1.
POLEVKA ZELENINOVA
|
NOVOROCNI ZELNACKA (moje)
INGREDIENCE: 250 g hoveziho masa, 3 lzice oleje, 2 velke oloupane cibule, 1 ½ lzice ml. papriky, 25 g susenych hub, 250 g veproveho masa, 160 g uzeneho masa, 4 strouzky cesneku, 750 g kysaneho .....
2.
POLEVKA RUZNA
|
ITALSKA RYBI POLEVKA S RYZI.
INGREDIENCE: 1 1 l vody, 500 g ryby, 2 cibule, 100g korenove zeleniny, sul, 2 lzice oleje, 3 strouzky cesneku, 2-3 rajcata, 30 g masla a 30 g mouky, mlety pepr, tluceny kvet, 50 g uvarene ryze.
POS .....
3.
RYBY KAPR
|
KAPRI HRANOLKY.
INGREDIENCE: 600 g filetu z kapra, 4 vejce, 2–3 strouzky cesneku utreneho se soli, hrst nasekaneho libecku, sul, pepr, 200 g hladke mouky na obaleni, sladka mleta paprika, olej na smazeni.
PO .....
4.
RYBY KAPR
|
KAPR ZAPECENY S MANDLEMI (Od Oliny)
INGREDIENCE: 8 porci kapriho masa, 100 g mandli, 100 g vlasskych orechu, 1 cibule, 4 strouzky cesneku, strouhanka, citrónova stava, sul, pepr, olej, petrzelka.
POSTUP PRIPRAVY: Orechy a mand .....
5.
HOVEZI SVICKOVA
|
GRILOVANE SVICKOVE REZY
INGREDIENCE: 4platky svickove, 4 lzice oleje, mlety pepr, sul, 150g majonezy, 2 strouzky cesneku, 2 sterilovane okurky.
POSTUP PRIPRAVY: Platky svickove potreme olejem, opeprime, osolime a nechame .....
6.
GULAS ZVERINOVY
|
KARPATSKY GULAS.
INGREDIENCE: 700g zveriny bez kosti (srnci, jeleni, z cerne zvere, pripadne i zajeci), 60g slaniny, 2 cibule, sul, sladka mleta paprika, kmin, 1 strouzek cesneku, 4 rajca .....
7.
SPECIALITY VEPROVE
|
KEBAB SCOKLA (z Ostravy)
"Cokla pacneme pantokem. Dys nemame cokla bo pantok, tos na Ostravje dem do reznika a cap-carap veprovy bucek." :-) Ted vazne.
POSTUP PRIPRAVY: Kilo pjeknyho bucku, kilo (bo raci pjet strucky) cesn .....
8.
RYBY KAPR
|
ORIENTALSKY KAPR
POSTUP PRIPRAVY: Kapra rozporcujeme, osolime a opeprime a v rozpalenem oleji opeceme po obou stranach. Pak jej z panve vyjmeme, do oleje dame nakrajenou cibulku, zelenou papriku, vetsi rajce, 2 strouz .....
9.
KRALIK
|
VELIKONOCNI KRALIK
INGREDIENCE: 1 kralika, 1 male hlavky zeli, 1 cibule, 2 strouzky cesneku, 2 pórky, 1 cervena kapie, sul, 1 lzicka kari, 1 dcl bileho vina, 1 dcl vody nebo vyvaru, 1 vejce, 3 lzicky Solamylu, 1 .....
10.
SEKANA
|
VELIKONOCNI SEKANA
INGREDIENCE: 250 g tucneho veproveho bucku, 250 g teleciho masa, 250 g uzeneho bucku, 5 az 6 zemli, 6 vajec, sul, nekolik strouzku cesneku, muskatovy kvet nebo orisek, tuk na vymazani pekace.
.....
11.
RYBY CANDAT
|
PECENY CANDAT
INGREDIENCE: 1 candat (asi 1,3 kg), stava z l citrónu, 50 g masla, l strouzek cesneku, 1 svazek kopru, 1 svazek petrzelky, sul, pepr, 50 ml zeleninoveho vyvaru, 200 g kysane smetany.
PO .....
12.
DRUBEZ DROBY
|
DRUBEZI JATRA NA PORKU S CESNEKEM
INGREDIENCE: 750 g drubezich jater; 50 g solamylu, 70 g oleje, 400 g pórku, 5 strouzku cesneku, 3 lzice sójove omacky, drceny kmin, zazvor.
POSTUP PRIPRAVY: Kureci nebo jina drubezi j .....
13.
DRUBEZ KACHNA
|
ITALSKA KACHNA
POSTUP PRIPRAVY: Posekame najemno 2 strouzky cesneku, osolime a pridame stejnou hromadku salveje rozetreneho prsty. Touto smesi potreme kachnu zevnitr i po povrchu, dame do pekace a na omastku upeceme .....
14.
STARE RECEPY
|
SPENAT (Recept z tricatych let minuleho stoleti)
POSTUP PRIPRAVY: Listky spenatu se oberou, nekolikrate ve vode vyperou, az v nadobe, ve ktere se pere, nezustane zadny pisek. Vari se asi 5 minut v odkryte nadobe, jen v malo vode se sp .....
15.
VEPROVE KYTA
|
KOVARSKY SPIZ.
INGREDIENCE: 1 kg panenske veprove nebo veprove kyty, 200 g slaniny, 150g cibule, 4 g cesneku, sul, pepr, 150g oleje.
POSTUP PRIPRAVY: Veprove maso nakrajime na male spalicky o vaze 35 g. Na kovovo .....
16.
DRUBEZ KURE
|
KURE NA CESNEKU SE SAFRANEM
INGREDIENCE: 1 mensi kure (asi 60-80dkg), 50g oleje, 70g cibule, 10 dl vina sery, 21/a zloutku,2 mensi strouzky cesneku, 60 g mandli, sul, pepr, safran, zelena petrzel.
POSTUP PRIPRAVY: Mens .....
17.
STARE RECEPY
|
SKOPOVA PECENE S CESNEKEM (Recept z tricatych let minuleho stoleti)
POSTUP PRIPRAVY: Maso z kyty, ze zebra nebo hrbet se naklepe, je-li prilis tucne, oreze se luj, maso osoli, potre rozetrenym cesnekem, vlozi do pekace, dusi asi hodinu na plotne a pak za casteho .....
18.
POMAZANKY
|
TVAROHOVA POMAZANKA SE SUNKOU
INGREDIENCE: 1/2 kostky tvarohu nebo kostka syra zerve, maly kelimek bileho jogurtu, 200 g sunky (nebo sunkoveho salamu), 1 mala cibulka, maly strouzek Cesneku, 2 lzice citrónove stavy nebo nak .....
19.
STARE RECEPY
|
SKLENENA LIDOVE CESKA POLEVKA (Recept z tricatych let minuleho stoleti)
POSTUP PRIPRAVY: Do slane vody se da varit hrst sparenych trhanych krupek, kdyz jsou napolo mekke, pridaji se asi 4 vetsi brambory pokrajene na kostky, hodne sekane celerove nati, trochu kminu, majora .....
20.
SPECIALITY DRUBEZ
|
HUSI PRSA A STEHNA PO STAROCESKU
INGREDIENCE: Husi prsa a stehna, 6 strouzku cesneku, sul, ml. zazvor, husi sadlo, 1 cibule, nekolik kulicek pepre a noveho koreni.
POSTUP PRIPRAVY: Ocistene porce husy proklinkujeme oloupany .....
21.
RYBY MAKRELA
|
MAKRELA SE SPENATEM
INGREDIENCE: 4 svazky petrzelove nate, 6 strouzku cesneku, 12 lzic masla, pepr, sul, 100 g cernych oliv, 4 vykuchane makrely, 4 lzice citronove stavy, 2 male cibule, 100 g spenatu, spetka strouhaneho .....
22.
DOBRA RADA ZDRAVI
|
Nejlepsi prirodni antibiotikum( Vyleci kazdou infekci a zabije parazity)
INGERDIENCE: 700 ml jablecneho octa, 0,5 dcl ocisteneho a utreneho cesneku, 0,5 dcl na jemno nakrajene cibule, 2 cerstve feferonky (cim stiplavejsi, tim lepe), 0,5 dcl nastrouhaneho zazvoru, 2 polevko .....
23.
RYBY KAPR
|
KAPR NA CESNEKU PO SRBSKU
INGREDIENCE: 4 porce kapra, 60 v oleje, 3 strouzky cesneku, petrzelka, celerova nat, citronova stava, pepr, sul, majoranka, l lzice rajcatoveho protlaku, l cibule.
POSTUP PRIPRAVY: Porce kapra Zakape .....
24.
HOUBY
|
BRAMBOROVE PLACKY S HOUBAMI
INGREDIENCE: 600g brambor, 300g hub, 2 vejce, 4 lzice polh. Mouky, olej, 3 strouzky cesneku, majoranka, kmin, sul.
POSTUP PRIPRAVY: Nakrajene houby udusime s drcenym kminem a soli, odstavime. Pridame .....
25.
HOUBY
|
HOUBY NA PAPRICE
INGREDIENCE: 200g hub, 20 0m1 smetany, 2 lzice michane mouky, 1 cibule, 1-2 lzicky mlete sladke papriky, sul, 1lzice oleje, mleko nebo voda podle potreby.
POSTUP PRIPRAVY: Houby udusime na oleji, cib .....
26.
HOUBY
|
HOUBY PECENE NA CESNEKU
INGREDIENCE: 300g cerstvych hub (hriby prave, zampiony, ryzce, syrovinky, muchomurky ruzovky), 50g sadla nebo oleje, 4 strouzky cesneku a sul.
POSTUP PRIPRAVY: Pro peceni jsou nejvhodnejsi stredne ve .....
27.
HOUBY
|
HOUBOVE KARBANATKY
INGREDIENCE: 500g cerstvych hub (pecarky, hriby prave, majovky. holubinky, hriby hnede, kremenace, klouzky, ciruvky zelanky), 40g masla, 30g cibule, petrzelka, 2 zemle, 1/4 l mleka, 100g anglicke slan .....
28.
HOUBY
|
SMAZENKY Z HLIVY USTRICNE
INGREDIENCE: 500g cerstvych hliv, 1/2 l vyvaru ze zeleniny nebo vyvaru pripraveneho z kostky masoxu, 2 zemle, 1/4 l mleka, 20g masla, 30g cibule, 1 vejce, 2 strouzky cesneku, sul, trocha majoranky a m .....
29.
HOUBY
|
CESKY HOUBOVY KUBA
INGREDIENCE: 1000g varenych krup, 200g skvarkoveho sadla, 150g cibule, 100g susenych hub, 30g cesneku, 20g soli, pepr, trochu hovezi polevky, 30g strouhane housky.
POSTUP PRIPRAVY: Uvarene kroupy pro .....
30.
ZELENINA
|
NAKYP Z BAKLAZANU A CUKETY
INGREDIENCE: 250 g baklazanu, 250 g cukety, 3 lzice olivoveho oleje, l cibule, 2 strouzky cesneku, sul, mlety pepr, 50 g strouhanky, l svazek petrzelky, 1/2 lzicky tymianu, 75 g ementalu.
POSTUP PRIP .....
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA