Recepty na xkuchtik.cz

POLÉVKA ZELENINOVÁ | UKRAJINSKÝ BORŠČ II.

INGREDIENCE: 300 g libového vepřového masa, 200 g červené řepy, 100 polévkové zeleniny (mrkev, celer, petržel), lžíce sterilovaného hrášku, 40 g oleje, 60 g cibule, 150 g bílého zelí, 200 g brambor, 20 g cukru, 2 stroužky česneku, 2 dl kysané smetany, rajčatový protlak, ocet, sůl, kmín, pepř, 1 bobkový list, 1 hřebíčekPOSTUP PŘÍPRAVY: Jemně nasekanou cibuli zpěníme na oleji, vložíme na ni maso nakrájené na kostky, krátce osmahneme a zalijeme vodou. Přidáme nakrájenou nebo nastrouhanou polévkovou ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | HOUBOVÁ ČESNEKAČKA.

INGREDIENCE: 400 g čerstvých hub, 1,5 l vody, 1 kostku masoxu, mletý kmín, 6-8 stroužku česneku, sul, mletý pepř, pažitku, 150 g chleba, 40 g sádla. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky hub vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme kostku masoxu a vaříme nejméně 20 minut. Česnek utřený se solí, mletý pepř a mletý kmín přidáme před koncem varu. Drobně posekanou pažitkou ozdobíme porce polévky až na talířích. Chléb nakrájíme na kostičky, osmažíme na sádle a podáváme jako vložku do polévky. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | RAJČATOVÁ POLÉVKA S NUDLEMI.

INGREDIENCE: 6 dl vody, 300 g rajčat, 20 g celeru, 20 g cibule, 1 dl mléka, 20 g másla, 250 g hl.mouky, 20 g nudlí, sůl, petrželku. POSTUP PŘÍPRAVY: Na čásati tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme celer, osmahneme, přidáme rajčata, společně podusíme a zalijeme vodou. Když se rajčata rozvaří, polévku prolisujeme a přidáme mléko rozkvedlané s hladkou moukou, sůl a povaříme. Zvlášť uvaříme v osolené vodě nudle, propláchneme je a dáme do polévky prohřát. Do hotové polévky přidáme čerstvé máslo a u ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | PÓRKOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 1,5 l vody, 300 g pórku, 50 g másla, 50 g hladké mouky, 1/8 mléka, 1 žloutek, muškátový květ, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře omytý pórek nakrájíme na kolečka, bílou část osmahneme na tuku a zelenou dáme vařit do osolené vody. Vývar zahustíme jíškou, přidáme žloutek, mléko, muškátový květ a osmahnutý pórek. Rozmixujeme a podáváme. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | BELGICKÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 1,25 l vody, 50 g tuku, 40 g mouky na jíšku, 200 g zeleniny (mrkev, celer, kapusta, pór), sardelová pasta, sůl, pepř, petrželka, 1/2 kostky masoxu, 50 g tvrdého sýra, 30 g másla, 2 rohlíky. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslovou jíšku zředíme zeleninovou polévkou a dobře povaříme. Přidáme utřenou sardelovou pastu, pepř, sůl, petrželku a nakonec přidáme nastrouhaný sýr. Dobře prohřátou polévku podáváme s osmaženými, na kostky nakrájenými rohlíky. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | KOPŘIVOVÝ KRÉM.

INGREDIENCE: 500 g mladých kopřiv, 60 g másla, 100 g cibule, 2 lžíce hladké mouky, 4 dl kuřecího vývaru, 2 dl mléka, 2 dl šlehačky, muškátový oříšek, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou, osmažíme, zalijeme studeným vývarem, povaříme, přidáme mléko a najemno nasekané mladé kopřivy, sůl a koření. Na talíři zjemníme kopečkem šlehané smetany. Můžeme podávat místo polévky. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | PÓRKOVÁ POLÉVKA S DROŽDÍM.

INGREDIENCE: 5g oleje, 10g cibule, 10g droždí, 4 dl netučného vývaru z kostí, 30g pórku, sůl, ml. černý pepř, 3g hl. mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji zpěníme cibuli, přidáme rozdrobené droždí, a ještě opražíme. Zalijme netučným vývarem z kostí, přidáme očištěný nakrájený pórek, osolíme, okořeníme a uvaříme do poloměkka. Polévku zahustíme na sucho opraženou moukou a dovaříme. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | KAPUSTOVÁ POLÉVKA S KRUPKAMI.

INGREDIENCE: 1 l vody, 250 g kapusty, špetka sušených hub, 40 g rostlinného tuku, 1 menší cibule, 40 g hladké mouky, 40 g krupek, kmín, 2 stroužky česneku, sůl, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustu očistíme, nakrájíme na nudličky a na cedníku přelijeme vroucí vodou. Předem namočené sušené houby nadrobno rozsekáme. Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a osmahneme dorůžova. Jíšku zředíme vlažnou vodou, přidáme kapustu, přebrané, spařené a propláchnuté krupky, houby i s vodou, ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | BAVORSKÁ HRACHOVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 1,1 l vody, 300 g vepřového masa, 1 lžíce sádla, 1 cibule, 150 g žlutého hrachu, 150 g krupek, sůl, paprika, 1 stroužek česneku, špetka majoránky, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Omytý předem namočený hrách a namočené krupky vaříme doměkka (asi dvě hodiny). Po půldruhé hodině varu zpěníme na sádle jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, okořeníme a opečeme. Vše přidáme k vařenému hrachu a krupkám, promícháme a společně dovaříme. Nakonec přidáme usekanou petrželku. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | POLÉVKA BRAMBOROVA S KEDLUBNOU.

INGREDIENCE: 30 g brambor, 30 g kedlubny, 5 g hladké mouky, sůl, 5 g másla, 30 g mléka, 1 vejce.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné, nakrájené brambory a kedlubny uvařme v osolené vodě doměkka. Vývarem zalijeme nasucho opraženou mouku a dobře povaříme. Pak přidáme zeleninu, vše prolisujeme,ještě povaříme a nakonec přidáme máslo, v mléce rozkverlané vejce a již jen prohřejeme. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz