INGREDIENCE: Balíček (250g) předvařené rýže, 2 cibule, 300g kabanosu (nebo česnekového salámu), 1 větší pórek, 1 sklenice (425g) loupaných rajčat, 30g másla, sl. paprika, sůl, pepř.
POSTUP PŘÍPRAVY: Uvaříme rýži podle návodu. Cibuli a salám nakrájíme nadrobno. Pórek nakrájíme na tenké plátky. Rajčata posekáme n věší kousky. Šťávu zatím dáme stranou. V pánvi rozehřejeme tuk, postupně přidáváme cibuli, plátky salámu a nakonec pórek. Směs dusíme za občasného míchání asi 3 minuty. N závěr přidáme rajčata a rajčatovou šťávu a necháme podusit na mírném ohni asi5 minut. Okapanou rýži osolíme, dochutíme paprikou a pepřem a smícháme se salámem a zeleninou.