Recepty na xkuchtik.cz

GULÁŠ HOVĚZÍ | MEXICKÝ GULÁŠ

POSTUP PŘÍPRAVY: Hovädzie mäso (500 g) necháme opražiť na gulášovom základe (tuk, 200 g pokrájanej cibule, mletá červená paprika), potom podlejeme vodou a za občasného premiešania varíme do zmäknutia mäsa. Medzitým si pripravíme 150 g predtým uvarenej veľkej, najlepšie tmavej fazule, 100 g šunky pokrájanej na menšie kocky, 150 g na malé štvorčeky pokrájanej zelenej, červenej a žltej papriky a 1 dl červeného vína. Všetko pridáme k uvarenému mäsu, necháme chvíľu povariť a dochutíme feferónkami ale ..

SEKANÁ | MRKVOVÉ KARBANÁTKY

INGREDIENCE: 750 g mrkve, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 vejce, pepř, sůl, trocha majoránky, špetka drceného kmínu, strouhanka na dodělání, olej na vymaštění pekáče. POSTUP PŘÍPRAVY: Mrkev nastrouháme a dáme jí do kastrolu s trochou vody. Pod pokličkou ji podusíme do měkka. Poté z ní slijeme přebytečnou vodu a necháme ji vychladnout. Cibuli pokrájíme na drobno, česnek prolisujeme. Vejce rozšleháme, přidáme cibuli a česnek a promícháme s uvařenou mrkví. Tuto směs osolíme, opepříme a přidáme km ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÝ TRHANEC

INGREDIENCE: 800 g brambor, 4 vejce, 4 lžíce kysaného mléka, 4 lžíce oleje, špetka kari, 1 hlávka salátu, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory necháme povařit doměkka, nakrájíme je na plátky a poprášíme kari kořením. Žloutky smícháme s kysaným mlékem, osolíme, opepříme a směs přilijeme k plátkům brambor. Zlehčíme sněhem z ušlehaných bílku a promícháme. Potom hmotu rozdělíme na 4 díly a po jednom pečeme na pánvi na rozpáleném oleji. Dvěma vidličkami trháme na kousky, které ještě asi 4 ..

TĚSTOVINY | BOLOŇSKÉ NUDLE

INGREDIENCE: 350 g širokých nudlí, 200 g mletého masa, 50 g slaniny, 1 mrkev, půl menšího celeru, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 20 g sušených hub, pepř, 1 lžíce kečupu, 2 lžíce šlehačky, 40 g másla, strouhaný sýr. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu rozkrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nastrouhanou mrkev a celer, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a osmahneme. Přidáme maso a za stálého míchání opečeme. Houby uvaříme doměkka, scedíme a nakrájíme nadrobno. Přidáme k masové směsi, podlij ..

OMÁČKY | KOPROVÁ OMÁČKA II

INGREDIENCE: 100 g másla, 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, 3/4 l vývaru z bujónové kostky nebo z masa, svazek kopru nebo 1/2 skleničky kopru sterilovaného v octě, kelímek zakysané smetany, šálek mléka, l lžíce mouky, l lžička cukru, sul, ocet. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo rozehřejeme v kastrole, vsypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným bujónem, rozšleháme a přivedeme k varu. Stále mícháme. Když omáčka zhoustne, přidáme silnější stonky kopru svázané nití. Jemné části kopru nakrájíme ..

MOUČNÍKY SLANÉ | ŠVÝCARSKÝ SÝROVÝ KOLÁČ

INGREDIENCE: 50 g anglické slaniny, l malá cibule, 200 g pórku, 200 g cukety, l dl smetany na šlehání, 200 g eidamu, l lžíce polohrubé mouky, pepř, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl, 200 g lístkového těsta. POSTUP PŘÍPRAVY: Na pánvi necháme zesklovatět anglickou slaninu přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, pórek a cuketu a krátce osmahneme. Potom ochutíme Kořením, přidáme polohrubou mouku a krátce podusíme. Necháme zchladnout a vmícháme strouhaný eidam a smetanu. Vše dobře promícháme. Do dort ..

BRAMBORY | LAHŮDKOVÁ BRAMBOROVÁ KAŠE (SUPEROVÁ)

INGREDIENCE: 2,5 kg brambor, sýr žervé, sůl, pepř, trocha cary koření (nebo jiné koření kdo jak má rád), máslo, sladká smetana. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme a uvaříme do měkka. Poté scedíme a přendáme do suchého hrnce. Postavíme na sporák na nejmenší stupeň a rozšťoucháme je (nemixujeme, byla by z toho gumová kejda), aby unikala pára z brambor, to děláme tak 3 minuty a sporák vypneme, přidáme žervé a pořád šťoucháme, přidáme máslo, sůl cary, pepř, smetanu a hněteme dále do hladka. Vymažem ..

VEPŘOVÉ KÝTA | ŘÍZKY V TĚSTÍČKU

POSTUP PŘÍPRAVY: 4 vepřové řízky (nebo kuřecí), 2 celá vejce, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička worcesteru, 1 lžička maggi, 1 lžička hořčice, 2 lžíce solamylu a 2 stroužky česneku. Do těstíčka maso naložíme na 24 hod a poté smažíme na rozpáleném tuku. ..

BRAMBORY | PEČENÉ BRAMBORY V TROUBĚ (SUPEROVÉ)

INGREDIENCE: Menší kulaté brambory, sůl (nejlépe mořskou), olivový olej, ml. černý pepř, rozmarýn (nebo jiné bylinky co máte rádi). POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory ve slupce řádně očistíme a vaříme v osolené vodě tak dlouho, až jdou lehce napíchnout na vidličku. Scedíme je a přendáme je na plech postříkaný olejem. Mačkadlem na brambory každý brambor rozmáčkneme (asi do poloviny aby se otevřeli, ne úplně rozmáčknout!!), nemáte-li mačkadlo, stáčí rozmáčknout dnem od sklenice. Každý rozmáčklý brambor p ..

TĚSTOVINY | ŠPAGETY S GULÁŠOM

INGREDIENCE: 400 g špaget, 4 lyžice masla, 1 pohár nakladanej cibulky, 4 párky, 1 strúčik cestku, 425 g sterilizovaných rajčín, 125 ml vývaru z Hovädzí bujón, 2 lyžice rajčinového pretlaku, 1/2 snítky řeřichy, soľ, korenie. POSTUP PŘÍPRAVY: Špagety uvaríme podľa návodu v slanej vode. Scedené ich znova prehrejeme na 2 lyžiciach masla. Dáme odkvapať nakladanú cibuľku. Párky nakrájame na plátky. Cesnak prelisujeme. Na zostávajúcom rozohriatom masle opečieme párky, cibuľku a cesnak. Roztlačíme ste ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz