Recepty na xkuchtik.cz

DRŮBEŽ HUSA | ANGLICKÁ HUSA

POSTUP PŘÍPRAVY: Srdce, žaludek a játra z husy rozsekáme, přidáme 3 žemle namočené v mléce a dobře vymačkáme a vše umeleme ve strojku. V míse utřeme do pěny 40g másla, přidáme 40g strouhanky, do toho rozklepneme 1 vejce, dáme polovinu malé cibulky najemno nařezané, trochu majoránky a tymiánu, muškátového oříšku a šalvěje, smísíme s umletou směsí, osolíme a dobře promícháme. Vložíme do břišní dutiny husy, kterou po naplnění zašijeme nebo zašpejlíme. Upečeme husu do zlatova. ..

RYBY KAPR | KAPR SMAŽENÝ ALA ČÍNA

INGREDIENCE: 6 porcí kapra, 2 vejce, hladká mouka, škrob, sůl, 1 dl sójové omáčky, olej na smažení, 1 pórek, cukr, citrónová šťáva, 6 feferonek, šálek vývaru z masoxu, sklenka dezertního vína, vegeta. POSTUP PŘÍPRAVY: Z poloviny sójové omáčky, vajec, studené vody, hladké mouky a škrobu si připravíme hustší těstíčko, ve kterém porce osoleného, staženého a vykostěného kapra máčíme a v horkém oleji usmažíme a necháme okapat. Na malém množství oleje osmahneme pórek nakrájený na plátky, přidáme cuk ..

RYBY KAPR | KAPR NA MODRO III

INGREDIENCE: 1,5 kg kapra, sůl, 1/8 l octa, 1/2 celeru, 1 menší petržel, 1 mrkev, 100g cibule, 10 zrnek pepře, 4 zrnka nového koření, 1/2 bobkového listu, 150g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Do osolené vody dáme na kolečka pokrájenou zeleninu, celé koření a vaříme 20 minut. Rybu dáme na pekáček kůží nahoru a opatrně poléváme vařícím octem. Potom přidáme zeleninu. Vývar lijeme ze strany, abychom neporušili barvu kůže. Přikryjeme a vaříme asi 10 minut. Rybu vyndáme, ozdobíme zelenou petrželí a citrónem ..

RYBY KAPR | KAPR S PARMAZÁNEM PO MAĎARSKU

INGREDIENCE: 1000 - 1500g kapra, 50-100g žampiónů, strouhaný parmazán, máslo, kmín, sůl, petrželová nať. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchaného a očištěného kapra rozpůlíme, každou půlku několikrát nakrojíme. Osolené porce dáme na máslem vymazanou pánev, přidáme na lístky nakrájené žampióny, posypeme kmínem a nastrouhaným parmazánem, poklademe kousky másla a upečeme. Posypeme petrželovou natí a podáváme s bramborem. ..

RYBY KAPR | PEČENÝ KAPR SE SLANINOU

INGREDIENCE: 1/2 kapra, 12 silnějších plátků anglické slaniny, sůl, citrónová šťáva, drcený kmín, grilovací kořeni, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybu nakrájíme na širší porce, osolíme, pokapeme citrónem a necháme krátce odležet. Pak do rybí kůže uděláme několik zářezů, do nichž vložíme dílky slaniny. Rybu rozložíme do olejem vymaštěného pekáče, posypeme trochou kmínu a grilovacího koření, pokapeme olejem a dáme do rozehřáté trouby. Lehce osmahneme, mírně podlijeme horkou vodou a pečeme asi půl hodin ..

RYBY KAPR | TŘEBOŇSKÝ KAPR

INGREDIENCE: 1 asi kilový kapr 1 celer 1 mrkev 1 petržel 1 velká cibule 10 zrnek pepře 10 zrnek nového koření 3 hřebíčky 3 bobkové listy 10 velkých sušených švestek 1 l piva 1 l vody 1/4 l octa cukr povidla perník na strouhání hrst rozinek hrst mandlí 1 lžička citronové kůry trocha zázvoru a tymiánu několik vlašských ořechů, POSTUP PŘÍPRAVY: Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na kolečka. Přidáme pepř, nové koření, hřebíček, bobkový list, zázvor,tymián, vlašské ořechy a švestky. Vše zalij ..

RYBY KAPR | VÁNOČNÍ KAPR RUSIA

INGREDIENCE: 4 porce ryby, 150g žampiónů (nebo jiných hub), 1 dl bílého vína, 1 lžíce hladké mouky, 40g másla, sůl, mletý pepř, vývar. POSTUP PŘÍPRAVY: Z ruské kuchyně - Porce ryby vložíme do kastrolu, proložíme je žampióny (houbami) pokrájenými na plátky, osolíme, opepříme, zalijeme vínem a trochou vývaru tak, aby byly potopeny do dvou třetin a dusíme pod pokličkou, až změknou (15-20 minut). Měkké ryby a žampióny (houby) z kastrolu opatrně vyjmeme, do šťávy přidáme mouku rozetřenou s polovino ..

STARÉ RECEPY | VLAŠSKÝ SALÁT (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: Na nudličky se nakrájí po 150 g studeného dušeného nebo pečeného telecího a vepřového masa z kýty, menší vepřový uzený jazyk, 150 šunky, 50 g lososa, 3 vykostěné sardinky. Na kostečky dále se nakrájí asi 300 g vařených olejnatých brambor, kyselá oloupaná okurka, větší kyselé jablko, 2 na tvrdo vařené vejce. Vše dá do větší mísy, přidá asi 60 g bílých vařených fazolek, něco sekaných kaparů, strouhané nebo jemně sekané cibulky, sůl a bílý pepř. Vše se promíchá s některou majonézou ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | KOKOSOVÉ KULIČKY IV

INGREDIENCE: 100 g másla, 100 g ovesných vloček, 50 g kokosu, 75 g moučkového cukru, lískové oříšky, 1 lžíce vanilkového cukru, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce studené vody. POSTUP PŘÍPRAVY: V misce nejprve smícháme všechny přísady na jednolitou hmotu. Ze vzniklého těsta uděláme kuličky, přičemž do každé vložíme lískový oříšek, poté balíme v kokosu. Hotové kuličky pak okamžitě klademe na pergamenový papír. Kuličky necháme chvíli odležet, jsou pak chutnější. Uchováme-li je v uzavřené dóze, zůstanou dlou ..

RYBY KAPR | KAPR PO POLSKU

INGREDIENCE: Kapr (2 kg), svazek polévkové zeleniny, 150 ml červeného vína, 50 g hrozinek a spařených a oloupaných mandlí, 2 lžičky cukru, šťáva z citronu, 2 listy bobkové, 4 hřebíčky, po 6 zrn nového koření a pepře, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra očistíme, omyjeme a osušíme, pokapeme citronem, osolíme a odstavíme do chladna na 45 mnut. Zeleninu zalijeme 1 litrem vody a přidáme koření. Vaříme na mírném ohni cca 30 minut. Vývar vychladíme a přecedíme. Rybu zalijeme vývarem a na mírném ohni vaříme ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz