POSTUP PŘÍPRAVY: 500 g tuku, 2 vejce, 200 g ml. cukru – vyšleháme a vmícháme 600 g hl. mouky a 1 vanilkový cukr. Dáme do pytlíku a na plech s papírem stříkáme malé věnečky. Upečeme, slepujeme marmeládou a napůl máčíme do čokolády. ..
INGREDIENCE: 4 čokotatranky, čokoládový krém (Nejlépe Tesco), Nesolené arašídy, na namočení čokoládovou polevu. POSTUP PŘÍPRAVY: Tatranky nastrouháme (nejrychlejší je je hodit do mixeru), k tomu přidáme 6 lžic mírně roztopeného čokoládového krému a 50 g najemno nasekaných nesolených arašídů. Ze směsi tvoříme kuličky, které namáčíme v rozpuštěné čokoládě a nakonec je ještě obalíme v nasekaných arašídech. Pokud je směs hodně řídká (to záleží na druhu nugety) lze zahustit mletými piškoty. ..
INGREDIENCE: 350 g hladké mouky, 250 g másla, 120 g moučkového cukru, 2 žloutky, 1 sáček vanilinového cukru, vejce na potření, pikantní zavařenina na slepení (nejlépe rybízová), mouka na vál POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, másla, obou druhů cukru a žloutků vypracujeme vláčné těsto, které necháme odpočinout v chladu. Pak těsto vyválíme na pomoučeném válu na placku, formičkou z ní vykrojíme kolečka a přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení. Do poloviny koleček ještě vypíchneme menší formičkou ..
INGREDIENCE: 350g mouky, 260 g másla, 250 g ml. cukru, 120 g oříšku, 50 g kakaa, skořice, hřebiček, ml. cukr na obalování. POSTUP PŘÍPRAVY: Uděláme těsto a necháme asi na 2 h odpočinout. Plníme do formiček a pečeme. Po vyklopení obalujeme v ml. cukru. ..
INGREDIENCE: 2 bílky, 125 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 170 g kokosové moučky 1 jablko (nastrouhat). POSTUP PŘÍPRAVY: Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháme oba cukry a strouhaná jablka. Vmícháme kokosovou moučku. Lžičkou děláme na plech vyložený pečícím papírem malé hromádky a upečeme při 160 °C. ..
INGREDIENCE: Na dva věnce: 500 g hladké mouky, 90 g másla, 70 g cukru, 3 žloutky, 25 g droždí, 1dl vlažného mléka, 1dl smetany, 30 g jader vlašských ořechů, 30 g opraných rozinek, 1 sáček vanilkového cukru, půl lžičky soli, špetka tlučeného badyánu, 1 vejce na potření, 8 vlašských ořechů (zabalených do alobalu), mouka na vál, tuk na plech, moučkový cukr na posypání. Na ozdobu: 8 adventních svíček. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravujeme-li kynuté těsto, vždy dbáme na to, aby všechny suroviny měly pokojo ..
INGREDIENCE: 30 dkg pomletej točenej salámy, chlieb, mlieko, čierne korenie, majorán, soľ, 2 cibule, 4 vajcia, múka, strúhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Chlieb namočíme do mlieka, pridáme salámu, vajcia a koreniny. Vytvarujeme karbonátky, obalíme ich v trojobalu a vypražíme. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom. ..
INGREDIENCE: 500 g hovädzieho mäsa, 500 g bravčového stehna alebo pliecka, 500 g jahňacieho alebo teľacieho mäsa, 250 g údenej slaniny (údeného bravčového bôčika), 500 g cibule, 1 lyžičku mletého čierneho korenia, 1 lyžičku sladkej červenej papriky (môže byť časť štipľavej), 1 lyžičku mletých borievok, 1 lyžičku mletého zázvoru (ďumbieru), 2 lyžičky soli, 4 bobkové listy, 3 lyžice horčice, 1,5 dl oleja, 0,5 l červeného vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Olej vymiešame s horčicou, koreninami, soľou a na kú ..
INGREDIENCE: 1 balíček mrazeného lístkového cesta, vajíčko, strúhaný syr. POSTUP PŘÍPRAVY: Lístkové cesto rozvaľkáme. Vykrajujeme tyčinky, ktoré natrieme vajíčkom, posypeme syrom (prípadne rascou alebo drvenou sušenou bazalkou) a v rozohriatej rúre upečieme. ..
INGREDIENCE: 2 kuřecí prsa nakrájená na plátky a rozklepaná, syrové brambory nakrájené na tenčí kolečka, 2 zakysané smetany, prolisovaný česnek, grilovací koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Do zapékací misky nebo pekáčku vrstvíme kuřecí maso, které potřeme směsí zakysané smetany, česneku a grilovacího koření, opět maso a smetana. Až nahoru naklademe hustě brambory nakrájené na kolečka, posolíme a zalijeme zbytkem smetany. Zapékáme v troubě cca 40 minut. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA