Recepty na xkuchtik.cz

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | ŠPANĚLSKÉ PTÁČKY IV

INGREDIENCE: 500 g hovězího masa, špek, 3 cibule, 4 vajíčka, 300 g gothajského salámu, kyselé okurky, plnotučná hořčice, hladká mouka, masox, pepř, trochu soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Na pokrájeném osmahnutém špeku si zesklovatíme pokrájenou cibulku, přidáme hovězí masíčko a kostku masoxu. Až se nám masíčko zatáhne, zalijeme vodou a dusíme. Já připravuji veškeré maso na omáčku v papiňáku, takže bylo za 1 hodinu měkké. Přidáme vodu a další pokrájené ingredience, plnotučnou hořčici a omáčku dohustíme ..

DRŮBEŽ KUŘE | BULHARSKÉ KUŘE II

INGREDIENCE: 1 větší kuře, koření na kuře nebo grilovací koření, 2 lžíce másla a 4 lžíce oleje, 5 velkých cibulí, l lžička mleté papriky, 1/2 lžičky koření čubrica (můžeme vynechat), šálek drůbežího bujónu z kostky, 8 rajčat, l kg brambor. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné kuře rozdělíme na několik porcí, posypeme kořením na kuře nebo grilovacím kořením a na rozehřátém másle s olejem smažíme po obou stranách. Pak mírně podlijeme a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, do vypeku vhodíme nadrobno nakrájené ..

OMÁČKY | PIKANTNÍ MAJONÉZOVÁ OMÁČKA

INGREDIENCE: 120 g majonézy, 60 g smetany, nasekaný kopr, 2 lžíce nadrobno pokrájených žampionů, l lžíce strouhaného celeru, pepř, sůl, cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Majonézu nastavíme smetanou a do základu vmícháme strouhaný celer, nasekané sterilované žampiony, omáčku ochutíme koprem a opepříme. Promícháme, podle chuti přisladíme a osolíme. ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | ROŠTĚNKY S HOŘČIČNOU KŮRKOU

INGREDIENCE: 6 lžic kremžské hořčice, 2 lžíce mletých mandlí, 4 lžíce přepuštěného másla, špetka cayenského pepře, 4 roštěnky, sůl, pepř, 2 lžičky másla. POSTUP PŘÍPRAVY: V misce smícháme hořčici s mletými mandlemi a okořeníme cayenskym pepřem. Roštěnky lehce naklepeme a na okrajích několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo. Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a roštěnky na něm zprudka opečeme 1-3 minuty po každé straně, osolíme a opepříme. Poté plátky masa přendáme do pekáčku ..

STARÉ RECEPY | BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Mohou se dělat z vychladlých vařených brambor nebo z čerstvě vařených teplých. Studené brambory, obyčejně od předešlého dne, je dobře již večer postrouhat, nechat načechrané vyvětrat a druhého dne použít na knedlíky. Čerstvě vařené brambory se horké oloupají a rozmačkají na vále válečkem nebo umelou masovým strojkem. Na 1 kg brambor postrouhaných na vále dají se do důlku 2 vejce, 4 lžíce krupičky, sůl a tolik mouky, kolik je třeba na tuhé těsto. Po zamíchání vajec nožem vypra ..

STARÉ RECEPY | KROUPOVÁ POLÉVKA (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Na přebrané a omyté kroupy se dá lžíce másla a chvilku se podusí, pak podlejí naběračkou vody, osolí a buď v troubě, nebo na kraji plotny se zvolna pod pokličkou dovaří. 2. Drobné krupky (perlové) se v několikeré vodě operou, pro osobu počítá se asi ½ lžíce, zalejí se vlažnou vodou a nechají pod pokličkou na kraji plotny zvolna vařit. Mezitím se uvaří polévka z kostí se zeleninou, když jsou kroupy měkké dají se do procezené polévky, zasmaží světlou jíškou a vaří zvolna j ..

POMAZÁNKY | CELEROVÁ POMAZÁNKA NA CHLEBÍČKY

INGREDIENCE: 1 větší syrový celer, 1 menší mrkev, 150 g točeného salámu, sůl, pepř, zakysaná smetana, majolka. POSTUP PŘÍPRAVY: Celer oloupeme, nastrouháme najemno spolu s mrkví. Salám se nastrouhá na hrubém struhadle. Zamíchá se, osolí, opepří, přidá se zakysaná smetana a majolka. Tak půl na půl. Kdo nechce majolku může dát jen smetanu nebo trochu jogurtu. Dá se vychladit a maže se na veky. ..

MOUČNÍKY KYNUTÉ | KYNUTÉ BUCHTY (Od Amálky)

INGREDIENCE: 1/2 kg hladké mouky, 1/2 Hery, 10 dkg cukru moučka, 1 žloutek, 25 g kvasnic, rovnou lžičku soli, citronová kůra, 1/2 vanilkového cukru, cca 1/4 l mléka. Tvarohová nádivka: Tvaroh, cukr, vanilkový cukr, citronová kůra, trocha rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku dáme na vál, uprostřed uděláme ďůlek - do něj rozdrobíme droždí, vlažné mléko a dáme trošku cukru. Necháme vzejít kvásek. Přidáme rozpuštěné máslo a zbytek mléka. Vypracujeme pečlivě hladké těsto (dokud nedělá bubliny). Pak z těsta ..

BRAMBORY | VAŘENÉ BRAMBORY PO ITALSKU

INGREDIENCE: 1 kg vařených brambor, 1 cibule, 80 g oleje, 4 rajčata, 3 lžíce strouhaného sýra, 50 g anglické slaniny, pepř, sul, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na silnější hranolky. K rozškvařené anglické slanině, pokrájené na nudličky, přilijeme olej, přidáme kolečka cibule, oloupaná spařená rajčata nakrájíme na kolečka a směs společně osmahneme. Pak vložíme připravené brambory, opepříme, osolíme a krátce prohřejeme. Porce na talířích sypeme strouh ..

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘECÍ ZNOJEMSKÁ I

INGREDIENCE: 250 g kuřecích prsou, 50 g salámu vysočiny, 2 kyselé okurky, 1 cibule, 2 natvrdo uvařená vejce, půlka kostky masoxu, 1 větší lžíce hořčice, sůl, pepř, olej, mouka hladká. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nadrobno nakrájíme, osmahneme na oleji, přidáme na kousky nakrájená kuřecí prsa, necháme chvíli restovat, přidáme na kostky nakrájený salám, okurky, vmícháme hořčici, osolíme, opepříme, zalijeme cca 3 dl vody, přidáme masox, až se rozpustí, přidáme na kostky nakrájená vejce, zahustíme ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz