1.  HOUBY | HOUBY PECENE NA PLOTNE NEBO V PRIRODE INGREDIENCE: Ryzce, syrovinky, ryzce prave a ryzce peprne sul a kmin. POSTUP PRIRAVY: Ocistene klobouky hub osolime, posypeme cerstve umletym kminem a na okraji plotny peceme po obou stranach, az zhn .....


2.  OD BABICKY | VARENY BUCEK LAHUDKOVY (Od Babicky) POSTUP PRIPRAVY: 1 kg bucku uvarime s 15 strouzky cesneku, 10 kulicek pepru, 5 kulicek noveho koreni, 5 bobkovych listu a 1 lzici soli (varime asi ¾ hodiny). Mezitim si pripravime koreni .....


3.  POMAZANKY | LAHUDKOVA POMAZANKA INGREDIENCE: 100 g sunky, 1/2 pomazankoveho masla, 2 lzice bileho jogurtu, l cibule, 5 redkvicek, sul. POSTUP PRIPRAVY: Sunku nakrajime na tenke nudlicky a smichame ji s pomazankovym maslem a bilym .....


4.  DOBRA RADA | Cibetkova kava nebo-li Kopi Luwak Tato kava je jiste plna prekvapeni a jeji vznik, puvod i cena, je vskutku zajimava. Proc se ji rika „cibetkova kava“? Co to je vlastne cibetka? Odkud tato kava pochazi? Jak se pest .....


5.  BRAMBORY | LAHUDKOVA BRAMBOROVA KASE (SUPEROVA) INGREDIENCE: 2,5 kg brambor, syr zerve, sul, pepr, trocha cary koreni (nebo jine koreni kdo jak ma rad), maslo, sladka smetana. POSTUP PRIPRAVY: Brambory oloupeme a uvarime do mekka. Pote scedime a p .....


6.  POLEVKA ZELENINOVA | LAHUDKOVA FAZOLOVA POLEVKA INGREDIENCE: 1 l vody, 200 g fazoli, 3 cibule, 3-strouzky cesneku, 400 g veproveho uzeneho zebirka, 2 lzice oleje, 2 mrkve, 1 koren petrzele, 2 brambory, 100-150 g uzene klobasy, 1 lzicka papriky, pod .....


7.  DRUBEZ KACHNA | SUMAVSKA KACHNA. INGREDIENCE: 1 kachna, 200 g moravskeho uzeneho masa, 40 g susenych predem namocenych hub, 3 dl (sklenicka) sterilovanych lahudkovych cibulek, l dl bileho vina, l lzice hladke mouky, 2 dl vy .....


8.  POLEVKA ZELENINOVA | ZELNA POLEVKA S KLOBASOU A SUNKOU. INGREDIENCE: 1 lzice oleje, 30g masla, 1 cibule, 120g varene sunky v celku, 220g pikantni paprikove klobasy, 450g bileho kysaneho zeli, 450g oskrabanych brambor, 800 ml hoveziho vyvaru, lzicka kminu, .....


9.  RYBY MAKRELA | PLNENE MAKRELY. POSTUP PRIPRAVY: Makrela na cesneku je dobra - ale makrela plnena je lepsi. Chceme-li makrelu plnenou, budeme ji kuchat ne brichem, ale hrbetem! Tak jako u kapra udelame podel paterni kosti od hlavy k .....


10.  HOUBY | ZAPEKANE HOUBY S MASOVOU NAPLNI. INGREDIENCE: 20 smrzu nebo jinych hub s napul uzavrenym kloboukem (bedly zampiony), 600g veproveho plecka, 1 vejce, 1 houska, 1 dl mleka, 3 strouzky cesneku, majoranka, ml. pepr, sul, 50g masla na vyt .....


11.  RYBY KAPR | SMAZENY LAHUDKOVY KAPR. INGREDIENCE: 4 porce kapra, 2 strouzky cesneku, sul, mlety zazvor, hladka mouka, vejce, strouhanka, ztuzeny tuk na smazeniPOSTUP PRIPRAVY: Kapra potreme smesi cesneku utreneho se soli a spetkou zazvor .....


12.  POLEVKA ZELENINOVA | ITALSKA ZELENINOVA POLEVKA. INGREDIENCE: 1 cibule, 100g mrkve, 100g cukety, 3 lahudkove cibulky, 200 ml bileho vina, 2 lzice rajcatoveho protlaku, 3 rajcata, 100g sunky, 1 l zeleninoveho nebo masoveho vyvaru z kostky, 200g testo .....


13.  DRUBEZ HUSA | HUSA PO ZIDOVSKU. POSTUP PRIPRAVY: Den predtim, nez si udelame tuto lahudku, namocime hrach a velke kroupy. A druhy den pristoupime k priprave: v kastrole rozpalime sadlo a dve osolena husi stehna v nem rychle opeceme. .....


14.  MOUCNIKY SLANE | RAJCATOVY KOLAC S CIBULKOU. INGREDIENCE: 250g hl. mouky, 1 vejce, 125g masla, 1 lzice zakysane smetany, 400g lahudkove cibulky, 1,5 kg rajcat, sul, pepr, 1 lzicka zrniteho instantniho vyvaru, 100g platkove slaniny (slaninu muzem .....


15.  RYZE | ZELENINOVE RIZOTO. INGREDIENCE: 1 cibule, 1 strouzek cesneku, 2 mrkve, 150g zampionu, 5 lzic olivoveho oleje, 300g ryze, 250 ml sucheho cidru (jablecne vino), sul, pepr, 750 ml zeleninoveho vyvaru z kostky, 1 lahudkova .....


