Recepty na xkuchtik.cz

DRŮBEŽ DROBY | DRŮBKY NA PAPRICE.

INGREDIENCE: 500 g mražených drůbků bez jater, 30 g másla, 1 cibule, sladká paprika, lžička mouky, 1/8 1 smetany.POSTUP PŘIPRAVY: Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme nakrájené drůbky, osmahneme, osolíme, posypeme sladkou paprikou, zalijeme vývarem z kostí nebo bujónem z masoxu a dusíme do měkka. Kysanou smetanu rozkvedláme s hladkou moukou, zalijeme drůbky a necháme přejít var. Podáváme s noky, makaróny nebo rýži. ..

DRŮBEŽ DROBY | JÁTRA PO SEČUÁNSKU.

INGREDIENCE: 500 g drůbežích jater, škrobová moučka, olej na smažení, hrstka máčených sušených hub, 1 stroužek česneku, 3 malé cibulky i s natí (nebo jedna větší cibule), lžička cukru, 1/2lžičky zázvoru, pálívá paprika, 2 lžíce sojové omáčky, 1 dl vývaru, 2 lžíce bílého vína, lžička glutasolu. POSTUP PŘÍPRAVY: Játra nakrájíme na kousky velikosti sousta a obalíme v solamylu. Připravíme si směs, do které dáme: 1 dl vývaru, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce sojové omáčky, pálivou papriku, 1/2 lžičky záz ..

DRŮBEŽ DROBY | HUSÍ JÁTRA NA CIBULCE.

INGREDIENCE: 750 g husách jater, 100 g husího sádla, 20 g soli, 150 g cibule, 30 g hladké mouky, 5 g mletého pepře, 5 g kmínu. POSTUP PŘÍPRAVY: Opraná husí játra zbavíme skvrn po žluči. Slabě je po délce na povrchu nařízneme opepříme, okmínujeme a dáme dusit na drobně nakrájenou dozlatova osmahlou cibuli na husí sádlo. Játra dusíme pod pokličkou a občas je obracíme aby byla pěkně zbarvena po obou stranách. Dusíme prudce tak dlouho, až se šťáva vysmahne na tuk Měkká játra vyjmeme a základ zapráš ..

DRŮBEŽ DROBY | HUSÍ JÁTRA S RAJČATY.

INGREDIENCE: 600 g husích jater, 200 g rajčat 100 g slaniny, 1 lžička hladké mouky, 2 dl červeného vína, 2 cibule, podle chuti sůl, špetka mletého pepře, 50 g másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěná husí játra nakrájíme na úhledné plátky a ponoříme na sítku do vařící vody. Jemně krájenou cibuli osmahneme na másle do červena a malinko zalijeme vodou. Na vzniklou šťávu dáme slaninu nakrájenou na tenké plátky, oblanšírovaná husí játra a rajčata předem oloupaná a nakrájená na čtvrtky. Vše osolíme, opepříme ..

DRŮBEŽ DROBY | KAPOUN MOŘENÝ PO ŘECKU.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na plátky nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, 2 hřebíčky, několik celých pepřů, 3 zrnka nového koření, bobkový list, špetku tymiánu svaříme v nálevu, který připravíme ze 1/4 1 vody. Do vychladlého mořidla vložíme na 24 hodin dobře očištěného kapouna. Potom ho přendáme do kastrolu a pečeme nebo dusíme pod poklicí do měkka. Občas podléváme mořidlem. Když je hotov, vyndáme ho z kastrolu ne mísu, šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme trochou maizeny, zalijeme a povařenou procedíme ..

DRŮBEŽ DROBY | ITALSKÝ PULARD S KAŠTANOVOU NÁDIVKOU.

POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupeme a uvaříme v mléce do měkka 10 až 15 jedlých. kaštanů. Osušené umeleme dvakrát ve strojku. Syrová jatérka z pularda jemně nasekáme a smícháme s rozemletými kaštany. Přidáme 2 lžíce strouhanky, kousek másla, nastrouhanou citrónovou kůru a muškátový oříšek, sekanou petrželku a 2 vejce. Osolíme a prohněteme v nádivku, naplníme pularda, zašijeme a pečeme na másle pod poklicí do měkka. Častěji podléváme! Po vyjmutí pularda zasmahlou šťávu zalijeme,navaříme a scedíme na rozkrá ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz