INGREDIENCE: 100 ml mlieka, 350 g polohrubej múky, 1 konzerva sardiniek, 150 g nastrúhaného ementálu, 2 natvrdo uvarené vajcia, 300 g paradajok, 10 olív (sardel), 1 zeleninová paprika, 20 g droždia, olej, tuk na vymastenie formy, oregano, mleté čierne korenie, soľ. POSTUP PRIPRAVY: Z múky, droždia, soli a mlieka vymiesime hladké cesto, z ktorého sformujeme bochníky a necháme kysnúť na teplom mieste 2 až 3 hodiny. Potom cesto opäť vymiesime, rozvaľkáme na šírku formy, vložíme do vymastenej form ..
INGREDIENCE: 1 lžíce kečupu, 1 lžíce hladké mouky, 2 vejce. POSTUP PŘÍPRVY: Vymícháme hladké těstíčko. Plátky tvrdého sýra namočíme nejprve jednou stranou v těstíčku, protáhneme strouhankou a stejným způsobem obalíme i druhou stranu. Smažíme v rozpáleném tuku, podáváme s bramborovou kaší nebo hranolky. ..
INGREDIENCE: 4 porce zmrazeného rybího filé, 4 stroužky česneku, l cibule, 8 plátků slaniny, l chlebová kůrka, l jablko, 50 g slaniny, olej, hladká mouka, pepř, mletý zázvor, vývar, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybí filé osolíme, poprášíme hladkou moukou, okořeníme zázvorem, poklademe plátky česneku, kolečky cibule a plátky slaniny. Vložíme je na rozpálený olej v pánvi a na rozškvařené kostičky slaniny a opečeme. Neobracíme, podlijeme vývarem, do něj vložíme chlebovou kůrku a plátky jablk a pokrm v t ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, 100 g anglické slaniny, sůl, kmín, pažitka. POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté oloupané brambory nakrájíme na kolečka. V utěrce je osušíme a pečeme v ohnivzdorné míse, jejíž dno jsme pokryli plátky anglické slaniny. Každou vrstvu brambor solíme a kmínujeme. Upečeme v dobře vyhřáté troubě a povrch posypeme usekanou pažitkou. ..
INGREDIENCE: 1 až 2 kg roštěnce i s kostí, 4 lžíce sádla, 1 lžíce mouky, sůl, pepř, 1 cibule, větší špetka papriky, 1 lžíce worcesterské omáčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnec se silnější vrstvou loje očistíme, lůj mírně nakrojíme na čtverečky, ale zásadně ho neodstraňujeme, zabraňuje vysoušení masa při pečení. Maso i s lojem osolíme, opepříme a čtverečky loje posypeme troškou mouky. Cibuli rozkrojíme na po]oviny, vložíme je na pekáč, na půlky cibule položíme maso a necháme ho asi hodinu odpočinout ..
INGREDIENCE: 250 g mouky, 500 g banánů, šťáva a kůra z 1/2 citrónu, l lžíce rumu, 5 vajec, 125 g másla, 150 g cukru, špetka soli, 75 g strouhaného Kokosu, l balíček prášku do pečiva, 100 g čokoládové polevy, máslo na vymazání koláčové formy. POSTUP PŘÍPRAVY: Koláčovou formu vymažeme máslem. Banány oloupeme a rozmačkáme vidličkou. Smícháme s citrónovou šťávou a rumem. Oddělíme žloutky od bílků a bílky našleháme dotuha. Máslo s cukrem a špetkou soli našleháme do pěny a postupně zašleháváme žlout ..
INGREDIENCE: Řízky z krůtích prsou (nebo jakékoliv jiné maso vhodné na řízky), tvrdý uzený sýr, šunka nebo šunkový salám, sůl, mletý pepř, hořčice, vejce, hladká mouka, strouhanka, tuk na smažení. POSTUP PÍPRAVY: Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí, na ni položíme plátek sýra, znovu potřeme hořčicí a přiložíme plátek šunky nebo salámu. Celé obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Smažíme z obou stran na rozpáleném tuku. Podáváme s bramborami ..
INGREDIENCE: 400 g tučnějšího vepřového masa, 50 g jater, mletý pepř, 2 stroužky česneku, 2 žemle, mléko, 1 vejce, sádlo do pekáčku, kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso umeleme spolu s játry, přidáme pepř a česnek utřený se solí. Žemli namočenou v mléce a vymačkanou přidáme spolu s vejcem a propracujeme. Navlhčenýma rukama tvoříme koule velikosti slepičího vejce a rovnáme do pekáčku vymazaného sádlem. Povrch koule pokmínujeme, podlijeme a upečeme dočervena. Podáváme s bramborovou kaší a dušenou zeleni ..
INGREDIENCE: 500 g vepřových jater, 2 cibule, 4 - 5 stroužků česneku, 4 dl vody, 3 lžíce sojové omáčky, 6 lžic kečupu, 1 lžička kari koření, 1 lžička sladké mleté papriky, majoránka, sůl, trochu oleje, 1 lžička solamylu. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme játra a prudce opečeme. Pak zasypeme paprikou a kari, rozmícháme a podlijeme vodou. Dusíme doměkka. V trošce vody rozmícháme solamyl, vlijeme k játrům, přidáme majoránku a kečup, promíc ..
INGREDIENCE: Voda, poloh. mouka, sůl, muškátový květ, vejce, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Do misky nalijeme vodu, přisypeme mouku, osolíme, přidáme muškát, vejce a vše promícháme. Na oleji upečeme tenké palačinky po obou stranách, vychladlé krájíme na tenké nudličky. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA