Recepty na xkuchtik.cz

DRŮBEŽ DROBY | JÁTRA SE SLANINOU NA TYMIÁNU

INGREDIENCE: 450 g malých brambor, 350 g drůbežích jater, 300 g másla, 80 g slaniny, 400 g konzervovaných rajčat, 1 nasekaná cibule, 1 utřený stroužek česneku, 1 nahrubo nasekané jablko, 1 lžička papriky, 1 lžíce worcesteru, 3 lžíce petrželky, tymián, sůl, pepř, olivový olej.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme, rozpůlíme a opečeme na oleji. Játra po obou stranách okořeníme pepřem a paprikou a na másle opečeme. Vyndáme a uložíme na teplé místo. Na pánev přidáme olej a dozlatova opečeme cibuli, slan ..

DRŮBEŽ SLEPICE | Zadělávaná slepice s hráškem

INGREDIENCE: 1 slepice,sůl,celkem 50g másla,50g hl.mouky,1/2 litru slepičího vývaru,1/4 litru smetany,Muškátový oříšek,100 g sterilovaného hrášku,2 lžíce oleje,1 lžíce oleje,1 menší cibule.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou a omytou slepici rozpůlíme a uvaříme v osolené vodě.Drobně nakrájenou cibuli osmáhneme na oleji,uvařenou slepici vykostíme,nakrájíme na kousky a krátce na osmažené cibuli opečeme.Z moukya z části másla si připravíme světlou jíšku,kterou rozředíme vývarem a nalijeme na maso.Přidáme ok ..

SPECIALITY RŮZNÉ | DOMÁCÍ UTOPENCI

INGREDIENCE: 1 balíček Deka (přípravek k nakládání okurek a zeleniny), porcelánový či kameninový hrnec o obsahu něco přes 2 litry (případně skleněná třílitrová láhev), 1,5 l vody, 0,5 l octa, 400-500 g cibule, asi 20 špekáčků, 8 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, 1 lžíce moučkového cukru a 1/2 feferonky. POSTUP PŘÍPRAVY: Svaříme vodu s octem, vsypeme celý (nikdy nedělit na několik nálevů!) obsah 100 g balíčku Deka, povaříme asi 4 minuty a necháme chladnout. Špekáčky oloupeme, ro ..

DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA | KVĚTINY VE VÁZE

Vydrží déle vložíme-li do vody trochu soli a kousek cukru. ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | ČALAMÁDA

INGREDIENCE: l kg zelených rajčat, l kg cibule, 500 g mrkve, l menší květák, 10 červených paprik, l menší hlávka bílého zelí, l malá hlávka červeného zelí, l kg okurek nebo oloupaných a semeníků zbavených cuket, 2 lžíce soli. Nálev: připravený podle návodu na sáčku Deko, 1/2 l oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechnu zeleninu dobře omyjeme, vadné části vykrájíme a rajčata nakrájíme na osminky, cibuli nasekáme najemno, mrkev nahrubo nastrouháme, květák rozebereme na růžičky a košťály nastrouháme, papr ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | DÝNĚ PO ČÍNSKU

INGREDIENCE: 2 kg žluté dýně, 4 lžíce oleje, 1/2 kg cibule, l palička česneku, l lžička mletého zázvoru nebo hlízka čerstvého, 5 rajčat, 1/2 dl sójové omáčky, podle chuti čili. POSTUP PŘÍPRAVY: Dýni oloupeme, vykrojíme semeníky a pevnou dužinu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme ji na oleji. Vhodíme dýni, spařená a sloupnutá rajčata pokrájená na kousky, oloupaný a podrcený česnek, mletý zázvor nebo oloupaný a nastrouhaný čerstvý zázvor, přidáme sójovou omáčku ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | DÝŇOVÉ ČATNÍ PO INDICKU

INGREDIENCE: 2 kg dýně, 1/2 kg dobře vyzrálých rajčat, 4 cibule, 2 lžíce rozinek, malá palička česneku, 2 lžíce soli, 500 g cukru, l hlízka čerstvého zázvoru (nebo lžička mletého), po lžičce pepře a utlučeného nového koření, 1/2 dl 8% octa. POSTUP PŘÍPRAVY: Dýni oloupeme, vykrojíme semeníky i měkkou část dužiny a pevnou dužinu nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, sloupneme slupku a pokrájíme je na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno, česnek oloupeme a prolisujeme nebo nastrouh ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | ČESNEK V OCTOVÉM NÁLEVU

INGREDIENCE: česnek, l kapie. Nálev: l l vody, 1,5 dl 8% octa, 2 lžíce soli, 2 lžíce cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Česnek oloupeme, stroužky naskládáme do skleniček, proložíme je proužky papriky, zalijeme horkým nálevem, který jsme připravili svařením vody, octa, soli a cukru. Uzavřeme víčky a sterilujeme 15 minut při 85 °C. ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | KYSANÉ ZELÍ PO ČESKU

INGREDIENCE: 10 kg podzimního, dobře vyzrálého hlávkového zelí, 500 g cibule, sáček kmínu, několik menších jablíček, 1-2 lžíce cukru, 200 g soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí nakrouháme na jemné nudličky, košťály můžeme také velmi jemně nakrouhat, v zelí jsou jako jemné lupínky. Nakrouhané zelí prosolíme, okmínujeme a promícháme s jemně nakrájenou cibulí a s plátky jablk. Ochucené zelí pěchujeme do soudků nebo keramických nádob, které předem vyložíme zelnými listy, vinnými listy nebo listy z višní. Pě ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | DÝŇOVÉ ČATNÍ S CITRÓNEM

INGREDIENCE: l malá oranžová dýně (asi 2 kg), 2 omyté citróny, 1 hlízka čerstvého zázvoru, 200 g rozinek, 1/2 l vinného octa z bílého vína, 300 g cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Dýni oloupeme, vykrojíme semeníky a měkkou dužinu. Tuhou dužinu nakrájíme na kousky a vhodíme do kastrole. Přidáme citrón nakrájený na plátky a zbavený semínek, oloupaný a nastrouhaný zázvor (pokud nemáme čerstvý, použijeme lžičku sušeného), přidáme spařené rozinky, podlijeme octem, přidáme trochu vody a dusíme za častého p ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz