• SRNČÍ GULÁŠ (Recept z třicátých let minulého století)

    POSTUP PŘÍPRAVY: Odleželé přední srnčí maso se nakrájí na kousky a dá na zapěněnou cibuli dusit. Osolí se, přidá sladká paprika, opepří a podlévá se vodou se šťávou z rajských jabl&ia ...
    Read More

    SRNČÍ GULÁŠ (Recept z třicátých let minulého století)
  • SKOPOVÁ ŽEBÍRKA SE ZELENIOU (Recept z třicátých let minulého století)

    POSTUP PŘÍPRAVY: Tři pěkné mrkve se pokrájí na nudličky a v málo vody napolo uvaří. Poté se k nim přidá stejné množství drobně krájeného celeru a vaří do měkka. Osolí se to, trochu oslad&iacut ...
    Read More

    SKOPOVÁ ŽEBÍRKA SE ZELENIOU (Recept z třicátých let minulého století)
  • LIST PLNĚNÝ UZENÝM MASEM (Srbsko)

    INGREDIENCE: 400 g hlávkového zelí, 250 g uzeného masa, 150 g telecího masa, lžíce strouhané housky, 1 vejce, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 dl kyselé smetany, 1 lžíce hrubé mouky, podle chuti sůl a pepř.POSTUP PŘ&I ...
    Read More

    LIST PLNĚNÝ UZENÝM MASEM (Srbsko)
  • HOVĚZÍ KARBANÁTKY NA ROŠTU (Bulharsko)

    INGREDIENCE: 500 g hovězího masa zadního, 2 cibule, podle chuti sůl, a mletého pepře, sekaná petrželová nať, 2 lžíce oleje, 1 dl vody.​POSTUP PŘÍPRAVY: Kvalitní hovězí maso nakrájíme na menší kousky a um ...
    Read More

    HOVĚZÍ KARBANÁTKY NA ROŠTU (Bulharsko)
  • GULAŠ Z DANČÍHO MASA

    INGREDIENCE: 1 kg dančí plece s kosti, 75 g rostlinného tuku, 100 g cibule, česnek, 75 g rajčat, 50 g hladké mouky, sůl, trochu majoránky, papriky a pepře.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupanou cibuli na drobno nakrájíme a osmažíme na celé dá ...
    Read More

    GULAŠ Z DANČÍHO MASA
  • MUŠLOVÁ POLÉVKA

    INGREDIENCE: 400 g mušlí v konzervě (slávky), 50 g másla, 1 litr rybího vývaru, 150 ml mléka, 150 ml smetany, 2 lžíce škrobové moučky, 4 rajčata, 2 žloutky, sůl, bílý pepř, rozmarýn, šafrán.POSTU ...
    Read More

    MUŠLOVÁ POLÉVKA

xFonka Další recepty na xkuchtik.cz

Přírodní medicína získává v poslední době stále více na popularitě

Vymačkejte 1 citron do 1 lžíce olivového oleje a zapamatujete si to do konce svého života


Přírodní medicína získává v poslední době stále více na popularitě. Je to hlavně proto, že za poměrně málo peněz umožňuje léčit mnohé nemoci, ale bez .....

ocet,jablečný,sirup,léčivý,rada

Pití jablečného octu před spaním na dobro změní váš život

Jablečný ocet má obrovské množství různých použití.
Jablečný ocet má obrovské množství různých použití. Přidává se do koláčů, okurek, či salátů. No po zředění s vodou ho můžeme používat i přímo na pití .....

Na 600 ml mléka potřebujeme: 100 g máku, 600 ml vody.

MAKOVÉ MLÉKO


INGREDIENCE: Na 600 ml mléka potřebujeme: 100 g máku, 600 ml vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Mák v obsahu vápníku předstihuje mléčné výrobky o mnoho koňskýc .....

700 ml jablečného octa, 0,5 dcl očištěného a utřeného česneku, 0,5 dcl na jemno nakrájené cibule, 2 čerstvé feferonky (čím štiplavější, tím lépe), 0,5 dcl nastrouhaného zázvoru, 2 polévkové lžíce nastrouhaného křenu. 2 polévkové lžíce práškové kurkumy, 1 skleněnou nádobu o objemu 1 litr (například sklo na zavařování)

Nejlepší přírodní antibiotikum( Vyléčí každou infekci a zabije parazity)


INGERDIENCE: 700 ml jablečného octa, 0,5 dcl očištěného a utřeného česneku, 0,5 dcl na jemno nakrájené cibule, 2 čerstvé feferonky (čím štiplavější, t .....

xFonka Nejčtenější na xkuchtik.cz

DATABÁZE ÉČEK ..

Éčka v potravinách - přídatné látky - jsou používány z mnoha důvodů: pro prodloužení trvanlivosti, jako ochrana před zkázou, ale také pro zlepšení chuti, vzhledu a vůně a dokonce i pro vytvoření ...

Celý recept

SÁDLO A ŠKVARKY ..

Škvaření sádla: Na škvaření je třeba použit vždy jen syrové sádlo čerstvé. Z vepřového kusu jsou dva druhy sádla, které musíme oddělit a zpracovávat samostatně. Kdo má rád masité škvarky, tak u hřbetn ...

Celý recept

SÁDLO A ŠKVARKY ..

Škvaření sádla: Na škvaření je třeba použit vždy jen syrové sádlo čerstvé. Z vepřového kusu jsou dva druhy sádla, které musíme oddělit a zpracovávat samostatně. Kdo má rád masité škvarky, tak u hřbetn ...

Celý recept

RUSKÁ HOVĚZÍ PEČENĚ ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso z kýty nebo plece, opláchneme, naklepeme, protáhneme slaninou na proužky nakrájenou, osolíme a slabě opepříme. Nejdříve je na všech stranách prudce opečeme v rozpáleném ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ JIDÁŠE ( ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Utře se 180 g másla se 70 g cukru a 2 – 3 žloutky, přidá se trochu citronové kůry a vanilky, soli, 20 g kvasnic, 500 g polohrubé mouky a zadělá se těsto asi 1/3 l sladké smetany ...

Celý recept

ŠKVARKOVÉ PLACKY (Od ..

INGREDIENCE: 400 g hl. mouky, 15 g droždí, 150 g mletých škvarků (může se polovina nechat neumletá, jemně nasekaná), 50 g sádla, sůl, mouč. cukr, pepř, 2 lžíce octa, 180ml vlažného mléka. POSTUP PŘ ...

Celý recept

xFonka Nejnovější na xkuchtik.cz

SÁDLO A ŠKVARKY ..

Škvaření sádla: Na škvaření je třeba použit vždy jen syrové sádlo čerstvé. Z vepřového kusu jsou dva druhy sádla, které musíme oddělit a zpracovávat s ...

Celý recept

SÁDLO A ŠKVARKY ..

Škvaření sádla: Na škvaření je třeba použit vždy jen syrové sádlo čerstvé. Z vepřového kusu jsou dva druhy sádla, které musíme oddělit a zpracovávat s ...

Celý recept

POLÉVKA Z OVESNÝCH V ..

POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Asi 80 g vloček se dá do studené vody, osolí a zvolna vaří do měkka. V polévce ze zbylých kostí z pečeně se vaří na nudl ...

Celý recept

GULÁŠ Z KRÁLIKA ..

INGREDIENCE: Předek z králíka, srdce, Plíce, játra, ledvinky, 4 lžíce sádla, 1 velká cibule 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl, 1 lžíce hladké mouky, m ...

Celý recept

MUJ VÁNOČNÍ BRAMBORO ..

Poměr surovin je daný množstvím, chutí a fantazii kdo jak chce mít salát chuťově odlišný. Během tohoto procesu průběžně ochutnávám a podle chuti přid ...

Celý recept

HORNORAKOUSKÉ HOUSKO ..

INGREDIENCE: 6 včerejších rohlíků, 2 syrová vejce, 1/8 l mléka, 50 g rostlinného tuku nebo škvařeného vepřového sádla, 2 lžíce jemné pokrájené cibule, ...

Celý recept

xFonka Kategorie na xkuchtik.cz

Odběr novinek