TELECÍ PEČENĚ PODLE „MAGDALÉNY RETTIGOVÉ“

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / MASO TELECÍ / 




INGREDIENCE: 1000g telecí kýty či plecka, 50g slaniny, 10g másla, 1 malá cibule, 1/8 l bílého vína, 10g másla, 10g hladké mouky, 10g cukru, 1/2 pomeranče nebo 1 citrón, bujón, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso zbavíme kostí, naklepáme, osolíme, zavineme a prošpikujeme. Opečeme je prudce na másle, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a nejprve je dusíme bez tekutiny, teprve později přiléváme silný hovězí vývar. Hotové maso vyjmeme, dáme do teplé trouby a připravíme si z másla a mouky světlou jíšku, kterou zředíme bujónem, zalijeme vínem a společně se šťávou z pečeně rozmícháme. Na pánvičce zapražíme cukr, rozmícháme jej trochou vody a rovněž přidáme do omáčky. Tu potom ochutíme nastrouhanou kůrou pomeranče či citrónu, provaříme a potom zjemníme pomerančovou či citrónovou šťávou. Jako přílohu podáváme malé vařené brambory s petrželkou.

TELECÍ PEČENĚ PODLE „MAGDALÉNY RETTIGOVÉ“ TELECÍ PEČENĚ PODLE „MAGDALÉNY RETTIGOVÉ“



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,84 | Hodnotilo: 311 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz