INGREDIENCE: 1 kg brambor, sůl, 1 vejce, hrubá mouka, olej, borůvky, šlehačka. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce a necháme je odpočinout do příštího dne. Pak je oloupeme, nastrouháme najemno, přidáme špetku soli, vajíčko a tolik mouky, abychom utvořili vláčné, ne moc tuhé těsto. Z něho ukrajujeme kousky, uplácáme placičky a pečeme je v rozpáleném oleji. Nejlepší jsou s rozvařenými nebo kompotovanými borůvkami a se šlehačkou. ..
INGREDIENCE: 4 vařené brambory, 2 cibule, 100 g slaniny, 2 vejce, 100 g strouhaného sýra, rajčata a paprika na obložení. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme, oloupeme a necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme ji na velké pánvi na rozkrájené a rozškvařené slanině. Brambory nakrájíme na plátky, mírně je opečeme a zalijeme vejci, v nichž jsme rozmíchali nastrouhaný sýr. Pánev přikryjeme pokličkou a zapékáme, až se vejce srazí. Omeletu rozdělíme na 4 díly, obložíme plátky rajčat a ..
INGREDIENCE: 1,5 kg brambor, 3 lžíce hrubé mouky, 3 stroužky česneku, svazek petrželky, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka asi 1/2 cm silná. Vhodíme je do studené vody, propláchneme, abychom opláchli škrob, necháme okapat a vysušíme v utěrce. Smažíme asi na třikrát ve fritovacím hrnci nebo v rozpáleném oleji. Vždy před smažením část brambor posypeme moukou a promícháme. Smažíme při vysoké teplotě, avšak brambory musí v oleji plavat. Dozlatova osmažené bram ..
INGREDIENCE: 500 g uvařených nastrouhaných brambor, 2 vejce, 50 g krupice, 50 g nastrouhaného sýra, sůl, trochu majoránky, 1 lžičky mléka, několik kapek octa, 100-120 g hrubé mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené studené brambory ustrouháme, dáme na vál, posypeme moukou a krupicí, osolíme. Do kopečku uděláme důlek, rozklepneme do něho vejce, přidáme ocet a mléko. Na brambory nastrouháme sýr a přidáme špetku majoránky. Zpracujeme vláčné těsto, které rozdělíme na několik dílů. Vyválíme širší váleček, ..
INGREDIENCE: 500 g brambor, l velká cibule, 4 rajčata, 2 lžíce rajčatového protlaku, 250 g vařených fazolí (můžeme použít fazole konzervované v rajčatovém protlaku), 400 g mletého masa, 1 l vývaru z masoxu, sůl, pepř, paprika, tymián, bazalka, petrželová nať, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli drobně pokrájíme a osmahneme dorůžova na troše oleje. Přidáme mleté maso, okořeníme je, osolíme a opečeme. Pak přidáme oloupané, omyté a na kostky nakrájené brambory, podlijeme vývarem a dusíme asi 20 minut. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Menší brambory uvaříme ve slupce. Nakrájíme cibulku a osmažíme ji na tuku dozlatova, přidáme 2 lžičky sladké papriky a do tohoto základu vložíme oloupané a na plátky nakrájené brambory. Podle chuti osolíme, opepříme a orestujeme. Na talíři sypeme strouhaným sýrem. ..
INGREDIENCE: 400 g žampionů, 800 g brambor, 300 g měkkého salámu, 3 cibule, 150 g strouhaného sýra, petrželová nať, lžíce sádla, lžíce oleje, sůl, ml. pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Žampiony a salám nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno. V pekáči rozpustíme sádlo, přidáme cibuli a brambory. Smažíme do zlatova. Na pánvi rozehřejme olej, přidáme salám, žampiony, smažíme asi pět minut a vše přidáme k osmaženým bramborám. Okořeníme nase ..
INGREDIENCE: 700g brambor, 2 menší cibule, 250g těstovin, 3 lžíce kečupu, 1 lžička mleté červené papriky, 5 stroužků česneku, mořská sůl, 4 polévkové lžíce olivového oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné syrové brambory nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme červenou papriku a brambory a krátce osmahneme. Těstoviny uvařené v osolené vodě přidáme k bramborům, osolíme a podusíme. Do hotových brambor přidáme kučup a utřený česnek. ..
INGREDIENCE: 1,5 kg brambor, 100 ml oleje, 20 g hladké mouky, 125 ml mléka, l vejce natvrdo, 2 cibule, 200 g pečeného kuřecího masa, 300 g strouhaného sýra, petrželka, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, po vychladnutí je oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme vnitřky. Bramborovou hmotu rozmačkáme, osolíme, okořeníme a přidáme nadrobno pokrájené vejce. Z oleje, mouky a mléka uděláme bešamel a vmícháme do směsi. Přidáme osmaženou cibulku a nakrájené maso. Směsí plníme ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, 1 velká sklenice kysaného zelí (700 g) 3 dl mléka, 2 cibule, 3 lžíce oleje, 1 lžíce másla, l lžíce sádla, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí vyklopíme ze sklenice. Třetinu dáme stranou a zbývající zelí propláchneme vodou, aby nebylo tak kyselé. Na horkém oleji osmahneme jednu nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme zelí, přisolíme, přidáme lžičku kmínu a zalijeme vodou. Udusíme doměkka. Mezitím loupeme brambory, nakrájíme je na menší kousky, dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou, ..
			B
			
		BRAMBORY
		
		
			D
			
		DOBRÁ RADA
		
		
		DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
		
		
		DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
		
		
		DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
		
		
		DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
		
		
		DRŮBEŽ
		
		
		DRŮBEŽ DROBY
		
		
		DRŮBEŽ HUSA
		
		
		DRŮBEŽ KACHNA
		
		
		DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
		
		
		DRŮBEŽ KUŘE
		
		
		DRŮBEŽ SLEPICE
		
		
			G
			
		GULÁŠ
		
		
		GULÁŠ HOVĚZÍ
		
		
		GULÁŠ RŮZNÝ
		
		
		GULÁŠ SKOPOVÝ
		
		
		GULÁŠ VEPŘOVÝ
		
		
		GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
		
		
			H
			
		HOUBY
		
		
		HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
		
		
		HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
		
		
		HOVĚZÍ RŮZNÉ
		
		
		HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
		
		
		HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
		
		
			J
			
		JITRNICE JELITA A PREJT
		
		
			K
			
		KNEDLÍKY
		
		
		KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
		
		
		KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
		
		
		KNEDLÍKY KYNUTÉ
		
		
		KNEDLÍKY OVOCNÉ
		
		
		KNEDLÍKY RŮZNÉ
		
		
		KOŘENÍ
		
		
		KRÁLÍK
		
		
			L
			
		LÉČIVÉ ROSTLINY
		
		
		LUŠTĚNINY
		
		
			M
			
		MASO HOVĚZÍ
		
		
		MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		MASO TELECÍ
		
		
		MASO UZENÉ
		
		
		MASO VEPŘOVÉ
		
		
		MOUČNÍKY
		
		
		MOUČNÍKY DORTY
		
		
		MOUČNÍKY KYNUTÉ
		
		
		MOUČNÍKY SLANÉ
		
		
		MOUČNÍKY TŘENÉ
		
		
		MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
		
		
			N
			
		NÁPOJE
		
		
		NÁPOJE KOKTEJLY
		
		
		NÁPOJE LIKÉRY
		
		
		NÁPOJE POHÁRY
		
		
		NÁPOJE ŠŤÁVY
		
		
			O
			
		OD BABIČKY
		
		
		OMÁČKY
		
		
		OVOCE
		
		
			P
			
		POLÉVKA DRŮBEŽÍ
		
		
		POLÉVKA HOUBOVÁ
		
		
		POLÉVKA HOVĚZÍ
		
		
		POLÉVKA RŮZNÁ
		
		
		POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
		
		
		POLÉVKA ZELENINOVÁ
		
		
		POLÉVKY
		
		
		POMAZÁNKY
		
		
		PŘEDKRMY
		
		
		PŘÍLOHY
		
		
			R
			
		RECEPTY
		
		
		RYBY
		
		
		RYBY CANDÁT
		
		
		RYBY FILÉ
		
		
		RYBY KAPR
		
		
		RYBY LOSOS EXOTICKÉ
		
		
		RYBY MAKRELA
		
		
		RYBY PSTRUH
		
		
		RYBY RŮZNÉ
		
		
		RYBY ŠTIKÁ
		
		
		RYBY TRESKA
		
		
		RYBY ÚHOŘ
		
		
		RÝŽE
		
		
			S
			
		SALÁTY
		
		
		SEKANÁ
		
		
		SÓJA
		
		
		SPECIALITY
		
		
		SPECIALITY DRŮBEŽ
		
		
		SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
		
		
		SPECIALITY RŮZNÉ
		
		
		SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		SPECIALITY VEPŘOVÉ
		
		
		SPECIALITY VNITŘNOSTI
		
		
		SPECIALITY ZELENINA
		
		
		SPECIALITY ZVĚŘINA
		
		
		STARÉ RECEPY
		
		
		SÝRY
		
		
			T
			
		TĚSTOVINY
		
		
			V
			
		VEPŘOVÉ RŮZNÉ
		
		
		VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
		
		
		VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
		
		
		VEPŘOVÉ ŽEBRO
		
		
		VNITŘNOSTI
		
		
			Z
			
		ZABIJAČKA  ASPIKY A HUSPENINY
		
		
		ZABIJAČKA DOMÁCÍ
		
		
		ZABIJAČKA GULÁŠ
		
		
		ZABIJAČKA MASO
		
		
		ZABIJAČKA OMÁČKA
		
		
		ZABIJAČKA PAŠTIKY
		
		
		ZABIJAČKA POLÉVKA
		
		
		ZABIJAČKA PŘÍLOHY
		
		
		ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
		
		
		ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
		
		
		ZABIJAČKA UZENÉ
		
		
		ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
		
		
		ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
		
		
		ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
		
		
		ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
		
		
		ZELENINA
		
		
		ZVĚŘINA