Recepty na xkuchtik.cz

MOUČNÍKY TŘENÉ | HRUŠKOVÝ KOLÁČ

INGREDIENCE: Na těsto: 250 g polohrubé mouky, 100 g másla, 1 vejce, l lžíce medu, 2 lžíce rumu, l 1/2 lžičky prásku do pečiva. Na pokladení: 750 g hrušek, 125 g šlehačky, 3 vejce, 2 lžíce medu, máslo na vymazání formy POSTUP PŘÍPRAVY: Formu vymažeme máslem. Všechny přísady do těsta zpracujeme a formu jím vyložíme. Ponecháme asi 2 cm vysoké okraje. Těsto dáme na l hodinu do chladu. Potom jej vložíme do vyhřáté trouby a zapečeme. Mezitím oloupeme hrušky, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenčí ..

SALÁTY | HUBERTŮV SALÁT

INGREDIENCE: 400 g masa za zvěřiny, 600 g brambor, 2 sterilované okurky, 1/2 jablka, l menší cibule, 2 kuličky celého pepře, 3 kuličky nového koření, 2 kuličky jalovce, 1-2 bobkové listy, ocet, worcester, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Ořez, případně přední maso z vysoké nebo nízké zvěřiny omyjeme, osolíme, přidáme divoké koření, jalovec, podlijeme vodou a dáme do trouby péci. Omyté brambory uvaříme. Uvařené a vychladlé brambory nakrájíme na nudličky. Stejným způsobem nakrájíme oloupaná jablka a okurk ..

ZELENINA | LEČO S KLOBÁSOU A VEJCI

INGREDIENCE: 400 g paprikových lusků, 200grajčat, 100 g cibule, 200g klobásy, 4-5 vajec, sůl, pepř, tuk (pokud můžeme, dáme 60g sádla). POSTUP PŘÍPRAVY: Na hodně rozpálený tuk dáme na plátky nakrájenou cibuli, oloupanou a na kolečka nakrájenou klobásu, na nudličky nakrájené papriky zbavené jader a vše dusíme. Po několika minutách dušení (za častého míchání, aby se směs nepřipálila) přidáme na plátky nakrájená oloupaná rajčata, osolíme, opepříme, několik minut dusíme, přidáme vejce a dusíme mích ..

VEJCE | MÍCHANÁ VEJCE SE SUŠENÝMI HŘÍBKY (pro 5 osob)

INGREDIENCE: 10 vajec, 50 g sušených hříbků, 75 g tuku 50 g cibule, sůl, zelená petrželová nať, 1/4 1 mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Sušené hříbky vypereme, namočíme do studeného mléka a necháme alespoň šest hodin máčet, aby dostaly svůj původní objem jako v syrovém stavu. Pak je necháme na cedníku dobře odkapat. Na celé dávce tuku osmahneme do růžova drobné krájenou cibulku, přidáme hříbky, osmažíme, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a zvolna mícháme až se vejce srazí. Ihned podáváme a každou porc ..

ZELENINA | FAZOLKY SE ŠUNKOVOU OMÁČKOU

INGREDIENCE: sáček zmrazených fazolek nebo velká sklenice sterilovaných fazolek nebo 400 g čerstvých, očištěných fazolek, 100 g šunky (nebo šunkového salámu), 2 lžíce hladké mouky, l cibulka, 2 lžíce másla, kelímek zakysané smetany, stroužek česneku, sůl, lžička kari. POSTUP PŘÍPRAVY: Zmrazené či sterilované fazolky propláchneme, čerstvé očistíme a ve slané vodě uvaříme pod pokličkou doměkka. Pak slijeme a necháme okapat. Máslo rozehřejeme, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, přidám ..

BRAMBORY | ZAPÉKANÉ BRAMBORY

500g brambor, 20g oleje, 2 cibule, sůl, 1 lžíce nakrájené mateřídoušky, 1 lžíce nakrájené petržele, 150g rajčat 50g uzeného sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájené brambory, rajčata a cibuli navršíme do vymaštěného pekáče. Jednotlivé vrstvy osolíme a posypeme mateřídouškou a petrželí. Poslední vrstvu posypeme i strouhaným sýrem. Pečeme na mírné teplotě asi 30 minut pod poklicí, potom chvíli volně na vyšší teplotě. Obměny: Můžeme použít i jiné plané rostliny (nejlépe vhodnou směs) nebo kmín. Rajčata m ..

ZELENINA | ZAPÉKANÝ KVĚTÁK

INGREDIENCE: l květák, 3 rajčata, 200 g uzeného drůbežího masa, 150 g strouhaného sýra, 1/4 l smetany, petrželka, 4 vejce, 50 g másla, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Květák očistíme, uvaříme v osolené vodě a rozebereme na růžičky. Zapékací mísu vymažeme máslem, dno poklademe vrstvou květáku a tu zasypeme kostičkami uzeného masa a strouhaným sýrem. Pak klademe vrstvu rajčat nakrájených na kolečka. Posypeme je nakrájenou petrželkou, osolíme a opepříme. Znovu zasypeme zbytkem drůbežího masa a sýra. Nav ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | KREMEŠ ZÁKUSEK

INGREDIENCE: Na korpus: listové těsto. Na krém: 900 ml mléka, 2 vanilkové pudinky, 2 lžíce hladké mouky, 150 g cukru krystal, 200 g másla, 3 žloutky. Na šlehačku: 2 kelímky šlehačky, 1 ztužovat šlehačky, 1 vanilkový cukr. Na čokoládový top: 100 g čokolády na vaření, 3 lžíce slunečnicového oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Začneme tím, že si plech vyložíme pečícím papírem. Poté si listové těsto vyválíme na tenký plát. Důležité je, aby bylo těsto nízké a rovnoměrné. Dáme péct. Nyní začneme s přípra ..

KNEDLÍKY KYNUTÉ | KYNUTÁ KNEDLA (Od Mariky z Prešova)

INGREDIENCE: 500 g múka polohrubá, 250 ml mlieko+voda (125 ml + 125 ml),  1 čl soľ, 1 vajce,  2 PL oleja,  1 sáčok droždia (cca 7g),  2 PL cukor kryštálový. POSTUP PŘÍPRAVY: Máte domácu pekáreň na chleba ? ANO:  Najjednoduchšie je to celé dať do domácej pekárničky a zvoliť program KYSNUTÉ CESTO. hodové samo za 1,5 hod. NIE: Kto nemá, tak 3-4 PL múky zamiešať vo vlažnom mlieku s vodou, nasypať kvasnice, posypať cukrom a na teplom (nie prehnane teplom) mieste nechať 3 ..

MOUČNÍKY SLANÉ | ŠKVARKOVÉ PLACKY IV

INGREDIENCE: 500 gramů strouhaných vařených brambor, 200 gramů hladké mouky, trochu soli, jedno až dvě vajíčka, škvarky podle chuti, Na dochucení pak postačí majoránka, česnek nebo jiné koření podle chutí. POSTUP PŘÍPRAVY: Z brambor, mouky, soli a vajec uhněteme těsto, do kterého přidáme škvarky. To poté dochutíme vybraným kořením a rozdělíme na menší díly, ze kterých v ruce vytvarujeme placky. Do pánve nalijeme větší množství oleje, který hodně rozpálíme. Do olejové lázně vložíme připravené ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz