Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | DOMÁCÍ TLAČENKA IV

INGREDIENCE: 2 prasečí nožičky, 1 zadní vepřové koleno, 1 vepřové srdce, případně nějaké odřezky masa, sůl, pepř mletý i celý, nové koření, bobkový list, majoránka, česnek, kmín mletý nebo drcený, obal na tlačenku. POSTUP PŘÍPRAVY: V tlakovém hrnci uvaříme maso doměkka spolu s celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a solí. Pak vykostíme a nakrájíme na kostičky. Vývar použijeme na polévku. K nakrájenému masu přimícháme rozmačkaný česnek, kmín, majoránku, pepř a rozdrcené nové koření. Koře ..

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | DOMÁCÍ TLAČENKA IV

INGREDIENCE: 2 prasečí nožičky, 1 zadní vepřové koleno, 1 vepřové srdce, případně nějaké odřezky masa, sůl, pepř mletý i celý, nové koření, bobkový list, majoránka, česnek, kmín mletý nebo drcený, obal na tlačenku. POSTUP PŘÍPRAVY: V tlakovém hrnci uvaříme maso doměkka spolu s celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a solí. Pak vykostíme a nakrájíme na kostičky. Vývar použijeme na polévku. K nakrájenému masu přimícháme rozmačkaný česnek, kmín, majoránku, pepř a rozdrcené nové koření. Koře ..

VEPŘOVÉ PLECKO | MORAVSKÝ VRABEC IV

INGREDIENCE: 300 g vepřového plecka, 300 g vepřového bůčku, 3 velké cibule, 6 stroužků česneku, sůl, kmín, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté a osušené maso nakrájíme na větší kostky a vložíme do olejem vytřeného pekáče. Osolíme a pokmínujeme. Přisypeme na tenké plátečky pokrájený česnek a na nakrájenou cibuli. Promícháme. Trošku podlijeme vodou, přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 210°C. Po dvaceti minutách odkryjeme a za občasného zamíchání upečeme do změknutí a zhnědnutí masa. Podle potřeby ..

SEKANÁ | HOLANDSKÉ ŘÍZKY III

INGREDIENCE: 500 g mletého masa, 1 dl mléka, 1 vejce, 200 g tvrdého sýra, sůl, koření na mleté maso, sušená zelená petrželka, strouhanka, tuk na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso osolíme a okořeníme podle chuti a důkladně promícháme s mlékem. Necháme hodinu uležet. Pak vmícháme vejce, strouhaný sýr, petrželku a promícháme. Z hmoty tvarujeme placičky a obalujeme ve strouhance. V rozpáleném tuku osmažíme z obou stran. Podáváme s bramborovou kaší a čerstvou nebo sterilovanou zeleninou.   ..

POMAZÁNKY | CELEROVÁ POMAZÁNKA SE SALÁMEM

INGREDIENCE: 100 g majolky, 120 g celeru, 100 g salámu Vysočina, 50 g tvrdého sýra, 2 sterilované okurky, 1 malé jablko, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Do majolky nastrouháme celer, promícháme, přidáme na nudličky nakrájený salám, nastrouhaný sýr, nakrájené okurky a jablka. Osolíme, opepříme a vše promícháme. Mažeme na bílé pečivo. ..

MOUČNÍKY SLANÉ | BAVORÁCI

INGREDIENCE: 500 g hladké mouky, 1 lžíce mletého cukru, 40 g kvasnic, sůl, 1-2 žloutky, asi 1/2 l mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Z mléka, cukru a kvasnic udělat kvásek. Do mísy dát mouku, sůl, žloutky a kvásek. Zadělat těsto. (Do těsta je možno přidat trošku rumu, aby při smažení nenabíralo moc tuku). Po vykynutí odkrajovat lžící (máčenou v mouce) kopečky. Z této dávky je jich asi 24ks). Nechat na pomoučeném vále ještě znovu naběhnout. Potom mírně roztáhnout v ruce a smažit v tuku (Ceres). Hodit do t ..

MOUČNÍKY | VĚRTNÍKY

INGREDIENCE: TĚSTO-1/4 l vody, špetka soli, 140g 100%tuku, 150g hladké mouky, 5 vajec. POSTUP PŘÍPRAVY: Vodu s tukem a solí svaříme, potom přidáme mouku a mícháme, dokud se nevytvoří hladká hmota. Odstavíme, až je hmota vlažná, přidáme celá vejce a vymícháme těsto. Stříkáme na plech kolečka a upečeme. Prořízneme napůl, plníme světlým a tmavým krémem a poléváme čokoládovou polevou Tmavý krém: 250ml šlehačky (30-35%tuku), 150g krystalového cukru. Cukr roztopíme za stálého míchání na mírném ohni ..

NÁPOJE KOKTEJLY | RUSKÝ PUNČ

INGREDIENCE: 1 l silného ruského čaje, 1/4 l vodky, 150 g cukru, 100 g medu, 3 citrony, 1 pomeranč. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvaříme čaj a v horkém rozpustíme cukr a med. Pak přidáme šťávu z citronů a pomeranče a necháme zchladnout, ale ne vymrazit. Nakonec dolijeme vodku, promícháme a podáváme v punčových sklenicích. ..

NÁPOJE KOKTEJLY | DĚTSKÝ PUNČ

INGREDIENCE: 250 ml bezinkové nebo rybízové šťávy, 250 ml jablečné šťávy (moštu), 3 celé hřebíčky, 1 tyčinka skořice, kousek citronové kůry (chemicky neošetřené), 25 g mandlí, 4 lžíce rozinek. POSTUP PŘÍPRAVY: Do kastrolu nalijeme šťávu a přidáme skořici a citronovou kůru. Do dalšího kastrolu dáme mandle a přelijeme je vroucí vodou. Necháme je chvíli v horké vodě a pak přilijeme studenou vodou. Nyní můžeme mandle snadno oloupat. Jakmile se šťáva začne vařit, okamžitě ji odstavíme. Teď necháme ..

NÁPOJE LIKÉRY | SILVESTROVSKÝ VAJEČNÝ KOŇAK II

INGREDIENCE: 8 žloutků, 100 g cukru, 1 slazené kondenzované mléko, 1 neslazené kondenzované mléko, 1 vanilkový cukr, 750 ml rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny přísady rozmixujeme v mixeru a plníme do lahví. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz