KAPR
		
		
		RYBY LOSOS EXOTICKÉ
		
		
		RYBY MAKRELA
		
		
		RYBY PSTRUH
		
		
		RYBY RŮZNÉ
		
		
		RYBY ŠTIKÁ
		
		
		RYBY TRESKA
		
		
		RYBY ÚHOŘ
		
		
		RÝŽE
		
		
			S
			
		SALÁTY
		
		
		SEKANÁ
		
		
		SÓJA
		
		
		SPECIALITY
		
		
		SPECIALITY DRŮBEŽ
		
		
		SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
		
		
		SPECIALITY RŮZNÉ
		
		
		SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		SPECIALITY VEPŘOVÉ
		
		
		SPECIALITY VNITŘNOSTI
		
		
		SPECIALITY ZELENINA
		
		
		SPECIALITY ZVĚŘINA
		
		
		STARÉ RECEPY
		
		
		SÝRY
		
		
			T
			
		TĚSTOVINY
		
		
			V
			
		VEPŘOVÉ RŮZNÉ
		
		
		VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
		
		
		VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
		
		
		VEPŘOVÉ ŽEBRO
		
		
		VNITŘNOSTI
		
		
			Z
			
		ZABIJAČKA  ASPIKY A HUSPENINY
		
		
		ZABIJAČKA DOMÁCÍ
		
		
		ZABIJAČKA GULÁŠ
		
		
		ZABIJAČKA MASO
		
		
		ZABIJAČKA OMÁČKA
		
		
		ZABIJAČKA PAŠTIKY
		
		
		ZABIJAČKA POLÉVKA
		
		
		ZABIJAČKA PŘÍLOHY
		
		
		ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
		
		
		ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
		
		
		ZABIJAČKA UZENÉ
		
		
		ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
		
		
		ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
		
		
		ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
		
		
		ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
		
		
		ZELENINA
		
		
		ZVĚŘINA