KRKONOŠSKÝ BRAMBOROVÝ ZÁVIN.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / BRAMBORY / 




INGREDIENCE: 500 g vařených brambor, 150g hrubé mouky, 1 lžíce horkého vepřového sádla, 1 vejce, sůl.
NÁDIVKA: 2 lžíce vepřového sádla, 1 středně velká cibule, 50g strouhanky 150g uzeného masa či vařené šunky.

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve zpěníme jemně nakrájenou cibuli na sádle, přisypeme strouhanku a obojí upražíme do zlatova. Uzené nebo vařenou šunkou rozřežeme a umeleme. Do protlačených vařených brambor přidáme mouku, vejce sádlo, osolíme a zpracujeme v hladké těsto. Z toho vyválíme silnější plát, který potřeme vychladlou masou z cibule a strouhanky. Nyní rozdělíme též mleté uzené či šunku a plát po délce zavineme. Do studené vody noříme lněnou utěrku, vyždímáme ji, rozprostřeme a závin do ní těsně zabalíme v úhlopříčce od rohu k rohu, přičemž cípy zaváže. Vložíme do vhodné nádoby s vřící slanou vodou a necháme vařit 40 minut. Hotový závin opatrně vyjmeme z utěrky, rozkrájíme plátky a podáváme s dušeným špenátem nebo bílým zelím, popřípadě zelným salátem.



KRKONOŠSKÝ BRAMBOROVÝ ZÁVIN. KRKONOŠSKÝ BRAMBOROVÝ ZÁVIN.




QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz


Průměr:  3,07 | Hodnotilo: 142 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz