ZAPEČENÁ HOUBOVÁ OMÁČKA S VEJCI A RÝŽÍ ( Polsko).

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / HOUBY / 




INGREDIENCE: 8 vajec uvařených nahniličku, asi 300ml oprané a přebytečného škrobu zbavené rýže, 2 cibule, sůl, troška mletého muškátového oříšku (nemusí být), 150g sýru na strouhání, tuk na vymazání zapékací nádoby.
Na oblohu: rajská jablíčka, panenský olivový nebo slunečnicový olej, bílý pepř, sůl, kvalitní vinný nebo balzámový ocet, sekaná zelená petrželka.
Na omáčku: 200g hub, 20g polohrubé mouky, 150ml sladké smetany, olivový olej nebo jiný rostlinný tuk.

POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně pokrájenou cibuli zesklovatíme na tuku a přimícháme k oprané rýži. Zalijeme vodou asi 1 - 2cm nad povrch rýže s cibulí, osolíme a dusíme pozvolna doměkka, až se tekutina odpaří. Zapékací nádobu vymažeme tukem a dno pokryjeme vrstvou rýže. Do rýže uděláme pomocí lžíce prohlubně, do kterých vmáčkneme oloupaná vejce. Vše zalijeme houbovou omáčkou a posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem, poprášíme mletým muškátovým oříškem (nemusí být), ještě trošku pokapeme olivovým olejem a v horké troubě zapečeme až sýr zezlátne.
Houbová omáčka: Očištěné houby pokrájíme na plátky a posolené na tuku dusíme doměkka. Hotové zaprášíme moukou, zalijeme smetanou a povaříme do zhoustnutí. Na talíři hotový pokrm obložíme plátky rajčat, které lehce osolíme, poprášíme bílým pepřem, posypeme sekanou zelenou petrželkou a pokapeme vinným octem a panenským olivovým nebo slunečnicovým olejem.
Alternativa: Nemáme-li houby čerstvé, použijeme sušené, které před úpravou povaříme ve vodě doměkka. Potom trošku vývaru můžeme použít na dochucení houbové omáčky.



ZAPEČENÁ HOUBOVÁ OMÁČKA S VEJCI A RÝŽÍ ( Polsko). ZAPEČENÁ HOUBOVÁ OMÁČKA S VEJCI A RÝŽÍ ( Polsko).



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,85 | Hodnotilo: 549 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz