POSTUP PŘÍPRAVY: 1 kg mletého masa ještě jedou přemeleme najemno. Přidáme na kostičky nakrájenou 1 červenou, 1 zelenou a 1 žlutou papriku, 200g na kostičky nakrájený točený salám, 200g na kostičky nakrájený tvrdý sýr, 1 větší nakrájenou a osmaženou cibuli, 2 vejce, trochu strouhanky a trochu hl. mouky, osolíme, opeříme a dle chuti přidáme koření Harmonie. Uděláme jednu nebo dvě šišky které vložíme na pekáč vyloženy příčně špejlemi (sekaná se nepřichytne). Pečeme v předehřáté troubě za občasného ..
INGREDIENCE: 800g mletého masa (hovězí a vepřové), 2 žemle, 1 dl mléka, 1 lžíce hl. mouky, pepř, sůl, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 vejce, 100g slaniny, Majoránka, 1 kapie, strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Žemle nakrájíme n kostičky, zalijme mlékem a necháme rozmočit. Mezitím nakrájíme slaninu, polovinu přidáme k mletému masu, druhou polovinu rozškvaříme a osmáhneme na ní nadrobno nakrájenou cibuli (můžeme přidat i kousek nakrájeného salámu). Žemle vymačkáme a vmícháme k mletému masu, přidáme i os ..
INGREDIENCE: 1 tvrdší houska, 1 kg bílého zelí, 1 cibule, 1 kg mletého masa, 1 vejce, sůl, pepř, 1 lžíce rajčatového protlaku, 500g brambor, 1 lžíce tuku, trochu kmínu, 200g rajčat, 2 snítky petržele na ozdobu. POSTUP PŘÍPRAVY: Housku namočíme. Cele zelí vložíme do vroucí vody a počkáme, dokud se okrajové listy nezačnou uvolňovat. To opakujeme tak dlouho, dokud se neuvolní 6-8 listů. Zbývající zelí rozčtvrtíme a nakrájíme na kousky. Cibuli nasekáme, dobře prohněteme s vymačkanou a vyždímanou hou ..
INGREDINCE: 200g hovězího předního masa, 400g vepřové plece nebo bůčku, 2 cibule, sůl, pepř, 1 lžíce hl. mouky, 2 vejce, hlávka kapusty, 200g vařené rýže, kečup, olej, máslo. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí i vepřové maso pokrájíme a semeleme. V kastrole rozehřejeme trochu oleje, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, osmáhneme ji, přidáme mouku, kečup, vařenou rýži a trochu vody. Směs promícháme s mletým masem, osolíme, opepříme a vyklepneme vejce. Opět důkladně promícháme. Kapustové listy ponoříme na chv ..
POSTUP PŘÍRAVY: Z 500g mletého masa a 2 v mléce rozmočených žemlí, vymačkaných a utřených, uhněteme těsto. Zapracujeme do něj vejce, sůl, podle chuti ml. pepř a 2 stroužky lisovaného česneku. Prohněteme hustší hmotu a na mikrotenu rozválíme na placku. Tu potřeme 2 vejci umíchanými na cibulce, osolenými a ochucenými 3 lžícemi sekané čerstvé petrželky. Na to položíme 2 nožičky dlouhých tenkých párků ( 4 nožičky krátkých ), 3 sterilované okurky podélně nakrájené na proužky. Stočíme do rolády pomocí ..
INGREDIENCE: 600g rybího filé, sůl, pepř, 100g rohlíků, 50g mléka, 100g zakysané smetany, sekaný kopr nebo pažitka, muškátový květ, 2 cibule, 100g žampionů, 100g másla, 2 vařená vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté a osušené rybí filé nakrájím na kousky, osolíme a opepříme. Rohlíky nakrájíme na kolečka a namočíme do mléka. Filé dvakrát umeleme na masovém strojku, přidáme namočené a vymačkané rohlíky, žloutky, polovinu zakysané smetany, důkladně promícháme a prošleháme. Můžeme přidat sekanou petrželku. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 1 kg hovězího masa, 1 kg bůčku, 2x pomlít, osolit přidat 1 l vody a maso našlehat, dá se na 2 hod. uležet. Pak se okoření – nové koření, pepř, majoránka, trochu hl. mouky, trochu strouhanky a nakonec se vmíchá nakrájená slanina a cibule. ..
INGREDIENCE: 250g ml. Peřového a hovězího masa, 125g vařeného uzeného masa, 100g slaniny, 100g strouhanky, 1/8 l mléka, 2 vejce, 2 likérové skleničky koňaku , 1 lžičky paštikového koření, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu pokrájíme na kostičky a pomeleme s uzeným. Promícháme s mletým masem, vejci rozšlehanými v mléce, strouhankou, osolíme, opepříme a ochutíme koňakem. Pečeme ve vymazané a strouhankou vysypaném kastrolu nebo pekáčku asi 1 hod. Příloha sladkokyselé okurky, hořčice, kousky oliv, k ..
INGREDIENCE: 500g směsi mletého masa, 60g strouhanky, 1 středně velká cuketa, 2 lžíce bramborového škrobu, 1 vejce, 2 lžíce rajského protlaku, sůl, pepř, česnek, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vymícháme mleté maso s vejcem, protlakem a kořením do hladké hmoty. Nastrouháme nahrubo oloupanou cuketu, přidáme strouhanku, škrob a vše důkladně promícháme. Tvoříme kulaté placičky, které pečeme na oleji nebo sádle.Podáváme s bramborami. ..
INGREDIENCE: 10 kg zelí, 3 l svařené vody, 1 l octa, 2x deko, 200g soli, 60 tablet sacharinu, 4 cibule, 1 balíček pyrosiřičitanu draselného.POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny ingredience promícháme a necháme v laku 24 hod. namořené. Potom naplním do sklenic a zavařujeme 15 minut. ..
			B
			
		BRAMBORY
		
		
			D
			
		DOBRÁ RADA
		
		
		DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
		
		
		DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
		
		
		DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
		
		
		DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
		
		
		DRŮBEŽ
		
		
		DRŮBEŽ DROBY
		
		
		DRŮBEŽ HUSA
		
		
		DRŮBEŽ KACHNA
		
		
		DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
		
		
		DRŮBEŽ KUŘE
		
		
		DRŮBEŽ SLEPICE
		
		
			G
			
		GULÁŠ
		
		
		GULÁŠ HOVĚZÍ
		
		
		GULÁŠ RŮZNÝ
		
		
		GULÁŠ SKOPOVÝ
		
		
		GULÁŠ VEPŘOVÝ
		
		
		GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
		
		
			H
			
		HOUBY
		
		
		HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
		
		
		HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
		
		
		HOVĚZÍ RŮZNÉ
		
		
		HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
		
		
		HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
		
		
			J
			
		JITRNICE JELITA A PREJT
		
		
			K
			
		KNEDLÍKY
		
		
		KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
		
		
		KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
		
		
		KNEDLÍKY KYNUTÉ
		
		
		KNEDLÍKY OVOCNÉ
		
		
		KNEDLÍKY RŮZNÉ
		
		
		KOŘENÍ
		
		
		KRÁLÍK
		
		
			L
			
		LÉČIVÉ ROSTLINY
		
		
		LUŠTĚNINY
		
		
			M
			
		MASO HOVĚZÍ
		
		
		MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		MASO TELECÍ
		
		
		MASO UZENÉ
		
		
		MASO VEPŘOVÉ
		
		
		MOUČNÍKY
		
		
		MOUČNÍKY DORTY
		
		
		MOUČNÍKY KYNUTÉ
		
		
		MOUČNÍKY SLANÉ
		
		
		MOUČNÍKY TŘENÉ
		
		
		MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
		
		
			N
			
		NÁPOJE
		
		
		NÁPOJE KOKTEJLY
		
		
		NÁPOJE LIKÉRY
		
		
		NÁPOJE POHÁRY
		
		
		NÁPOJE ŠŤÁVY
		
		
			O
			
		OD BABIČKY
		
		
		OMÁČKY
		
		
		OVOCE
		
		
			P
			
		POLÉVKA DRŮBEŽÍ
		
		
		POLÉVKA HOUBOVÁ
		
		
		POLÉVKA HOVĚZÍ
		
		
		POLÉVKA RŮZNÁ
		
		
		POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
		
		
		POLÉVKA ZELENINOVÁ
		
		
		POLÉVKY
		
		
		POMAZÁNKY
		
		
		PŘEDKRMY
		
		
		PŘÍLOHY
		
		
			R
			
		RECEPTY
		
		
		RYBY
		
		
		RYBY CANDÁT
		
		
		RYBY FILÉ
		
		
		RYBY KAPR
		
		
		RYBY LOSOS EXOTICKÉ
		
		
		RYBY MAKRELA
		
		
		RYBY PSTRUH
		
		
		RYBY RŮZNÉ
		
		
		RYBY ŠTIKÁ
		
		
		RYBY TRESKA
		
		
		RYBY ÚHOŘ
		
		
		RÝŽE
		
		
			S
			
		SALÁTY
		
		
		SEKANÁ
		
		
		SÓJA
		
		
		SPECIALITY
		
		
		SPECIALITY DRŮBEŽ
		
		
		SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
		
		
		SPECIALITY RŮZNÉ
		
		
		SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		SPECIALITY VEPŘOVÉ
		
		
		SPECIALITY VNITŘNOSTI
		
		
		SPECIALITY ZELENINA
		
		
		SPECIALITY ZVĚŘINA
		
		
		STARÉ RECEPY
		
		
		SÝRY
		
		
			T
			
		TĚSTOVINY
		
		
			V
			
		VEPŘOVÉ RŮZNÉ
		
		
		VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
		
		
		VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
		
		
		VEPŘOVÉ ŽEBRO
		
		
		VNITŘNOSTI
		
		
			Z
			
		ZABIJAČKA  ASPIKY A HUSPENINY
		
		
		ZABIJAČKA DOMÁCÍ
		
		
		ZABIJAČKA GULÁŠ
		
		
		ZABIJAČKA MASO
		
		
		ZABIJAČKA OMÁČKA
		
		
		ZABIJAČKA PAŠTIKY
		
		
		ZABIJAČKA POLÉVKA
		
		
		ZABIJAČKA PŘÍLOHY
		
		
		ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
		
		
		ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
		
		
		ZABIJAČKA UZENÉ
		
		
		ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
		
		
		ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
		
		
		ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
		
		
		ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
		
		
		ZELENINA
		
		
		ZVĚŘINA