INGREDIENCE: 3 cibule, 50g sádla, 500-600 g předního hovězího masa nebo kližky, 1 vrchovatá lžička mleté sladké papriky, rajčatový protlak, 7 dl vývaru z kostí, sůl, stroužek česneku, kmín, mletý pepř, 2 středně velké brambory, 2-3 houby, slanina, 2 papriky, 1 sterilovaná okurka, 2 rajčata, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Drobné nakrájenou cibuli osmahneme na sádle do světlezlatové barvy, přidáme na větší kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme tro ..
INGREDIENCE: 600g předního hovězího masa, 50g sádla, 2 cibule, 1/2 sklenice sterilovaného zelí (320g), 1 lžíce hladké mouky a sádlo na jíšku, sůl, mletý pepř, kmín.POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso nakrájené na kousky dáme na cibuli zpěněnou na sádle, za stálého míchání osmažíme, osolíme a podlijeme mírně vodou. Dusíme téměř do měkka, okořeníme pepřem a kmínem a přidáme sterilované zelí. Když nám zelí změkne, zahustíme je předem připravenou jíškou a společné podusíme. Přílohou mohou být vařené brambo ..
INGREDIENCE: 500-600g předního hovězího masa, 50g sádla, 500-600g cibule, sůl, mletý pepř, 1 lžička sladké mleté papriky, 1/4 lžičky pálivé mleté papriky, 1 feferonka, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, kousek masoxové kostky, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme sádlo, na kterém usmažíme nadrobno pokrájenou cibuli dozlatova. Potom přidáme pokrájené maso, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, rozkrájenou feferonku, rajčatový protlak a ..
INGREDIENCE: 600g hovězího masa, 2 lžíce sádla, 30g slaniny, 1 menší cibule, 25g mrkve 25g petržele, 25g celeru, sůl, 1-2lžíce octa, 1/2 bobkového listu tymián, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, šťáva s půlky citrónu, 1lžička cukru, 1 lžička hladké mouky, 2 dl přírodního červeného vína, 1 lžíce kečupu, vývar z kostí, 1 lžička hořčice. POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle promíchaném s rozškvařenou slaninou rychle opečeme hovězí maso nakrájené na kostky a pak je odsuneme stranou. Do tuku dáme na plá ..
INGREDIENCE: 600g hovězí kližky, 50g sádla nebo slaniny, 3 cibule, 2 lžičky sladké mleté papriky, vývar, sůl, mletý pepř, 2 lžíce hladké mouky(nebo strouhaný chléb), mrkev, sterilovaný nebo zmrazený hrášek, fazolky, malý květák (celkem asi 400 g zeleniny), majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky; v kastrolu na sádle nebo na pokrájené rozškvařené slanině zpěníme do světležluta cibulku, pak k ní přidáme nakrájené maso a po všech stranách opečeme. K opečenému masu přidáme mletou sladko ..
INGREDIENCE: 650g hovězího masa z plece nebo kližky, 2 cibule, 2-3 lžíce sádla (nebo jiného tuku), sůl, mletý pepř 1 lžička hladké mouky, 7 rajčat.POSTUP PŘÍPRAVY: Drobné pokrájenou cibuli zpěníme na sádle do světležluta, přidáme na kostky pokrájené maso, sůl, mletý pepř, osmahneme a dusíme. Když je maso téměř měkké, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a znovu podlijeme. Do šťávy přidáme oloupaná rozkrájená rajčata a necháme je rozvařit. K pokrmu podáváme těstoviny, rýži. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Na pustě se vaří v kotlíku, ale v kuchyni si ho připravíme v kastrolu. Pokrájíme maso na kostky - už jsme si řekli, že mohou být různé druhy masa, kližky, vnitřnosti, srdce, játra, a máme-li kousek vemínka, získáme požadovanou rosolovitost pravého guláše. Pak pod pokličkou osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a poprášíme ji lžičkou sladké červené papriky. Přidáme kostky masa a lehce je osmažíme. Potom přilijeme vodu nebo vývar - tolik, aby maso bylo zcela zakryté. Dáme dusit, e ..
INGREDIENCE: 540 g hovězí kližky (nebo jiné hovězí maso na guláš), 504 g cibule, I rovná polévková lžíce majoránky, 2 stroužky česneku,1 lžíce sójové omáčky, podle chuti sůl, pepř a kmín Na bramborák: 6 velkých syrových brambor, 1 syrové vejce, 1 rovná polévková lžíce majoránky, 2 stroužky česneku, 3 polévkové lžíce hladké mouky, 1/2 rovné čajové lžičky kmínu, vepřové sádlo nebo olej podle potřeby POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle orestujeme maso nakrájené na hranolky (velikosti bramborových hranolků n ..
INGREDIENCE: 600g zadního hovězího masa, 60g slaniny, 1 cibule, česnek, 80g rajčat, 2 papriky(nebo 100g konzervovaného leča), 1,5dl suchého vína, majoránka, mletý pepř, estragon, saturejka, sůl, vývar. POSTUP PŘÍPRAVY: Opláchnuté maso naklepeme a nakrájíme na hranolky. Slaninu pokrájíme na kostičky vyškvaříme na pánvi, přidáme pokrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Doplníme rozetřeným česnekem, oloupanými pokrájenými rajčaty, pokrájenými paprikami a nakonec masem. Vše podlijeme vývarem, ochutím ..
INGREDIENCE: 400g hovězí plece, 40g rostlinného tuku DELIKA, 80g cibule, 100g brambor, 1 lžíce rajčatového protlaku, kmín, mletý pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: sekanou cibuli zpěníme na tuku, přidáme maso nakrájené na stejně velké kousky a krátce po všech stranách osmahneme. Posolíme, popepříme, pokmínujeme, podlijeme horkou vodou a přiklopené pokličkou dusíme. K téměř měkkému masu přidáme rajčatový protlak, jemně nastrouhané brambory, dobře rozmícháme a dodusíme maso do měkka. Podle chuti přisolí ..
			B
			
		BRAMBORY
		
		
			D
			
		DOBRÁ RADA
		
		
		DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
		
		
		DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
		
		
		DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
		
		
		DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
		
		
		DRŮBEŽ
		
		
		DRŮBEŽ DROBY
		
		
		DRŮBEŽ HUSA
		
		
		DRŮBEŽ KACHNA
		
		
		DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
		
		
		DRŮBEŽ KUŘE
		
		
		DRŮBEŽ SLEPICE
		
		
			G
			
		GULÁŠ
		
		
		GULÁŠ HOVĚZÍ
		
		
		GULÁŠ RŮZNÝ
		
		
		GULÁŠ SKOPOVÝ
		
		
		GULÁŠ VEPŘOVÝ
		
		
		GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
		
		
			H
			
		HOUBY
		
		
		HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
		
		
		HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
		
		
		HOVĚZÍ RŮZNÉ
		
		
		HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
		
		
		HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
		
		
			J
			
		JITRNICE JELITA A PREJT
		
		
			K
			
		KNEDLÍKY
		
		
		KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
		
		
		KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
		
		
		KNEDLÍKY KYNUTÉ
		
		
		KNEDLÍKY OVOCNÉ
		
		
		KNEDLÍKY RŮZNÉ
		
		
		KOŘENÍ
		
		
		KRÁLÍK
		
		
			L
			
		LÉČIVÉ ROSTLINY
		
		
		LUŠTĚNINY
		
		
			M
			
		MASO HOVĚZÍ
		
		
		MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		MASO TELECÍ
		
		
		MASO UZENÉ
		
		
		MASO VEPŘOVÉ
		
		
		MOUČNÍKY
		
		
		MOUČNÍKY DORTY
		
		
		MOUČNÍKY KYNUTÉ
		
		
		MOUČNÍKY SLANÉ
		
		
		MOUČNÍKY TŘENÉ
		
		
		MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
		
		
			N
			
		NÁPOJE
		
		
		NÁPOJE KOKTEJLY
		
		
		NÁPOJE LIKÉRY
		
		
		NÁPOJE POHÁRY
		
		
		NÁPOJE ŠŤÁVY
		
		
			O
			
		OD BABIČKY
		
		
		OMÁČKY
		
		
		OVOCE
		
		
			P
			
		POLÉVKA DRŮBEŽÍ
		
		
		POLÉVKA HOUBOVÁ
		
		
		POLÉVKA HOVĚZÍ
		
		
		POLÉVKA RŮZNÁ
		
		
		POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
		
		
		POLÉVKA ZELENINOVÁ
		
		
		POLÉVKY
		
		
		POMAZÁNKY
		
		
		PŘEDKRMY
		
		
		PŘÍLOHY
		
		
			R
			
		RECEPTY
		
		
		RYBY
		
		
		RYBY CANDÁT
		
		
		RYBY FILÉ
		
		
		RYBY KAPR
		
		
		RYBY LOSOS EXOTICKÉ
		
		
		RYBY MAKRELA
		
		
		RYBY PSTRUH
		
		
		RYBY RŮZNÉ
		
		
		RYBY ŠTIKÁ
		
		
		RYBY TRESKA
		
		
		RYBY ÚHOŘ
		
		
		RÝŽE
		
		
			S
			
		SALÁTY
		
		
		SEKANÁ
		
		
		SÓJA
		
		
		SPECIALITY
		
		
		SPECIALITY DRŮBEŽ
		
		
		SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
		
		
		SPECIALITY RŮZNÉ
		
		
		SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		SPECIALITY VEPŘOVÉ
		
		
		SPECIALITY VNITŘNOSTI
		
		
		SPECIALITY ZELENINA
		
		
		SPECIALITY ZVĚŘINA
		
		
		STARÉ RECEPY
		
		
		SÝRY
		
		
			T
			
		TĚSTOVINY
		
		
			V
			
		VEPŘOVÉ RŮZNÉ
		
		
		VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
		
		
		VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
		
		
		VEPŘOVÉ ŽEBRO
		
		
		VNITŘNOSTI
		
		
			Z
			
		ZABIJAČKA  ASPIKY A HUSPENINY
		
		
		ZABIJAČKA DOMÁCÍ
		
		
		ZABIJAČKA GULÁŠ
		
		
		ZABIJAČKA MASO
		
		
		ZABIJAČKA OMÁČKA
		
		
		ZABIJAČKA PAŠTIKY
		
		
		ZABIJAČKA POLÉVKA
		
		
		ZABIJAČKA PŘÍLOHY
		
		
		ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
		
		
		ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
		
		
		ZABIJAČKA UZENÉ
		
		
		ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
		
		
		ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
		
		
		ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
		
		
		ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
		
		
		ZELENINA
		
		
		ZVĚŘINA