1.
DRUBEZ KACHNA
|
ITALSKA KACHNA
POSTUP PRIPRAVY: Posekame najemno 2 strouzky cesneku, osolime a pridame stejnou hromadku salveje rozetreneho prsty. Touto smesi potreme kachnu zevnitr i po povrchu, dame do pekace a na omastku upeceme .....
2.
DOBRA RADA
|
Cibetkova kava nebo-li Kopi Luwak
Tato kava je jiste plna prekvapeni a jeji vznik, puvod i cena, je vskutku zajimava.
Proc se ji rika „cibetkova kava“?
Co to je vlastne cibetka?
Odkud tato kava pochazi?
Jak se pest .....
3.
DOBRA RADA
|
Dokonale Espresso
Dokonale espresso, chceteli kava, se vyznamne podili na obratu vaseho gastronomickeho zarizeni.
Vezmeme-li v uvahu, ze dobra surovina ma naklady na porci espressa zhruba 5 kc a jeho prodejni cena je .....
4.
POLEVKA ZELENINOVA
|
MINESTRONE ( Italska zeleninova polevka)
POSTUP PRIPRAVY: Do stredne velkeho kastrolu vysypeme pytlik italske mrazene zeleniny (nebo dame na kosticky nakrajene cukiny, mrkev, salat, par mrazenych fazoli, hrasek, brokolici, spenat, cokoliv do .....
5.
HOVEZI RUZNE
|
KAPUSTOVA ROLADA
INGREDIENCE: 5-6 velkych kapustovych listu, 300g mleteho hoveziho masa, petrzel, 100g italske nevarene klobasy, 3 lzice strouhanky, citronova kura, 1 vajicko, maslo, olej, sul, pepr.
POSTUP PRIPRAVY .....
6.
POLEVKY
|
Frankova cibulova polevka
INGREDIENCE: 2 l vody, 1 kg oloupane cibule, 2 bobkove listy, 200 g masla, kureci bujon(2 kostky), provolone syr-platky, starsi veka nakrajena na kostky a opecena, 1 cajova lzice soli, 15 gr cesneku n .....
7.
BRAMBORY
|
ITALSKE BRAMBORY S RAJCATY
INGREDIENCE: 750 g varenych brambor, 500 g rajcat, 250 g mleteho syroveho masa nebo zbytek peceneho masa, l velka cibule, 100 g masla, 5 vajec, strouhana houska, sul, pepr, citron, 1/4 l sladke smetan .....
8.
BRAMBORY
|
ITALSKE BRAMBORY
INGREDIENCE: 1,5 kg brambor, 3 lzice hrube mouky, 3 strouzky cesneku, svazek petrzelky, olej.
POSTUP PRIPRAVY: Brambory oloupeme, omyjeme a nakrajime na kolecka asi 1/2 cm silna. Vhodime je do stude .....
9.
POLEVKA DRUBEZI
|
ITALSKE GNOCCHI.
POSTUP PRIPRAVY: Do 1/4 1 mirne osoleneho mleka dame 50g masla, pristrouhame do neho muskatovy orisek a postavime na sporak. Kdyz zacina kypet, odstavime je, vmichame do neho rychle 1/8 kg hrube mouky .....
10.
TESTOVINY
|
ITALSKE TESTOVINY.
INGREDIENCE: 200 g zelenych testovin, 1 cibule, 1 cervena paprika, 1 porek, 100 g slaniny, 2 dl bileho vina, 3 rajcata, 150 g zakysane smetany, olej, oregano, mata, mlety pepr, sul, 2 lzice pazitky, 1 .....
11.
TESTOVINY
|
ITALSKE MAKARONY.
POSTUP PRIPRAVY: Budete-li je varit opravdu po italsku, stejne tak jako spagety, nedbejte rad uvedenych na obalech: "Uvarte makarony v horke osolene vode, scedte a prolijte studenou vodou." V zadne it .....
12.
MOUCNIKY TRENE
|
TIRAMISU PO CESKU.
Tato uprava velice oblibeneho italskeho moucniku nepouziva skvele a drahe italske suroviny. Je to snad zdarila, jednoducha, ale i chutna napodobenina z nasich prisad ceskych.POSTUP PRIPRVY: Nejprve us .....
13.
SPECIALITY RUZNE
|
BENATSKE MUSLICKY DOMACIHO SYKORY.
INGREDIENCE: 1 sacek muslicek (doporucuji Italske bezvajecne), 150g nivy nebo cedaru, sacek mrazene zeleniny s kvetakem, 6 zampionu, 150g sunky, sunkoveho salamu nebo zbyleho kureciho masa, 1 lzice ol .....
14. SPECIALITY VNITRNOSTI | VEPROVA JATRA PO ITALSKEM ZPUSOBU. INGREDIENCE: 500g veprovych jater, hladka mouka, 40g oleje, sul, mlety pepr, 20 g masla, 1 stredne velka cibule, 1 strouzek cesneku, 4 rajcata, majoranka, petrzelka. POSTUP PRIPRAVY: Ocistena jatra n .....
15. HOVEZI VNITRNOSTI | DRSTKY PO ITALSKEM ZPUSOBU. INGREDIENCE: 800 g drstek, 60 g sadla nebo rostlinneho tuku, 1 cibule, 50g hladke mouky, 60g rajcatoveho protlaku, muskatovy kvet, mlety pepr, sul, 1-2 strouzky cesneku, petrzelka, 40 g strouhaneho sy .....
16.
MOUCNIKY SLANE
|
PORKOVE ROLADY.
INGREDIENCE: 1 bal. testa v prasku na pizzu, 2 lzice italskeho koreni, 1 porek, 1 cibule, 2 lzice oleje, 50 g ovciho syra, sul, pepr, 650 g strouhaneho syra, 1 zloutek.POSTUP PRIPRAVY: Testo v prasku .....
17.
BRAMBORY
|
SMAZENE BRAMBURKY S CESNEKOVOU OMACKOU.
INGREDIENCE: 600g novych brambor, 2 vejce, 1 lzicky italske smesi koreni, sul, pepr, lzicka ml. sl. papriky, 100g hl. mouky, 4 lzice olivoveho oleje, 2 strouzky cesneku, 100 ml smetany, 1 lzicky cukru .....
18.
PRILOHY
|
ITALSKE NOKY.
POSTUP PRIPRAVY: Do 1/4 1 varici vody za staleho michani sypeme 250g polohrube mouky. Pak odstavime a do polovychladleho testa postupne vmichame 4 vejce. Propracujeme v testo, z nehoz lzici vykrajujem .....
19.
SYRY
|
ITALSKE GNOCCHI.
POSTUP PRIPRAVY: Do 1/4 1 mirne osoleneho mleka dame 50g masla, pristrouhame do neho muskatovy orisek a postavime na sporak. Kdyz zacina kypet, odstavime je, vmichame do neho rychle 1/8 kg hrube mouky .....
20.
SPECIALITY RUZNE
|
ITALSKE BRODETTO.
POSTUP PRIPRAVY: Dostali jame maleho kaprika, okouna a linka. Jak to udelat, aby se ti, ktere podelime, nedomnivali, ze tu nejlepsi rybu mam ja? Upravime je dohromady - kazdy dostane od kazde kousek. .....
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA