Recepty na xkuchtik.cz

GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ | SRNČÍ GULÁŠ NA ZPŮSOB CSÁNGÓ.

INGREDIENCE: 700g srnčího plecka, 4 lžíce sádla, 2-3 cibule, 3 lžičky mleté sladké papriky, trochu kmínu,4-5 stroužků česneku, sůl, 250g kysaného zelí, 3-4 zelené papriky, 100g rýže, 3 dl kysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Zvěřinu nakrájíme na větší kousky. Na sádle zpěníme cibuli nakrájenou na plátky, přidáme mletou sladkou papriku, kmín, česnek utřený se solí, zvěřinu a vše osmažíme. Zvěřinu dusíme při občasném podlévání vodou a podléváme jen tolik, aby se nepřipálila. Když je maso napůl duše ..

GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ | JELENÍ GULÁŠ

INGREDIENCE: 500g jelení zvěřiny, 1 cibule, 1 lžíce sl. papriky, špetka kmínu, polévka, 1 lžíce mouky, špetku majoránky, 1 stroužek česneku, 100g slaniny, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Na slanině osmažíme dozlatova krájenou cibulku, přidáme k ni papriku, trochu kmínu a navrch vložíme na kostky nakrájenou a lehce osolenou zvěřinu od žeber, plecka a krku. Když zvěřinu trochu opečeme, podlijeme ji polévkou a dusíme ji pod pokličkou doměkka. Šťávu necháme dosti vysmahnout, pak ji zaprášíme moukou, přidáme ..

GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ | SRNČÍ MINUTKOVÝ GULÁŠ

INGREDIENCE: 500g srnčí kýty, 4 lžíce oleje, sůl, mletá sladká paprika, mletý pepř, 2 lžíce másla, 2 cibule, 60g žampiónu, 2 lžíce rajčatového protlaku, 8 lžic vývaru z kostí nebo vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněnou srnčí kýtu nakrájíme přes vlákna na hranolky, pokapeme lžící oleje a necháme v chladničce dva dny nakřehnout. Před přípravou ji osolíme, okořeníme a prudce osmahneme na rozehřátém oleji a másle. Pak přidáme na nudličky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené žampióny, osmažíme, vmích ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | BÍLKOVÝ CHLEBÍČEK

INGREDIENCE: Množství na l bílek: 10 g másla, 30 g pískového cukru, 30 g hrubé mouky, jemně nakrájené kandované ovoce, rozinky, ořechy nebo kokos, na vymazaní formy (srnčí hřbet): máslo, jemná strouhanka nebo hrubá mouka. Na naplnění formy srnčí hřbet je třeba 6 bílků. Množství lze přizpůsobit velikosti formy. POSTUP PŘÍPRAVY: Z bílků ušleháme tuhý sníh, zvolna postupně všleháme cukr, ochlazené rozpuštěné máslo, mouku a nakonec některou z přísad. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a zvolna ..

ZABIJAČKA PAŠTIKY | DOMÁCÍ PAŠTIKA IV

INGREDIENCE: 500 g hovězího masa, 500 g vepřového plecka, 500 g bůčku, 500 g drůbežích stehen, 250 g drůbežích jater, 1 velká mrkev, 1 petržel, 1 malý celer, 2 cibule, 2 bobkové listy, několik zrn nového koření, lžička majoránky, lžička nastrouhaného muškátového oříšku, 2 housky, 3 vejce, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Na lehce rozehřátém tuku smažíme posekané cibule, přidáme očištěné játra a spolu smažíme asi 2-3 minuty. Toto odstavíme do vystydnutí. Všechny druhy masa pokrájíme na kousky a dusí ..

ZABIJAČKA PAŠTIKY | DOMÁCÍ PAŠTIKA IV

INGREDIENCE: 500 g hovězího masa, 500 g vepřového plecka, 500 g bůčku, 500 g drůbežích stehen, 250 g drůbežích jater, 1 velká mrkev, 1 petržel, 1 malý celer, 2 cibule, 2 bobkové listy, několik zrn nového koření, lžička majoránky, lžička nastrouhaného muškátového oříšku, 2 housky, 3 vejce, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Na lehce rozehřátém tuku smažíme posekané cibule, přidáme očištěné játra a spolu smažíme asi 2-3 minuty. Toto odstavíme do vystydnutí. Všechny druhy masa pokrájíme na kousky a dusí ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | PRAVÁ SVÍČKOVÁ (OD JÁRINKY)

INGREDIENCE: Hovězí maso (zadní, falešná svíčková, pravá svíčková nebo roštěnec), sůl, olej, mrkev, celer, petržel, cibule, koření (tymián, bobkový list, nové koření, pepř, zázvor), masox, šlehačka, zakysaná smetana, mléko, hladká mouka, citron, plnotučná hořčice, vegeta, cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso celé posolíme a zprudka opečeme ze všech stran. Přidáme nakrájenou cibuli a na kolečka a kostičky nakrájenou zeleninu. Vše po chvíli podlijeme vodou, přidáme koření a masox. Dáme péct v hlub ..

MOUČNÍKY SLANÉ | LOTRINSKÝ KOLÁČ.

INGREDIENCE: Na těsto: 150 g másla, 200 g polohrubé mouky, 1/2 lžičky soli, 3-4 lžíce vodyNa náplň: 250 g tvrdého sýra, 200 g šunky, 4 vejce, 200 g kysané smetany, sůl, černý pepř, sladká mletá paprika, l svazek petrželky, máslo na vymazání formy POSTUP PŘÍPRAVY: Koláčovou formu vymažeme máslem. Máslo necháme rozpustit. Ostatní přísady do těsta přidáme k máslu a dobře prohněteme. Těsto rozložíme do formy tak, aby se utvořil menší okraj, a dáme do chladna odležet. Nastrouháme sýr a šunku nakrájí ..

KRÁLÍK | králík v ďábelském kotlíku

Ingredience: 1 celý králík a menší kousek bůčku Na nálev potřebujeme: 4 vajíčka celá, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce worčestru, 1 lžíce magi, feferonku nebo špetku pálivé papriky, 5-10 stroužků prolisovaného česneku, 1 lžíce solamylu, 1/2 lžičky majoránky, 1/2 lžičky cukru, sůl dle potřeby. Postup přípravy:na nálev promícháme vidličkou. Králíka naporcujeme a osolíme a vložíme alespoň přes noc do připraveného nálevu. Maso a nálev opět řádně promícháme. Druhý den vložíme maso i s nálevem do sádl ..

RYBY KAPR | Kapr na sardeli

POSTUP PŘÍPRAVY:Porce kapra osušit potřít z obou stran sardelovou pastou a obalit v hladké mouce (mouku nechat zaschnout)Kapří porce opečeme na oleji do zlatova a dáme do tepla.Do výpeku přidáme polevkovou lžíci másla a asi 10-15 min. na hrubo nasekaných ořechů (orechy nesmí zhořknout)Porce kapra posypeme restovanými ořechy zdobíme petrželkou a plátky citrónu.Přiloha vařené brambory. Dobrou chut.recept od : J. Horak ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz