Recepty na xkuchtik.cz

NÁPOJE LIKÉRY | DOMÁCÍ GRIOTKA

INGREDIENCE: 1 kg tmavých třešní, 1 kg dobře vyzrálých višní, 1/2 l brandy nebo vodky, 2 dl vody, 250 g cukru, několik kapek griotkového aroma (není nutné). POSTUP PŘÍPRAVY: Ovoce opláchneme, necháme okapat a vypeckujeme. Vsypeme do sklenice od okurek, přidáme několik jadérek vyloupaných pecek, zalijeme alkoholem, dobře zavřeme víčkem nebo mikrotenem a gumičkou a necháme 6 týdnů stát na teplém a slunném místě v kuchyni. Pak vlijeme cukrový sirup uvařený z vody a cukru, promícháme vařečkou a ne ..

LUŠTĚNINY | BÍLÉ FAZOLE S UZENÝM MASEM

INGREDIENCE: 300 g fazolí, 400 g uzeného masa, 40 g rostlinného tuku, 20 g hladké mouky, pepř, mletá paprika, bobkový list, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Den předem namočené fazole uvaříme do poloměkka. Uzené maso vykostíme, přidáme k fazolím zároveň s bobkovým listem, solí, pepřem, mletou paprikou a jíškou, připravenou z tuku a mouky. Dovaříme doměkka a podle chuti přisolíme. Podáváme s chlebem. ..

POMAZÁNKY | POMAZÁNKA S HERMELÍNEM

INGREDIENCE: 200 g sýra Hermelín, 2 jablka, vlašské ořechy, 20 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Sýr utřeme s nastrouhanými jablky a máslem a mažeme na plátky bílé veky. Zdobíme nasekanými ořechy. ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY | NAKLÁDANÉ RYBY NA KYSELO

INGREDIENCE: 1/2 kila kapřích ocasů nebo plotice, tloušť, parma, cejn apod., rostlinný olej, pepř. Nálev: 1/3 l octa, 2/3 l vody, kořenová zelenina (1/2 celeru, 2 větší mrkve, 1 větší petržel), 2 lžičky soli, 2 cibule, 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 5 kuliček celého pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: Dokonale očištěné ryby naporcujeme (kapří ocasy 1 porci ještě rozkrojíme podélně na dvě půlky, jiné ryby bez hlavy rozpůlíme podélně podle páteře a nakrájíme z nich menší porce).Ryby osušíme, mírn ..

SALÁTY | FAZUĽOVÝ ŠALÁT S KLOBÁSOU

INGREDIENCE: 300 g varenej fazule, 125 g surových, 50 g klobásy, 50 g anglickej slaniny, 50 g kyslých uhoriek, 25 g cibule, 25 g kečupu, horčice, ocot, soľ, čierne korenie mleté. POSTUP PŘÍPRAVY: Dopredu namočenú fazuľu uvaríme vo vode, scedíme a necháme vychladnúť, môžu byť aj sterilizované fazule. Nakrájanú klobásu a anglickú slaninu orestujeme na panvici. Uhorky nakrájame na pásiky, cibuľu nadrobno. Všetky suroviny premiešame s kečupom, horčicou, octom, čiernym korením a soľou. ..

BRAMBORY | ČESNEKOVÉ KULIČKY

INGREDIENCE: 5 väčších zemiakov, 1 vajce, 30 dkg mletého mäsa, 5 strúčikov cesnaku, 10 dkg hrubej múky, soľ, korenie, strúhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Mäso pomelieme. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame, zasypeme troškou múky a necháme odstáť. Potom zlejeme vodu. Primiešame múku, vajcia, zomleté mäso, roztlačený cesnak, čierne korenie, soľ a dobre premiešame. Z masy formujeme malé guľky, ktoré vyvárame v slanej vody a podávame ako závarku do polievky alebo obalíme v strúhanke a vypražíme. Prilepšíme opraže ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | NÁMOŘNICKÉ KOTLETY

INGREDIENCE: 600 g vepřových kotlet bez kostí, 2 cibule, 8 stroužků česneku, 3 sterilované okurky, 1 menší plechovka sterilovaných žampionů, 50 ml olivového oleje, 5 lžic rajského protlaku, 1 šlehačka - lze nahradit kysanou smetanou, jíška, worcesterová omáčka, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso, orestujeme, přidáme na kostičky pokrájený česnek i okurky a zalijeme dle potřeby vodou. Dusíme 10 až 15 minut do změknutí. Pak přidáme rajský protlak, ste ..

KNEDLÍKY HOUSKOVÉ | NĚMECKÉ HOUSKOVÉ KNEDLÍKY

INGREDIENCE: 10 housek, ½ l vlažného mléka, 30 g másla, 2 cibulky, petržel, 4 vejce, 1/2 lžíce soli, troška muškátového oříšku. POSTUP PŘÍPRAVY: Housky nakrájíme na kostičky a zalijeme vlažným mlékem. Pak přidáme směs: 30 g másla a 2 cibulky zpěníme a necháme vychladnout, pak přidáme nasekanou petrželku a 4 vejce, sůl a trochu muškátového oříšku. Těsto promícháme a tvarujeme koule, které pomalinku vaříme v osolené vodě 15 min. ..

RYBY PSTRUH | PSTRUH NA GRILU

INGREDIENCE: 4 pstruzi, 4 stroužky česneku, 4 snítky rozmarýnu, olivový olej, mořská sůl, vločky chilii papriky, 4 plátky anglické slaniny, půl citronu. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané pstruhy dobře omyjeme a osušíme. Břišní dutinu pokapeme štávou z citronu, posolíme a opepříme vločkami chilii, zapíchneme snítku rozmarýnu, vložíme plátek slaniny a rozpůlený stroužek česneku. Povrch pstruhů posolíme a potřeme olivovým olejem a necháme chvilku odležet. Grilujeme venku na otevřeném grilu, nebo doma na ..

SALÁTY | RYBACÍ ŠALÁT S MAJOLKOU

INGREDIENCE: 3 konzervy rýb v paradajkovej omáčke. 3 vajcia. 1 pohár majonézy. 20 dkg jemnej salámy, 5 sterilizovaných uhoriek, 1 konzerva hrášku, 1 konzerva kukuřice, 1 ČL horčice, 1 dcl sladkej smotany, 1 ČL cukru, soľ, mleté čierne korenie. POSTUP PŘÍPRAVY: Vajcia uvaríme natvrdo. Ryby aj s paradajkovou omáčkou v mise roztlačíme vidličkou. Pridáme nadrobno nakrájané vajcia, uhorky a salámu. Pridáme majonézu, smotanu, horčicu a hrášok s kukuricou. Nakoniec dochutíme cukrom, soľou a korením. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz