• SKOPOVÁ ŽEBÍRKA SE ZELENIOU (Recept z třicátých let minulého století)

    POSTUP PŘÍPRAVY: Tři pěkné mrkve se pokrájí na nudličky a v málo vody napolo uvaří. Poté se k nim přidá stejné množství drobně krájeného celeru a vaří do měkka. Osolí se to, trochu oslad&iacut ...
    Read More

    SKOPOVÁ ŽEBÍRKA SE ZELENIOU (Recept z třicátých let minulého století)
  • LIST PLNĚNÝ UZENÝM MASEM (Srbsko)

    INGREDIENCE: 400 g hlávkového zelí, 250 g uzeného masa, 150 g telecího masa, lžíce strouhané housky, 1 vejce, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 dl kyselé smetany, 1 lžíce hrubé mouky, podle chuti sůl a pepř.POSTUP PŘ&I ...
    Read More

    LIST PLNĚNÝ UZENÝM MASEM (Srbsko)
  • HOVĚZÍ KARBANÁTKY NA ROŠTU (Bulharsko)

    INGREDIENCE: 500 g hovězího masa zadního, 2 cibule, podle chuti sůl, a mletého pepře, sekaná petrželová nať, 2 lžíce oleje, 1 dl vody.​POSTUP PŘÍPRAVY: Kvalitní hovězí maso nakrájíme na menší kousky a um ...
    Read More

    HOVĚZÍ KARBANÁTKY NA ROŠTU (Bulharsko)
  • GULAŠ Z DANČÍHO MASA

    INGREDIENCE: 1 kg dančí plece s kosti, 75 g rostlinného tuku, 100 g cibule, česnek, 75 g rajčat, 50 g hladké mouky, sůl, trochu majoránky, papriky a pepře.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupanou cibuli na drobno nakrájíme a osmažíme na celé dá ...
    Read More

    GULAŠ Z DANČÍHO MASA
  • MUŠLOVÁ POLÉVKA

    INGREDIENCE: 400 g mušlí v konzervě (slávky), 50 g másla, 1 litr rybího vývaru, 150 ml mléka, 150 ml smetany, 2 lžíce škrobové moučky, 4 rajčata, 2 žloutky, sůl, bílý pepř, rozmarýn, šafrán.POSTU ...
    Read More

    MUŠLOVÁ POLÉVKA
  • JEHNĚČÍ DUŠENÉ SE ZELENINOU (Recept z třicátých let minulého století)

    POSTUP PŘÍPRAVY: Jehněčí zadek se protáhne slaninou a osolí. Na kastrol se dá kousek másla, kousek drobně krájené šunky nebo uzeného masa, mrkev, petržel, cibule, maso na to vloží a dusí podlévané pol&e ...
    Read More

    JEHNĚČÍ DUŠENÉ SE ZELENINOU (Recept z třicátých let minulého století)

Další recepty na xkuchtik.cz

Přírodní medicína získává v poslední době stále více na popularitě

Vymačkejte 1 citron do 1 lžíce olivového oleje a zapamatujete si to do konce svého života


Přírodní medicína získává v poslední době stále více na popularitě. Je to hlavně proto, že za poměrně málo peněz umožňuje léčit mnohé nemoci, ale bez .....

ocet,jablečný,sirup,léčivý,rada

Pití jablečného octu před spaním na dobro změní váš život

Jablečný ocet má obrovské množství různých použití.
Jablečný ocet má obrovské množství různých použití. Přidává se do koláčů, okurek, či salátů. No po zředění s vodou ho můžeme používat i přímo na pití .....

Na 600 ml mléka potřebujeme: 100 g máku, 600 ml vody.

MAKOVÉ MLÉKO


INGREDIENCE: Na 600 ml mléka potřebujeme: 100 g máku, 600 ml vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Mák v obsahu vápníku předstihuje mléčné výrobky o mnoho koňskýc .....

700 ml jablečného octa, 0,5 dcl očištěného a utřeného česneku, 0,5 dcl na jemno nakrájené cibule, 2 čerstvé feferonky (čím štiplavější, tím lépe), 0,5 dcl nastrouhaného zázvoru, 2 polévkové lžíce nastrouhaného křenu. 2 polévkové lžíce práškové kurkumy, 1 skleněnou nádobu o objemu 1 litr (například sklo na zavařování)

Nejlepší přírodní antibiotikum( Vyléčí každou infekci a zabije parazity)


INGERDIENCE: 700 ml jablečného octa, 0,5 dcl očištěného a utřeného česneku, 0,5 dcl na jemno nakrájené cibule, 2 čerstvé feferonky (čím štiplavější, t .....

Nejčtenější na xkuchtik.cz

DATABÁZE ÉČEK ..

Éčka v potravinách - přídatné látky - jsou používány z mnoha důvodů: pro prodloužení trvanlivosti, jako ochrana před zkázou, ale také pro zlepšení chuti, vzhledu a vůně a dokonce i pro vytvoření ...

Celý recept

RUSKÁ HOVĚZÍ PEČENĚ ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso z kýty nebo plece, opláchneme, naklepeme, protáhneme slaninou na proužky nakrájenou, osolíme a slabě opepříme. Nejdříve je na všech stranách prudce opečeme v rozpáleném ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ JIDÁŠE ( ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Utře se 180 g másla se 70 g cukru a 2 – 3 žloutky, přidá se trochu citronové kůry a vanilky, soli, 20 g kvasnic, 500 g polohrubé mouky a zadělá se těsto asi 1/3 l sladké smetany ...

Celý recept

NOVOROČNÍ GULÁŠ ..

INGREDIENCE: 250 g hovězí kýty, 200 g vepřové plece, 3 lžíce másla, 1 velká cibule, 1 zelená paprika, 5 velkých rajčat, 1 lžička kmínu, 2 bobkové listy, 1 lžíce sladké papriky, 400 ml vody, 600 g ster ...

Celý recept

DOMÁCÍ SULC ..

INGREDIENCE: 1 vepřové koleno, 2 vepřové nožičky, 300 g kořenové zeleniny, 100 g sterilovaných okurek, 100 g sterilovaného hrášku, 3 vařená , 20 g želatiny v prášku, 1 lžička celého pepře a 1 lžička n ...

Celý recept

ŠKVARKOVÉ PLACKY (Od ..

INGREDIENCE: 400 g hl. mouky, 15 g droždí, 150 g mletých škvarků (může se polovina nechat neumletá, jemně nasekaná), 50 g sádla, sůl, mouč. cukr, pepř, 2 lžíce octa, 180ml vlažného mléka. POSTUP PŘ ...

Celý recept

Nejnovější na xkuchtik.cz

GULÁŠ Z KRÁLIKA ..

INGREDIENCE: Předek z králíka, srdce, Plíce, játra, ledvinky, 4 lžíce sádla, 1 velká cibule 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl, 1 lžíce hladké mouky, m ...

Celý recept

HORNORAKOUSKÉ HOUSKO ..

INGREDIENCE: 6 včerejších rohlíků, 2 syrová vejce, 1/8 l mléka, 50 g rostlinného tuku nebo škvařeného vepřového sádla, 2 lžíce jemné pokrájené cibule, ...

Celý recept

DUŠENÉ HOVĚZÍ NA VÍN ..

INGREDEINCE: 100 g malých cibulek, 1,2 kg hovězího masa, sůl, bílý pepř, 3 lžíce přeškvařeného másla, 3/8 l červeného vína, 1 malý květák (400g), 200 ...

Celý recept

ITALSKÁ KACHNA ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Posekáme najemno 2 stroužky česneku, osolíme a přidáme stejnou hromádku šalvěje rozetřeného prsty. Touto směsí potřeme kachnu zevnitř ...

Celý recept

MÁSLOVÁ POMAZÁNKA S ..

INGREDIENCE: 50 g másla, 1/2 lžíce jemně pokrájené cibulky, 50 g droždí, trochu mléka, 1 žloutek, 25 g strouhané housky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Na p ...

Celý recept

VEJCE VE STUTDENÉ OM ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si připravíme omáčku: nakrájíme nadrobno 1 cibuli, na ni navršíme 1 lžíci hořčice, 2 lžíce oleje, 1 lžíci křenu, lžíci jemně ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz

Odběr novinek