POSTUP PŘÍPRAVY: Těsto: 600 g hladké mouky, 660 g másla, 450 g moučkového cukru, 300 g jemně mletých oříšků, 6 lžic kakaa, 6 lžic rumu-vše smícháme v hladké těsto. Náplň:450 g mletých ořechů, trochu mléka-uvaříme na hustou kaši-necháme vychladnout. Krém:450 g másla,450 g moučkového cukru, trochu rumu-vše utřeme do hladka. Do krému lehce po troškách vmícháváme kaši-náplň a naplníme sní ořechy (tak dva dny před štědrým dnem). ..
INGREDIENCE: 600 g hladké mouky, 370 g Hery, 250 g cukru, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 5 balíčků vanilkového pudinku. POSTUP PŘÍPRAVY: Těsto se lisuje strojkem na maso s nástavcem na cukroví. Bud tvoříme tyčinky nebo rohlíčky. Pečeme ve vyhřáté troubě do jemně růžova. Po upečení slepit marmeládou a konce namočit v čokoládě. ..
INGREDIENCE: 500 g polohrubé mouky, 1 hera, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, 8 lžic vlažného mléka, 60 g droždí, 1 lžička cukru. Ořechová náplň: 1,5 dl mléka, 240 g cukru moučky, 1 vanilkový cukr, 300 g mletých ořechů, rum. POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, tuku, žloutku, mléka, droždí a cukru zaděláme těsto a vytvoříme váleček, který rozdělíme na 5 dílů. Jednotlivé díly rozválíme na placku. Vhodnou poklicí vykrojíme z těsta kolo. Čtyřmi řezy ho rozdělíme na osm dílů. Ty pak plníme náplní a pečeme. ..
INGREDIENCE: 420 g hladké mouky, 280 g tuku, 140 g moučkového cukru, 4 vařené žloutky. POSTUP PŘÍPRAVY: Vypracujeme těsto a necháme odležet. Z těsta vyválíme plát, vykrájíme různé tvary a upečeme. Po vychladnutí slepujeme marmeládou. ..
INGREDIENCE: 100 g vlašských ořechů, 100 g lískových ořechů nebo mandlí, 250 g tuku, 250 g moučkového cukru, 350 g hladké mouky, lžička skořice, lžíce kakaa, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, mletý hřebíček (6-7kusů), citronová kůra. POSTUP PŘÍPRAVY: Vypracujeme těsto a necháme odležet. Potom těsto vtlačujeme do formiček a upečeme. Po upečení pracny vyklopíme a pocukrujeme. ..
INGREDIENCE: 300 g hladké mouky, 40 g moučkového cukru, 200 g másla (Hery), 100 g mletých mandlí, 2 žloutky, vanilkový a moučkový cukr na obalování. POSTUP PŘÍPRAVY: Postup zpracování a pečení je klasické. ..
INGREDIENCE: 1 kondenzované slazené mléko, 200 g kokosu. POSTUP PŘÍPRAVY: Smícháme dohromady a tvoříme na plech kokosky, které necháme chvilku vysušit v troubě. Vyzkoušejte, jsou opravdu skvělé! ..
INGREDIENCE: 7 bílků, 350 g krupicového cukru, 170 g kokosu, 100 g mletého cukru. Krém: 1 máslo, 3 lžíce cukru, 1 plechovka kondenzovaného mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Bílky s krupicovým cukrem ušlehat do tuha ve vodní lázni (asi 15 min.), potom je nutno nechat 2 hodiny v klidu - ne déle, protože pak mohou bílky téct. Po 2 hodinách přidáme k ušlehaným bílkům kokos a mletý cukr. Tvarujeme na plech s pečícím papírem pomoci šablony laskonky, pečeme cca 7-9 min. při teplotě 180 °C. Laskonky sundá ..
INGREDIENCE: 360 g hery, 110 g moučkového cukru, 1x vanilkový cukr 3 žloutky 460 g nahřáté hladké mouky, marmeláda (nejlepší pikantnější, třeba rybízová), rozpuštěná čokoláda. POSTUP PŘÍPRAVY: Šleháme (utřeme) heru s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme žloutky a do vyšlehaného přidat nahřátou! mouku ( mouka musí být opravdu nahřátá, jinak vám to nepůjde protlačit- dávám nahřát do mikrovlnky a nebojte se toho čím teplejší tím lepší). Naplnit sáček se zdobítkem (klasicky co se používá, když tř ..
INGREDIENCE: Těsto: 300 g ml. cukru, 4 bílky, 200 g ml. ořechů, 2 lžíce hrubé mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Bílky s cukrem šlehat nad parou do zhoustnutí, odstavit, vmíchat ořechy a mouku a stříkat sáčkem na plech rohlíčky nebo tyčinky. Péct v mírně vyhřáté troubě, spíš sušit, jako sněhové cukroví. Krém se dělala klasický pudinkový s máslem, jen se do něj přidá trochu nescafé. Krém zdobičkou nastříkat na rohlíčky, dát na chvíli do mrazáku a pak máčet v čokoládové polevě. ..
			B
			
		BRAMBORY
		
		
			D
			
		DOBRÁ RADA
		
		
		DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
		
		
		DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
		
		
		DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
		
		
		DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
		
		
		DRŮBEŽ
		
		
		DRŮBEŽ DROBY
		
		
		DRŮBEŽ HUSA
		
		
		DRŮBEŽ KACHNA
		
		
		DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
		
		
		DRŮBEŽ KUŘE
		
		
		DRŮBEŽ SLEPICE
		
		
			G
			
		GULÁŠ
		
		
		GULÁŠ HOVĚZÍ
		
		
		GULÁŠ RŮZNÝ
		
		
		GULÁŠ SKOPOVÝ
		
		
		GULÁŠ VEPŘOVÝ
		
		
		GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
		
		
			H
			
		HOUBY
		
		
		HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
		
		
		HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
		
		
		HOVĚZÍ RŮZNÉ
		
		
		HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
		
		
		HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
		
		
			J
			
		JITRNICE JELITA A PREJT
		
		
			K
			
		KNEDLÍKY
		
		
		KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
		
		
		KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
		
		
		KNEDLÍKY KYNUTÉ
		
		
		KNEDLÍKY OVOCNÉ
		
		
		KNEDLÍKY RŮZNÉ
		
		
		KOŘENÍ
		
		
		KRÁLÍK
		
		
			L
			
		LÉČIVÉ ROSTLINY
		
		
		LUŠTĚNINY
		
		
			M
			
		MASO HOVĚZÍ
		
		
		MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		MASO TELECÍ
		
		
		MASO UZENÉ
		
		
		MASO VEPŘOVÉ
		
		
		MOUČNÍKY
		
		
		MOUČNÍKY DORTY
		
		
		MOUČNÍKY KYNUTÉ
		
		
		MOUČNÍKY SLANÉ
		
		
		MOUČNÍKY TŘENÉ
		
		
		MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
		
		
			N
			
		NÁPOJE
		
		
		NÁPOJE KOKTEJLY
		
		
		NÁPOJE LIKÉRY
		
		
		NÁPOJE POHÁRY
		
		
		NÁPOJE ŠŤÁVY
		
		
			O
			
		OD BABIČKY
		
		
		OMÁČKY
		
		
		OVOCE
		
		
			P
			
		POLÉVKA DRŮBEŽÍ
		
		
		POLÉVKA HOUBOVÁ
		
		
		POLÉVKA HOVĚZÍ
		
		
		POLÉVKA RŮZNÁ
		
		
		POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
		
		
		POLÉVKA ZELENINOVÁ
		
		
		POLÉVKY
		
		
		POMAZÁNKY
		
		
		PŘEDKRMY
		
		
		PŘÍLOHY
		
		
			R
			
		RECEPTY
		
		
		RYBY
		
		
		RYBY CANDÁT
		
		
		RYBY FILÉ
		
		
		RYBY KAPR
		
		
		RYBY LOSOS EXOTICKÉ
		
		
		RYBY MAKRELA
		
		
		RYBY PSTRUH
		
		
		RYBY RŮZNÉ
		
		
		RYBY ŠTIKÁ
		
		
		RYBY TRESKA
		
		
		RYBY ÚHOŘ
		
		
		RÝŽE
		
		
			S
			
		SALÁTY
		
		
		SEKANÁ
		
		
		SÓJA
		
		
		SPECIALITY
		
		
		SPECIALITY DRŮBEŽ
		
		
		SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
		
		
		SPECIALITY RŮZNÉ
		
		
		SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		SPECIALITY VEPŘOVÉ
		
		
		SPECIALITY VNITŘNOSTI
		
		
		SPECIALITY ZELENINA
		
		
		SPECIALITY ZVĚŘINA
		
		
		STARÉ RECEPY
		
		
		SÝRY
		
		
			T
			
		TĚSTOVINY
		
		
			V
			
		VEPŘOVÉ RŮZNÉ
		
		
		VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
		
		
		VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
		
		
		VEPŘOVÉ ŽEBRO
		
		
		VNITŘNOSTI
		
		
			Z
			
		ZABIJAČKA  ASPIKY A HUSPENINY
		
		
		ZABIJAČKA DOMÁCÍ
		
		
		ZABIJAČKA GULÁŠ
		
		
		ZABIJAČKA MASO
		
		
		ZABIJAČKA OMÁČKA
		
		
		ZABIJAČKA PAŠTIKY
		
		
		ZABIJAČKA POLÉVKA
		
		
		ZABIJAČKA PŘÍLOHY
		
		
		ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
		
		
		ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
		
		
		ZABIJAČKA UZENÉ
		
		
		ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
		
		
		ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
		
		
		ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
		
		
		ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
		
		
		ZELENINA
		
		
		ZVĚŘINA