16.  DRUBEZ KURE | KURECI LAHUDKOVE RIZKY. INGREDIENCE: 4 kureci rizky, sul, ml. pepr, ml. sl. paprika, olej.Omacka: 100g majonezy, 2 lzice brusinkoveho kompotu nebo rybizoveho dzemu, cerstve nastrouhany kren, citronova stava, 1 dl smetany ke .....


17.  DRUBEZ HUSA | FRANCOUZSKA HUSI JATRA. POSTUP PRIPRAVY: pred pecenim odstranime z jater zlucove skvrny a vytahneme na spodni casti vycnivajici zilky. Pak ponorime jatra na 2 hodiny do mleka, osusime je a huste do nich vpichujeme jednu vedl .....


18.  VEPROVE KOTLETA | VEPROVE KOTLETY V PIKANTNI BYLINKOVE OMACCE. INGREDIENCE: 1 cibule, 1 svazek smisenych bylinek, 2 lahudkove okurky, 100g horcicnych okurek, sul, 4 veprove kotlety a cca 200g, 2 lzice oleje, cukr, 30g masla nebo tuku, 1 lzice horcice, trochu octa .....


19.  RYBY MAKRELA | PLNENE MAKRELY. POSTUP PRIPRAVY: Makrela na cesneku je dobra - ale makrela plnena je lepsi. Chceme-li makrelu plnenou, budeme ji kuchat ne brichem, ale hrbetem! Tak jako u kapra udelame podel paterni kosti od hlavy k .....


20.  SPECIALITY SKOPOVE JEHNECI | AZERBAJDZANSKY LJULJA-KEBAB. POSTUP PRIPRAVY: Ocistene tucnejsi maso ze skopove plece nakrajime na kousky a s cibuli umeleme dvakrat na strojku. Na 1 kg masa dame 100g cibule. Pridame sul, pepr a podle chuti citronovou stavu a 1- .....


21.  SPECIALITY DRUBEZ | SACIVI KURE PO GRUZINSKU. Zname uz dve kurata po Gruzinsku: Tabaka a Tamara. Nyni pristoupime k tretimu gruzinskemu receptu; je to studena lahudka, kterou zvlast ocenime v horkych letnich dnech. Muzeme ji pripravit z kurete ne .....


22.  ZABIJACKA MASO | LAHUDKOVA ROLADA Z VEPROVE KOTLETY. INGREDIENCE: 1,5 kg veprove kotlety v celku, 300g veprove plece, 2 vejce, 100g zeleneho hrasku, 100g cervene papriky kapie, 100g zampionu, 100g sunky, 2 varene bilky, sul, cesnek, drceny,kmin, mlety p .....


23.  ZABIJACKA MASO | LAHUDKOVA ROLADA Z VEPROVE KOTLETY. INGREDIENCE: 1,5 kg veprove kotlety v celku, 300g veprove plece, 2 vejce, 100g zeleneho hrasku, 100g cervene papriky kapie, 100g zampionu, 100g sunky, 2 varene bilky, sul, cesnek, drceny,kmin, mlety p .....


24.  HOUBY | HOUBY PECENE NA PLOTNE NEBO V PRIRODE. INGREDIENCE: Ryzce, syrovinky, ryzce prave a ryzce peprne sul a kmin.POSTUP PRIRAVY: Ocistene klobouky hub osolime, posypeme cerstve umletym kminem a na okraji plotny peceme po obou stranach, az zhned .....


25.  ZABIJACKA ASPIKY A HUSPENINY | LAHUDKOVA HUSPENINA. INGREDIENCE: 1 kg veprove hlavy, 1 kg veprovych nozicek, 200g kuze, 1 mrkev, bobkovy list, 5-6 zrnicek celeho pepre, sul, mlety pepr, treny cesnek, 2 cibule, 2 varena vejce, zeleny hrasek, ocet.POSTUP .....


xFonka Nejnovější na xkuchtik.cz

KEBAB ŠČOKLA (z Ostr ..

"Čokla pacneme pantokem. Dyš němame čokla bo pantok, toš na Ostravje dem do řeznika a cap-carap vepřovy buček." :-) Teď važně. POSTUP PŘÍPRAVY: Kil ...

Celý recept

NOVOROČNÍ ZELŇAČKA ( ..

INGREDIENCE: 250 g hovězího masa, 3 lžíce oleje, 2 velké oloupané cibule, 1 ½ lžíce ml. papriky, 25 g sušených hub, 250 g vepřového masa, 160 g ...

Celý recept

VÁNOČNÍ RYBÍ POLÉVKA ..

INGREDIENCE: 1 očištěná rybí hlava, vnitřnosti (jikry nebo mlíčí), 2 cibule, 2 bobkové listy, sůl, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, 2 lžíce hrubé mouky n ...

Celý recept

MUJ VÁNOČNÍ BRAMBORO ..

Poměr surovin je daný množstvím, chutí a fantazii kdo jak chce mít salát chuťově odlišný. Během tohoto procesu průběžně ochutnávám a podle chuti přid ...

Celý recept

RYBÍ POLÉVKA S KNEDL ..

INGREDIENCE: Rybí hlava a kůže, mrkev, celer, petržel, 20 g másla nebo rostl. tuku, 20 g hlad. mouky. Knedlíčky: 300 g rybího masa vařeného, 1-2 ve ...

Celý recept

ORIENTALSKÝ KAPR ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra rozporcujeme, osolíme a opepříme a v rozpáleném oleji opečeme po obou stranách. Pak jej z pánve vyjmeme, do oleje dáme nakrájen ...

Celý recept

xFonka Kategorie na xkuchtik.cz