Recepty na xkuchtik.cz

POLÉVKA RŮZNÁ | ŠOŠOOVICOVÉ POLIEVKA SO SLANINOU

INGREDIENCE: 100 g šošovice, 80 g slaniny, 1 cibuľu ,2 lyžice oleja, 20 g hladkej múky, 1 papriku, 2 strúčiky cestku, soľ, mleté čierne korenie, majorán, bobkový list. POSTUP PŘÍPRAVY: V miske necháme v studenej vode odstáť šošovicu. V hrnci zohrejeme olej, opražíme cibuľu s múkou doružova, pridáme slaninu, cesnak, papriku, opražíme a zalejeme vodou. Osolíme, okoreníme, vložíme bobkový list, prisypeme majorán, vmiešame šošovicu a domäkka uvaríme. ..

BRAMBORY | KUŘECÍ SMĚS V BRAMBORÁKU

INGREDIENCE: 300 g kuřecího masa, ½ lžičky kari, ½ lžičky grilovacího koření, 1 lžička sojové omáčky, 1 sklenice leča, 2 stroužky česneku, 1 lžíce Kečupu, cibule, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme si těsto na bramboráčky, jak ho máme rádi a upečeme je. Zároveň si připravíme náplň – maso orestujeme na oleji, přidáme koření, lečo, česnek, kečup a cibuli nakrájenou na kousky. Vše prohřejeme. Nakonec dáme směs na bramborák a ten přehneme na polovic. ..

SALÁTY | ŠVAJČIARSKY ŠALÁT

INGREDIENCE: 150 g tvrdého syra, 150 g šunky, 150 g sterilizovanej kapie, 150 g sladkokyslých uhoriek, 50 g cibule, 100 g bieleho jogurtu, 50 g majonézy, 1 lyžica vinného octu (citrónovej šťavy), soľ, biele korenie. POSTUP PŘÍPRAVY: Syr, šunku, kapiu a uhorky nakrájame na pásiky, pridáme na tenké pol- kolieska nakrájanú cibuľu, biely jogurt, majonézu, ocot alebo citrónovú šťavu, soľ, biele korenie, všetko zľahka premiešame a vychladíme. Šalát ozdobíme kouskem petržlenovej vňate. ..

VEPŘOVÉ PLECKO | ŽÍVÁNSKÁ PEČENĚ II

INGREDIENCE: 750 g bravčového mäsa – najlepšie z pliecka, 500 g oravskej slaniny,1 kg zemiakov, 4 cibule,soľ,mletá rasca,mleté čierne korenie,mletá červená paprika,100 ml oleja. POSTUP PŘÍPRAVY: Umyté mäso nakrájame na menšie plátky a poklepeme. Očistenú cibuľu a zemiaky nakrájame na kolieska. Oravskú slaninu pokrájame na plátky. Alobal potrieme olejom, poukladáme naň kolieska cibule a zemiakov, posolíme a okoreníme. Kolmo na zemiaky tesne k sebe striedavo prikladáme posolené a okorenené mäso, ..

VEPŘOVÉ ŽEBRO | VEPŘOVÁ ŽEBÍRKA S CIBULKOU (Na Grilu)

INGREDIENCE: 1,5 kg vepřových žeber, sůl, 1 svazek mladých cibulek, 1 mrkev, 1 petržel, 1/2 celeru, 6 lžic oleje, 50 g cukru krupice, 1 bobkový list, 10 zrnek nového koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kořenovou zeleninu a nať cibule nakrájíme, dáme do kastrolu, zalijeme olejem, posypeme cukrem a promačkáme. Nasekaná vepřová žebra omyjeme, osušíme a přidáme k zelenině. Cibulky očistíme, podélně rozkrojíme a přidáme k masu. Zeleninou pokryjeme maso, nádobu přikryjeme a necháme den v chladu odlež ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | MAĎARSKÝ TOKÁŇ

INGREDIENCE: 600 g vepřového masa (kýta, ramínko), 2 cibule, 5 stroužků česneku, 1 červená feferonka, sůl, 4 lžíce oleje (sádla), 3 lžíce hladké mouky, 1 gulášová kostka, 1 lžička sladké mleté papriky, 2 dl světlého piva, 1 zelená paprika (silnostěnná). POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na hranolky. Cibuli si oloupeme a nakrájíme, v kastrolu rozpálíme olej (nebo sádlo) a nakrájené maso na něm po všech stranách rychle osmahneme. Maso poprášíme moukou a necháme asi pů ..

MOUČNÍKY SLANÉ | KOLÁČ Z OLOMOUCKÝCH SYREČKŮ

INGREDIENCE: 250 g polohrubé mouky, jedno balení (125 g) olomouckých syrečků, 300 g bílého jogurtu, 1 vejce, 100 g anglické (oravské) slaniny, 1/2 prášku do pečiva, kmín, sůl, oregano. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku, kypřící prášek, jogurt a vajíčko dáme do mísy a vypracujeme těsto. Koláčovou formu (o průměru cca 26 cm) vymažeme olejem a vložíme do ní vypracované těsto. Navlhčenou rukou ho rovnoměrně rozprostřeme po celé ploše. Tvarůžky a slaninu nakrájíme na drobné kostičky, promícháme a navrstvíme n ..

STARÉ RECEPY | BRABOROVÉ TYČINKY (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: I. 200 g másla nebo umělého tuku, 200 g vychladlých strouhaných bramborů, 200 g krupičkové mouky, 1 vejce a trochu soli se vypracuje na vále, vyválí tence a vroubkovaným kolečkem se nakrájejí tyčinky, potřou se vejcem a sypou kmínem a solí. Vejce možno vynechat, jsou stejně dobré jen z omastku, mouky a bramborů. Rychle se pekou do růžova. II. 60 g másla, 100 g polohrubé mouky, 100 g vařených brambor, 2 bílky, na špici nože soli a cukru se vypracuje v těsto. Vyválí se, kolečkem s ..

MOUČNÍKY KYNUTÉ | DORT DELLE ROSE

INGREDIENCE: Těsto: 350 g polohrubé mouky, 50 g práškového cukru, 10 g másla, 25 g droždí, 3 žloutky, sklenka mléka. Krém: 3 žloutky, 3 lžíce práškového cukru, 2 lžíce hrubé mouky, 200 ml mléka, nastrouhaná kůra z citronu. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mísy vložíme 4 lžíce vlažného mléka, v kterém rozpustíme droždí a máslo, dále přidáme 50 g mouky a zaděláme kvásek, přikryjeme a necháme na ½ hodiny v teple odpočinout. Poté vsypeme 250 g mouky, cukr a žloutky. Dodáme vlažného mléka a vypracujeme hla ..

BRAMBORY | BRAMBOROVO RÝŽOVÉ KOULE SE SÝREM

INGREDIENCE: 1,5 kg brambor, 500 g rýže, 8 stroužků česneku, ½ snítky zelené petrželky (může být i sušená), 4 vejce, mozarella nebo žlutý tvrdý sýr, strouhanka, sůl, pepř, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory a rýži uvaříme v osolené vodě (pozor nerozvařit!) a necháme vychladnout. Rozmačkané brambory spojíme s rýží, petrželovou natí, rozmačkaným česnekem solí a pepřem. Dobře promícháme. Sýr nakrájíme na kostky. Následně tvoříme koule, do kterých vkládáme po kostce sýra a uzavřeme. K ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz