xkuchtik.cz

 

VEPŘOVÉ MASO NA PIVU

 

INGREDIENCE: 750 g vepřového masa (nejlépe z kýty), 3 lžíce oleje nebo sádla, 7 lžic kečupu, 3 stroužky česneku, 1 velká cibule, 2 pórky, 2 dl 12° piva, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na nudličky (jako na čínu), osolíme a opepříme. V kastrole rozehřejeme tuk, vhodíme připravené maso a za stálého míchání ho opékáme. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, kečup a podlijeme pivem. Dusíme asi 15 minut a přidáme na plátky nakrájený pórek a ještě chvíli podusíme. Nakonec dochutíme solí a kořením a podáváme buď se smaženými bramborovými hranolky, nebo s pečivem.

 


Vloženo:28. 9. 2011  
http://www.xkuchtik.cz