Recepty na xkuchtik.cz

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘE NA VÍNĚ PO FRANCOUZSKÉM ZPŮSOBU

INGREDIENCE: 1 kuře (asi 1 kg), sůl, pepř, 50 g másla, 0,4 dl koňaku, 100 g prorostlé slaniny, 150 g cibule, 175 g žampionů, l svazek petrželky, 1/8 l kuřecího vývaru, 2 stroužky česneku, 1/4 l suchého červeného vína (pokud možno burgundského), 2 bobkové listy. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře důkladně omyjeme, zbavíme tuku, osušíme a rozčtvrtíme. Jednotlivé části ze všech stran osolíme a opepříme. Dostatečně velkou pánev rozpálíme na sporáku a necháme na ní rozpustit část másla. Čtvrtky kuřete zprudka o ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | KROCANÍ PRSA DUŠENÁ SE ZELENINOU

INGREDIENCE: 180 g syrového masa z krocaních prsou, Glutasol, sůl, bílý mletý pepř, 60 g karotky, 20 g cibule, 40g celeru, 40 g zelených paprikových lusků, 1,5 dl vývaru z krocana, 40 g ananasu z kompotu, 40 g čínského zelí (možno použít také hlávkový salát nebo čekankové puky), 40g oleje, cibulová nať, lískové oříšky. OMÁČKA NA PŘELITÍ: 1 dl vývaru z krocana, 2 cl ananasové šťávy (možno použít šťávu z kompotu), 1 cl octa, 10 g kukuřičného škrobu (možno použít i rýžový nebo pšeničný škrob), 2 cl ..

ZVĚŘINA SRNČÍ | PLACIČKY ZE SRNČÍ ZVĚŘINY

INGREDIENCE: 1/2kg srnčí zvěřiny, 1/2kg vepřového masa, 4 žemle, 1 cibule, 2 vejce, 1/2 sardele, 10dkg másla, citrónová kůra, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou a odblaněnou zvěřinu rozemeleme se stejným množstvím vepřového masa. Přidáme namočené a vytlačené žemle, nastrouhanou cibuli, vejce, podle možností sardel nebo sardelovou pastu utřenou s máslem, trochu citrónové kůry, pepř a sůl. Vše promícháme a tvoříme tenké placičky asi jako dlaň velké, které ryc ..

MOUČNÍKY KYNUTÉ | TRDELNIK

INGREDIENCE: 260 g polohrubé mouky, 110 ml mléka, 15 g čerstvého droždí, 3 lžičky cukru, 1 vejce, 30 g másla. Posypka: 2 lžičky krystalového cukru, 2 lžičky krupicového cukru, 1 lžička skořice, 2 lžičky cukru vanilkového, můžou být plátky mandlí nebo sekané ořechy. POSTUP PŘÍPRAVY: Droždí rozdrobíme s cukrem, až bude tekuté. Do misky dáme všechny ingredience na těsto a zaděláme. Když je spojené, přeložíme na vál a vypracujeme hladké těsto. Na začátku se bude lepit, ale po několika minutách se ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | BRATISLAVSKÝ KOLÁČ

INGREDIENCE: 5 vajec, 200 g cukru krystal, 2 vanilkové cukr, 1 dl oleje, 2 dl vody, 250 g polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, 500 mléka, 1 vanilkový pudink, 3 zakysané smetany, 3 lžíce cukru moučky, 1 prášek do pečiva, 1 skořicový cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce, vanilkový i krystal cukr vyšleháme, přidáme olej, vodu, mouku a práškem do pečiva a zpracujeme v těsto, které rozdělíme na dvě části. První část nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Do druhé části těsta přidáme kakao, rozmícháme a vlijeme ..

KNEDLÍKY HOUSKOVÉ | ROHLÍKOVÉ KNEDLÍKY 2

INGREDIENCE: 7 včerejších rohlíků, 3 syrová vejce, 200 ml mléka, 6 lžic polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 1 malá mrkev, 1 menší cibule, lžička soli, lžíce soli, lžíce zelené petrželky, lžíce oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Ve větší míse smícháme 3 celá vejce s mlékem a osolíme lžičkou soli. Do mísy přidáme 7 ks na menší kostičky nakrájených rohlíků, nastrouhanou mrkev, nakrájenou zelenou petrželku a na oleji zpěněnou, drobně nakrájenou cibulkou. Nyní všechno lehce promícháme a necháme 10 min ..

VEPŘOVÉ BŮČEK | VEPŘOVÁ PEČENĚ NA PIVĚ

INGREDIENCE: 1 kg vepřové pečeně nebo krkovičky, ale oblíbený je také bůček, 2 lžíce sádla, lžíce hl. mouky, 1 cibule, 4 stroužky česneku, lžička kmínu, 1/8 l světlého piva 12°. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupaný česnek nakrájíme na kolečka a rozetřeme jej nožem se solí. Omyté a osušené maso potřeme ze všech stran směsí česneku a soli, pokmínujeme a vložíme vrchní stranou do pekáče, to znamená, že je položíme naznak na kůži. Teď maso trochu podlijeme, podle velikosti pekáče, asi 8 lžícemi vody, přidáme ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | ŠPANĚLSKÉ PTÁČKY V

INGREDIENCE: 500 g zadního hovězího masa, 100 g uzeného špeku, 2 cibule, 50 g oleje, 3 kyselé okurky, 2 vejce uvařená natvrdo, 2 lžíce hl. mouky, 2 lžíce másla, lžíce hořčice,1/4 lžičky pepře, lžíce soli, 1/8 l zakysané smetany, 1 dl horké hovězího vývaru, 2 dl studeného vývaru nebo vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na 2 cm vysoké plátky, které z obou stran naklepeme paličkou a osolíme. Z vnitřní strany jen zlehka opepříme a potřeme hořčicí. Protože na každý plátek přijdou dva hranolky špe ..

KRÁLÍK | SVÍČKOVÁ Z KRÁLÍKA II

INGREDIENCE: Králík, nakládaná zelenina na svíčkovou, hl. mouka, šlehačka 33%, bobkový list, nové koření, kuličkový pepř, cibule, máslo. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravené maso si nejdříve naložíme do pekáče den předem. Na maso nalijeme zeleninu i s nálevem, přidáme koření. Přikryjeme a dáme do lednice. Druhý den vezmeme hrnek, dáme do něj máslo a na něm osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidáme kousky masa a opečeme z obou stran, nakonec nalijeme zeleninu a přidáme ještě studenou vodu a nech ..

POMAZÁNKY | POMAZÁNKA Z PIVNÍHO SÝRA

INGREDIENCE: Pivní sýr, máslo, hořčice, cibulka, pivo, sladká paprika mleta. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozmačkáme vidličkou sýr, přidáme jemně nakrájenou cibulku, přilijeme nepatrně piva, přidáme hořčici a lehce zasypeme mletou paprikou. Vše promícháme a podáváme s čerstvým chlebem. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz