Recepty na xkuchtik.cz

ZVĚŘINA ZAJÍC | ZAJÍC NA DIVOKO

INGREDIENCE: 1 zaječí předek, 140g másla, 1 cibule, 10 zrn pepře, 3 zrna nového koření, 2 bobkové listy, 1 lžíce mouky, 2 lžíce octa, 3 kostky cukru, 1 l hovězí polévky, sůl POSTUP PŘÍPRAVY: Předek očištěného zajíce rozkrájíme na kusy a podusíme se 70g másla, s velkou, na kolečka rozkrájenou cibuli, pepřem, novým kořením a bobkovým listem: Jakmile máslo zpění, přidáme trochu polévky nebo vody a za podlévání dusíme. Ze 70g másla a mouky si připravíme tmavší máslovou jíšku, kterou povaříme ve šťá ..

SEKANÁ | SEKANÁ PEČENĚ NA SMETANĚ.

INGREDIENCE: 500 g mletého masa, 80 g strouhanky, 1 dl mléka, 1 cibule, 1 vejce, sůl, mlety pepř, 100 g celeru, 100 g petržele, 150 g mrkve, 250 ml smetany ke šlehaní. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso smícháme se strouhankou navlhčenou mlékem, nesekanou cibulí, vejcem, ochutíme solí a pepřem. Je-li třeba, přidáme ještě strouhanku a z hmoty vytvarujeme šišku. Na sádle a zesklovatělé slanině osmahneme kořenovou zeleninu, vložíme sekanou a ze všech stran opečeme. Vše zalijeme vodou a dáme péct do trou ..

ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE | ZMRAZENÉ MALINY.

INGREDIENCE: l kg malin, 3 lžíce cukru POSTUP PŘÍPRAVY: Maliny přebereme. Pokud je třeba, opláchneme je, a máme-li podezření, že maliny obsahují červy, namočíme je do vlažné mírně osolené vody. Červíci po chvíli vyplavou. Pak maliny znovu opláchneme čistou vodou, necháme okapat, nejlépe na utěrce, lehce je prosladíme, rozložíme na plech a dáme do mrazničky zmrazit. Zmrazené maliny nasypeme do krabiček a uzavřeme víčky nebo do mikrotenových sáčku, které uzavřeme gumičkou nebo zavážeme. Uložíme d ..

ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE | SUŠENÉ MERUŇKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Sušené meruňky jsou specialitou Turecka nebo různých arabských zemí. Můžeme si je připravit i u nás. Velmi zralé, až přezrálé meruňky omyjeme hadříkem, rozpůlíme je a vypeckujeme. Řeznou stranou nahoru narovnáme na lísky nebo do sušárny. Sušíme buď na prudkém slunci asi 5 dní a potom je dosušíme v teplé místnosti ve stínu, nebo v elektrické sušárně asi 6 hodin při teplotě 40 °C a poté zvýšíme teplotu na 70-75 °C a dosušíme podle potřeby. ..

BRAMBORY | VÍKENDOVÉ RACLETTE SE ZELENINOVÝM SALÁTE

INGREDIENCE: 1 kg brambor vařených ve slupce, 800 g sýra blaťácké zlato, sladká mletá paprika, pepř, sůl. Postup přípravy: Vařené oloupané brambory osolíme a mírně posypeme paprikou. Potom na ně oškrabujeme na malé pánvičce roztavený sýr, podle chuti opepříme a podáváme se zeleninovým salátem. ..

TĚSTOVINY | Těstoviny po provensálsku

INGREDIENCE:300 g širokých nudlí, špetka soli, bazalka, 3 stroužky česneku, špetka pepře, šálek sýra parmezán, olivový olej POSTUP PŘÍPRAVY:Nudle vsypeme do vařící osolené vody a za občasného míchání uvaříme. Potom je scedíme a necháme okapat. Oloupaný česnek prolisujeme a v rozehřátém másle necháme osmahnout. Ochucený olej promícháme s nudlemi. Těstoviny rozložíme na talíře, posypeme nadrobno pokrájenou bazalkou, pepřem a parmezánem. Pokrm podáváme se zeleninovým salátem ..

SEKANÁ | UTOPENCI Z RYBÍCH KARBANÁTKŮ

INGREDIENCE: 2 kg rybího masa - filety, pangas apod., 2 velké cibule, 4 větší česnekové stroužky, 2 housky namočené v mléku, 6 vajec, koření na ryby, sušená petržel, kmín, pepř, sůl, majoránka, špek, strouhanka, 1 Deko uvařené dle návodu, cca 8-9 zavařovacích sklenic, olej, další 2 cibule nakrájené na plátky. POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové rybí maso pomeleme ve strojku, dále pomeleme syrovou cibuli, česnek a nakonec vymačkané housky. Do hmoty přidáme celé vejce, koření tak nějak od oka, jen se soli p ..

SEKANÁ | SEKANÁ V ZELENINĚ

INGREDIENCE: 250 g mletého masa, 400 květáku, 300 g mrkve, 1 cibule, 2 vejce, 200 g bílého jogurtu, 50 g dietního salámu, strouhaný muškátový oříšek, 1 lžička sekaného libečku, vývar, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Růžičky opraného květáku a kolečka očištěné mrkve uvaříme v osolené vodě a necháme okapat. Mezitím jemně pokrájíme cibuli, přidáme k ní mleté maso a umletý dietní salám, směs okořeníme strouhaným muškátovým oříškem, opepříme, osolíme a spojíme vajíčky Ochutíme sekaným libečkem. Do vyma ..

SEKANÁ | MASOVÉ KOULE SE ZELÍM

INGREDIENCE: 600 g mletého masa (vepřové a hovězí), koření na mletá masa, pepř, sůl, 100 g vařené rýže, sáček kyselého zelí, 2 cibule, kečup. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso promícháme s rýží, kořením, pepřem a solí. Tvoříme menší koule. Do pekáče rozprostřeme polovinu kysaného zelí, na něj navrstvíme koule a na ně zbylé zelí. Tuto směs posypeme pokrájenou cibulí a zalijeme kečupem. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca 50 minut. Příloha: chléb nebo pečivo. ..

SEKANÁ | JIHOČESKÁ SEKANÁ.

INGREDIENCE: 500g mletého masa, sůl, pepř, česnek, 1 cibule, 1 lžičky drceného kmínu, 2 housky a šálek mléka, 1 vejce, 1 lžíce hladké mouky, 250 g vepřové kýty, 100 g šunky, I00 g žampiónů, 1 lžíce másla, 2 vejce, strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso ochutíme solí, pepřem, kmínem, nastrouhaným česnekem, přidáme v mléce rozmočené housky, vejce, hladkou mouku a směs dobře promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Pak na mikrotenovém sáčku rozválíme na obdélníkový plát, pokryjeme tenkými ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz